Drop nettet, når dine følelser er ude af kontrol

Har du nogensinde dummet dig ved at skrive noget på nettet, hvor du tænkte, pis, det skulle jeg bare ikke have skrevet?

Når du er vred, ked af det, irriteret eller beruset, kan der komme dårlige ting ud af din færden på nettet – specielt hvis dine følelser bliver virtualiseret i form af webtekst. Jeg oplever det gang på gang. Og jeg oplever ofte, at folk kommer i klemme eller får dårlig samvittighed over noget, de ikke skulle have sagt online.

For noget tid siden var der en kvindelig politibetjent, som “kom til” at skrive noget om perkere på sin personlige blog. Det kom der selvfølgelig ikke noget godt ud af. Hun blev dømt for racisme, og hun mistede sit job.

Jeg har set andre tilfælde, hvor folk har skrevet “uheldige” ting på blogs, fora, på Facebook og på diverse chats, hvor det er fremgået tydeligt, at de negative følelser har været stærke.

Det, som bliver skrevet på nettet, bliver på nettet

I det virkelige liv kan du sige mange dumme ting til en person – men det er bare nemmere at rette op på eller undskylde for uheldige udgydelser, hvis du står ansigt til ansigt med personen.

På nettet er det anderledes. Det er sværere at rette op på noget, som er skrevet, netop fordi, det står på skrift. Hvis du skriver noget på nettet – som du efterfølgende fortryder – har du ikke altid muligheden for at slette eller rette. Så kan du i stedet undskylde, uddybe, skifte mening, bortforklare, eller hvad der nu passer bedst. Men de ord, der “forurettede skaden”, bliver stående, så alle – i princippet – kan læse det. Du har heller ikke noget kropssprog på nettet (medmindre det er over videochat m.fl.) – hvilket gør det sværere at kommunikere. Det bedste bud på kropsprog på nettet er nok smilies …

Lav ikke aftaler, når du er stiv

Dette gælder både online såvel som offline. Laver du aftaler i beruset tilstand, kan du måske være lidt for opstemt; du er klar på det hele – men evnen til at træffe gode beslutninger er svækket. Du er frisk på en aftale i det pågældende tidspunkt, men når du kommer til dig selv dagen efter, forstår du ikke, at du sagde ja.

Et ærkeeksempel på dette er den hellige aftale mellem mænd og kvinder – aftalen, som er dømt til at gå galt: Der er gang i festen, og en af parterne – typisk fyren – kommer med sætningen, jeg ringer helt sikkert til dig i morgen. Riiight …

Jeg har oplevet mange gange, at aftaler er blevet indgået med flasken som følgesvend – også online. Hvis du virkelig tager sætningen “jeg laver aldrig aftaler, når jeg er fuld” til dig, undgår du at dumme dig og have dårlig samvittighed efterfølgende.

Konklusion

Vær meget påpasselig med at skrive noget på nettet eller indgå aftaler – online såvel som offline – hvis du er i “følelsesmæssig ubalance”, ikke ved, hvad du snakker om, eller har fået lidt for meget af “den gode flaske”.

Cheers, mate …

9 tanker om “Drop nettet, når dine følelser er ude af kontrol”

 1. Lyder som om du har dummet dig? 😛

  Jeg underviser tit i det lort til de kære små elever… Men der er mere i det end det du nævner, synes jeg. Der er også noget om at alle andre skal lære ikke at tage alting så seriøst.

  Og så er der noget om at man kan drukne det man har sagt tidligere online, ved at være der meget, og hele tiden.

 2. Jeg dummede mig lidt – men det var for lang tid siden, hvor jeg ikke var så glad, for at sige det mildt. Indlægget er dog faktisk inspireret af en anden person, som dummede sig big time.

  Jeg er helt enig i, at der er meget, meget mere i det, end jeg nævner. Det kan også være super-fedt at læse noget, hvor en person virkelig træder igennem med stærke følelser.

  Det handler vel blot om, at man ikke kun i skrivende stund, men også efterfølgende, vil have det godt med, at man har ytret sine “dybeste tanker”.

  Jeg kan godt lide at skrive på det mere personlige niveau, så at sige. Men jeg har også mine grænser.

 3. Er det inspireret af The King of Crying aka Sidney, med hans ekstremt idiotiske indlæg på GR efter at have stortudet over at han tabte i DM i Tekken DR? Hold da kæft, det var i hvert fald godt nok et af de sjoveste indlæg jeg nogensinde har set, fordi det simpelthen var så langt ude, samtidigt med at han modsagde sig selv flere gange.

  Uanset hvad, så er det godt nok et indlæg der aldrig går i min glemmebog. Sidney Lees indlæg hører til i samme Hall of Fame bås som Wiimands.

 4. Haha, yeah, det er noget af det sjoveste, han har skrevet! 😀 Men det var slet ikke Sidney, jeg tænkte på.

 5. Har prøvet at lede efter det, men uden succes 🙁 Men jeg kan godt give dig et referat af historien før og efter:

  Sidney havde trænet rigtig meget Tekken DR på PSP inden selve turneringen. Han havde været i “the gym” og spillet en masse Tekken på sin PSP, mens han har siddet på “the bike” (træningscyklen). Hans egne ord …

  Han tabte alle tre kampe ved finalerne. I stor stil. Jeg vandt det hele (med lidt held og BonusMagi). Og da Sidney og jeg ikke ligefrem har det bedste venskab, blev hans anabolske vrede selvfølgelig rettet mod mig.

  Han klagede over, at PSP var noget lort, og at det ikke betyder en skid, at jeg havde vundet på PSP. Han dissede min daværende kæreste, hendes navn og hendes oprindelse (Jylland). Han kaldte mig også en fed polak på bistandshjælp, der ikke laver andet end at spille Game Boy. Osv. 😀

  Lidt pudsigt, når man tænker på, at Sidney er psykisk syg, ikke laver andet end at spille arcade- og videospil, har taget anabolske steroider for at komme “i shape”, aldrig har haft et rigtigt job, og at alle de mange penge, han har, kommer fra hans forældres hånd 🙂

 6. Du må meget gerne komme mere ind på det omkring psykisk sygdom hos Sidney, :O. Altså, han virker godt og grundigt utroligt fucked up, men er han decideret psykisk syg?

  Jeg har haft lidt held med at finde Sidney (aka Chucky)’s indlæg omkring DM I Tekken DR;

  “heh må indrømme jeg ikke havde spillet DR siden jeg vandt kvali på strøget den 21 okt, på nær lige et par kampe på fisketorvet før jeg skulle spille finale, har simpelthen ikke lavet andet end at spille MKA de sidste 3 uger, troede jeg var i god nok form så gad ikke øve, og desuden var jeg ret ligeglad med en fucking PSP tourny, at sidde at fedte med en handheld er bare IKKE mig!! selv da den første gameboy kom ud i 1989 gad jeg ikke spille den og ville meget hellere spille console(NES), så defor jeg ikke gav meget challange til dette DM, tror også ville alle sammen kan blive enig om at Tekken skal spilles på arcade eller console..”

  Sidney har ved en senere lejlighed SELV VALGT at spille med PSP i stedet for på en PS3., så vidt jeg husker… Men ja, lidt senere beslutter “the real champ”, som han så flot kalder sig, så for at sige disse vise ord;

  “Og med hensyn til Jan den “nye” DM mester på fucking PSP, prøv spørg om jeg er så fucking ligeglad om en grim fed halv skaldet polak på bistandshjælp der vejer 400kg, bor i jylland og ikke har skygget af et liv og en kærste der hedder Betinna (im not even kidding) går hen og vinder et DM på PSP that nobody gives a fuck about, men hvis i vil give respekt til en newbie fanboy på 27 år der stadig spiller gameboy go right ahead..”

  Nu hvor vi jo så er på emnet Sidney Lee, så kan synes jeg lige at det her skal inkluderes;
  “Husk d.16 starter Wipe Out! på Kanal 5, hvor jeg prøver kræfter med forhindringsbanerne i Argentina. Glæd Dig! …” Yep. På tirsdag kan vi se Sidney lalle rundt på FORHINDRINGSBANER, noget som han HELT sikkert er ekstremt, ekstremt god til.

  Og nu til noget helt andet, som jeg føler at jeg lige så godt kan inkludere her, fordi at jeg er for træt til at finde et bedre sted; http://www.xboxlife.dk/forum/viewtopic.php?t=66745
  Ganske vidst skal man have en bruger for at se tråden der, men det er det hele værd. En fyr spørger ærligt og redeligt, om det er rigtigt at Bubber har købt Google. Han angiver så lidt efter, at han har læst det her på siden – dejlig griner.

 7. OMG, nice find, Terrificy! 😀

  Jeg vil helst ikke komme meget nærmere ind på det. Bryder mig egentlig ikke om at skrive dårligt om andre – specielt ikke, når pågældende ikke selv kan gøre for det. Men lad os bare sige, at de ting, jeg har oplevet ham gøre, er tydelige indikationer på, at et eller andet ikke er helt, som det bør være.

  Og hvor er det bare awesome med den tråd på xboxlife.dk! 😀 Har selvfølgelig oprettet en bruger for at se, hvad det er for noget 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *