Nitendo, Nentendo, Nintendi, Nintedo

Ah yeah. Der var engang, hvor Nintendo var mit liv. Jeg har kværnet mig igennem mange hundrede NES-spil, og det er også blevet til mange walkthroughs på SNES og N64. Det stoppede lidt med Nintendo GameCube, hvor det kun var The Wind Waker, som kunne gøre mig glad. Derefter mistede jeg interessen for det store N.

Men nu skal det ikke kun handle om mit stakkels Nintendo-liv, men også om de fantastiske typos og stavebummerter, folk laver. Jeg lavede et lille tjek med Google Keyword Tool, og fandt frem til, at der er mange, som hver måned søger på de ord, du kan se i min overskrift – altså: Nitendo, Nentendo, Nintendi og ikke mindst Nintedo.

Dengang, jeg var en lille ninja – i måske 1. eller 2. klasse – var det der Nintendo ikke så udbredt. En NES kostede meget, og derfor var det nemmest at leje den på en tankstation eller videobiks. Det gjorde jeg så, med mine venner. Det første spil, jeg prøvede, var Gumshoe. Vi var ikke mestre til engelsk dengang, så vi troede faktisk, at det skulle udtales “Gumshow” og ikke “Gumshoo”.

Det andet spil, jeg prøvede, var Kung Fu. Jeg havde godt nok prøvet det før på Commodore 64, hvor det bare i stedet hed Kung-Fu Master. Men det var et nice spil.

Jeg kan huske, at dengang folk fik øjneren op for Nintendo, så kaldte de det for “Nitendo”. Det var kun eliten, som dengang kunne udtale det korrekt. Inklusive Mr. BonusNinja. Oh yeah.

Tiden gik og gak, og jeg fik min første NES i måske 3. eller 4. klasse. Det var THE SH!T! Super Mario Bros. blev voldtaget på det groveste, og det er derfor no sweat for mig at lave en speedrun på no time. Det kunne jeg heller ikke lade være med, dengang jeg besøgte Spil:Museet i Ikast i 2008.

Nå. Jeg havde bare lyst til at skrive lidt shizzle her. May the Nintedo Power være med dig!

19 tanker om “Nitendo, Nentendo, Nintendi, Nintedo”

 1. Jeg synes også, det har været et smart move fra Nintendos side at navngive deres nyeste konsol “Wii”. Det er en milliard gange nemmere at huske (og udtale) end “Nintendo”.

  Super-godt spørgsmål mht. udtalelsen! Da jeg var en knejt, var der jo ikke andre Nintendo’er end dén; så vi kaldte den bare for “Nintendo”. Men sidenhen har jeg altid udtalt “NES” som “NÆS”. Med venner, jeg kun kan kommunikere med på engelsk, udtaler jeg det “N-E-S”.

  Hvordan udtaler du det? 🙂

 2. N-E-S eller næs. Selv siger jeg næssen, Nées er jeg i hvert fald 100 % sikker på, er forkert.

  I dag er Nitendo jo mest en tastefejl (sker selv for mig en gang i mellem – ret sjældent, men sker dog), hvad værre er dem der bare kalder Nintendo DS for “Nintendo” :[

  “Vil du have Super Mario til din Wii eller Nintendo?” og “Nej det er ikke Wii’en jeg mener, det er Nintendo’en” … Jeg forstår det ikke. Modsat kalder mange så konsollen for Nintendo Wii, selvom der INGEN officielle steder står Nintendo Wii. Alle steder står der bare Wii.

  Det ville være okay hvis folk kaldte den håndholdte for DS eller Game Boy – men jeg forstår simpelthen ikke dem der bare kalder den for Nintendo.

 3. Wuhu! De gode gamle power-player dage med masser af NES, gerne lejet hos den lokale video-pusher. Man kunne sidde oppe og spille hele natten. Og slukkede man den stakkels udbrændte NES, når man så endelig gik til ro? Næh nej – for den gang kunne man ikke save med mindre spillet havde et cover af guld! Det var sgu tider 😀

 4. Jeg bliver helt nostalgisk! Damn! 😀 Power Player, Nintendo Magasinet, NES-spil med guld-cover. Argh … DÉT var fandeme tider!

 5. Det gode gamle Nintendo-magasin. Man skulle have abonnement for at få glæde af de eksklusive Power Player sider, så det havde man selvfølgelig! Selvom det kostede alle avis-pengene. Herligt magasin som jeg stadig køber, hver gang jeg falder over det hos den lokale Læsehes a.k.a.Reading Horse 😀

 6. Oh yeah! Jeg “arvede” faktisk en MASSE Nintendo-magasiner m.fl. af nogle venner for lang tid siden. Men jeg solgte dem til selveste CAPTAIN N. Jeg kunne godt dyrke noget hyggelig retro-læsning lige nu 😀

 7. Det er nu også hyggeligt at læse de gamle anmeldelser 😀 Det var en helt anden tid dengang uden indernet. Dengang var Nintendo Magasinet at sammenligne med Oraklet fra Delphi !

 8. Helt sikkert. Men det er vist rart nok for Nintendo Klubben, at der sidenhen er kommet internet. Jeg har godt nok spammet dem med mange opkald for at få hjælp til Simon’s Quest. Jeg har endda også lavet telefonfis med dem, lol.

  Jeg kan huske, at der i en af de første blade, jeg modtag (muligvis det allerførste), var et tip til, hvordan du kom ind i den uendelige svømmeverden i Super Mario Bros. Damn, det var fedt 😀 Og ja, anmeldelserne var altid hyggelige!

 9. Jeg var helt sikkert glad for deres Tips & Tricks! Lad mig derfor komme med et par mantraer til alle jer Faxanadu fans 😀

  ØLf?8n?;IJMZFAU3hCEIQg

  Vrfvcn?;IJMZEwU52tg2EA

  Og der er flere, hvor de kommer fra!

  Her et password til Metroid:

  01-000 100000

  14N3t4 4000eN

 10. Hej 🙂

  Jeg har godt nok altid været lidt af en playstation fyr (Owner alt og alle i FIFA og TEKKEN), men jeg må sige at den nye WII faktisk er pisse morsom. Sådan en vil jege gerne have 🙂

  Mvh.

 11. Velkommen, Kasper 🙂

  Uha … du nævner Tekken! Det er det eneste spil, jeg stadig spiller. Jeg kan garantere, at du ikke owner mig i det 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *