Google Favicon – Google skifter favicon igen

Google har netop udskiftet deres favicon – igen. Om det er godt eller skidt, må du selv vurdere.

I juni 2008 ændrede Google deres firkantede favicon fra et stort G i en kasse til et lille g uden en kasse. I det nye favicon har Google beholdt det lille g, men Google-logoets farver er denne gang også kommet med. Du kan se det lille Google favicon på 16×16 pixels herunder:

Du kan læse mere om valget af det nye Google favicon på Official Google Blog.

Er favicon’et bedre nu, hvor Google-logoets farver træder frem? Jeg har selv svært ved at vurdere det – jeg skal lige vænne mig til det – men de klare farver gør det i hvert fald meget let genkendeligt – især i forhold til de andre favicons, jeg har i mine bookmarks. Jeg synes også, det er fint, at de har beholdt det lille g.

Kim Andersens blog, kan du også læse om, da Google skiftede deres favicon i juni 2008.

Hvad synes du om det nye Google favicon?

6 tanker om “Google Favicon – Google skifter favicon igen”

  1. Jeg er ikke vild med logoet. Et logo skal være simpelt og have et lille farvevalg. Det har de med rimeligt held ignoreret med deres normale logo, men jeg synes at dette viser fint hvorfor den slags ikke skalerer ordentligt. Det har intet personlighed, og farverne er svære at skelne fra hinanden.

    Når det er sagt, så har det nok ikke så meget at skulle have sagt i det store hele…

  2. Jep, Google-logoet er ifølge logodesign-pricipper helt forkert og forfærdeligt, men de har forstået at brande sig godt. Jeg synes faktisk, det er fint, at de har brugt logoets farver. Og Google har jo aldrig været kendt for skønhed 😛

  3. Jeg lod godt mærke til det og skyndte mig ind på den officielle Google-blog for at læse om det. Jeg synes ikke om det nye favicon, som ser gnidret og underligt ud. Jeg var heller ikke glad, dengang de skiftede det lowercase-g’et. Det oprindelige (som stadig er standard i søgeboksen i Firefox) er klart det pæneste efter min mening.

    Hvordan udtaler I det? “Fav-icon” eller “favi-con”? Jeg troede, det var sidstnævnte, men så forleden en video på YouTube, hvor én brugte førstnævnte udtale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.