Adios, Akismet! Willkommen, CAPTCHA …

Jeg har tidligere skrevet om mine frustrationer over WordPress plugin’et Akismet i forbindelse med, at en god del valide kommentarer aldrig blev offentliggjort herinde, fordi de i Akismets optik blev anset for at være spam.

Akismet har sidenhen formået at skuffe mig nok gange til, at jeg nu har valgt at droppe det helt. Farvel, vi ses nok ikke igen!

Hvad er der sket?

Gode kommentarer fra faste læsere er spam:

Først og fremmest fanger Akismet alt for mange valide og ikke-spammy kommentarer. Det har jeg været meget irriteret over, og den seneste måned har jeg oplevet, at Akismet fanger kommentarer fra faste læsere, der har skrevet kommentarer med godt indhold og endda uden links. Hvad hulen er det for noget?

Google er spam:

Sidste weekend registrerede jeg så noget nyt. Hvis en kommentar indeholder et link til Google – uanset om det er til en Googles-søgning, Googles startside eller til et subdomæne – så ryger det direkte i spam-boksen. What?

Alle links er spam:

I denne weekend er det gået så galt, at jeg overhovedet ikke kunne modtage kommentarer, der indeholder links. Og jo, kommentar-indstillingerne er som de skal være. Jeg forstår det simpelthen ikke – så nu er det altså nok.

Nu bruger jeg CAPCHTA

Jeg har deaktiveret Akismet, og har valgt at afprøve et CAPTCHA plugin, der hedder SI CAPTCHA Anti-Spam. Jeg håber ikke, det vil give folk mindre lyst til at kommentere. Jeg bryder mig nemlig ikke specielt meget om CAPTCHA, men jeg kan ikke lige komme på andre løsninger. Heldigvis er det ret nemt at tyde CAPTCHA-billederne.

Der er dog en lille (fræk) bagdel. For at plugin’et skal kunne fungere, skal jeg have følgende kode i min comments.php:

<?php do_action(‘comment_form’, $post->ID); ?>

Af en eller anden grund gør dette også, at en funktion fra mit Subscribe to Comments plugin bliver synlig, og det ville jeg helst undgå. Hvorfor så ikke deaktivere plugin’et? Fordi jeg gerne vil bruge den anden funktion fra Subscribe to Comments, som gør, at læsere kan abonnere på indlæg uden at skulle kommentere. Koden for denne funktion skal indsættes manuelt, og gør jeg det, har jeg pludselig to forskellige subscription-muligheder; det ser altså dumt ud. Men det er til at leve med. Nu kan jeg i det mindste modtage kommentarer.

11 tanker om “Adios, Akismet! Willkommen, CAPTCHA …”

 1. What did I say. Eller noget. Your mum.

  Men dude, så længe det er en nem & tydelig captcha, gør det ikke den store forskel efter min erfaring. Det er bedre end Akismet, som jeg selv lader køre i bagrunden da den tager eventuelle spam der kommer forbi din Captcha.. (Hvis du stadig holder øje med dine kommentarer, gør dette ikke så meget. Sker ca. 1 gang om måneden at skam kommer forbi captcha, og ellers er det kun manuel spam..)

 2. Hehe. Your balls.

  Jeg får mange spam-kommentarer dagligt – så det bliver spændende at se, hvor effektiv denne CAPTCHA er. Indtil videre går det fint 🙂

 3. Æv, hvor irriterende. Jeg hader selv at skulle skrive tekst fra billeder for at blive verificeret, især når billederne er svære at tyde, men sådan må det jo være. I hate spam …

  Findes der ikke en løsning, som gør, at kun nye besøgende skal skrive sådan en kode? At man kun skal gøre det én gang for at blive godkendt som en ikke-spammer?

 4. Hmm, jeg kunne måske lave en slags brugerregistrering … så brugere slet ikke behøvede at indtaste en kode … hmm… og brugere kunne måske også slippe for at se annoncer. Hmm, hmm, hmm 😛

  Tak for din kommentar, Gustav! Nu får jeg lige pludselig en masse sjove ideer 😀

 5. … Nu kan man til gengæld ikke redigere sine gamle kommentarer =(

  Så må jeg lige tilføje her ;):

  Bruger registrering ville være cool, eventuelt sådan at man også fik lidt rabat i shoppen :D?

 6. Ja! Deres CAPTCHA’er er SINDSSYGT svære at læse. Har engang brugt SÅ lang tid på at oprette en bruger, fordi billedet var ulæseligt.

  Mht. redigering af kommentarer: Det er fordi, jeg har deaktiveret det plugin, der hedder WP Ajax Edit Comments. Det skabte sig lidt, og desuden er det gået hen og blevet et betalings-plugin; det vil jeg sgu ikke støtte.

  Heh, god ide med rabat i shoppen! 😀 Haha … jeg kan se det for mig: “Få MEGA-RABAT i vores webshop, som udelukkende sælger gratis produkter.”

  Lækkert med gode ideer. Thanx! 🙂

 7. Jeg tror nu ikke, at du skal være bare for om din CAPTCHA klarer sig. Hvis man ser rent matematisk på det, så vil kun 1 ud af 1.679.616 spambeskeder slippe igennem (med udgangspunkt i at CAPTCHA-koden gættes tilfældigt)

  Og med hensyn til at valideringskoden kun skal skrives én, så kunne en teknisk løsning jo være at lægge en cookie på den brugerens computer ved første kommentar og fremover kontrollere om denne cookie eksisterer.

 8. Tak for tippet, Peter. Desværre har jeg ingen anelse om, hvordan jeg skulle implementere det, men det lyder umiddelbart som en smart løsning.

  Det er som du nævner pænt usandsynligt, at en spambot gætter rigtigt (tak for udregningen :)) – men spambots bliver jo hele tiden bedre til at læse CAPTCHAs, og det er selvfølgelig den slags, webmastere m.fl. frygter.

  Men ja, lige nu er jeg i hvert fald ikke bange for at få en masse spam 🙂 Bloggen har i hvert fald overlevet i dag 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *