Sjove ranking factors i SEO – Hvad folk tror …

Meget af min fritid går med SEO i den ene eller anden forstand, og folk omkring mig spørger selvfølgelig om, hvad det er, jeg bruger så meget tid på: Hvad er det der SEO /søgemaskineoptimering? Hvordan får du en hjemmeside på Google? Osv.

Hjemmesiden SEOmoz har en masse gode oplysninger om search engine ranking factors. Her giver en masse professionelle SEO-folk deres bud på, hvad der er godt og skidt.

Men én ting er, hvad SEO-interesserede og -eksperter ved, en anden ting er, hvad “normale mennesker” tror. (Hvis du ikke ved, hvad der skal til for, at din hjemmeside kan blive mere synlig i Googles organiske søgeresultater, så læs min lille SEO-guide.)

Det siger folk …

Jeg skal vel bare betale Google

Flere tror, at du kan betale Google en slat penge, og så skulle den gode placering være i orden. Dvs. de enten forveksler SEO med Google AdWords, eller også tror de bare, at “sådan er det bare”.

Jeg klikker da bare en masse gange

Denne her er vist ret udbredt – men jeg kunne alligevel ikke lade være med at trække på smilebåndet, da en af mine venner sagde: “Jeg får bare min søster til at klikke ind på min hjemmeside en masse gange.” 😀

Jeg skal nævne “Google”

Denne udtalelse oplevede jeg i form af et spørgsmål. Noget i stil med: “Er der noget med, at hvis jeg nu nævner ordet “Google” en masse gange, så vil det gøre noget?”

Flere …?

Der findes uden tvivl en masse andre sjove historier. Og jeg kunne virkelig godt tænke mig at høre, hvad du har hørt? Prøv evt. at spørge en medarbejder, din sidekammerat, din mor eller en tilfældig dude på gaden, og skriv historierne i kommentarfeltet herinde 🙂

25 tanker om “Sjove ranking factors i SEO – Hvad folk tror …”

 1. Jeg havde en klient der troede at søgeresultaterne stod i alfabetisk orden… Han havde endda, som forberedelse til vores lille møde, brainstormet ideer til et nyt navn på sit firma (meget lille og meget nyopstartet) så han kunne komme øverst på listen.

  … Han insisterede også på at bruge ie6 fordi “den er hurtigst”.

 2. Den med at få mange til at klikke på linksne er en klassiker – men rent intuitivt giver det vel også god mening. Altså før man lige får tænkt den igennem 🙂

  Jeg hører tit kunder der ringer og siger “jamen jeg vil gerne have en ny hjemmeside med SEO og det hele” eller “Hvad koster det så hvis jeg skal installeres i google – altså det der seo?”.

  Generelt er mine kunder meget sikre på, at det nærmest er et plugin man installerer og så kører det bare 🙂

 3. Velkommen til, Rasmus 🙂

  Ha-ha, jep! Smid lige det der SEO ind på hjemmesiden. Har hørt, det skulle være godt 🙂

 4. Jeg har også hørt at det smager godt med fransk hot dog dressing… Jeg har dog ikke prøvet det!!

  Jeg har engang hørt en sige noget med, at de webbutikker med de bedste tilbud, kommer først, og derfor er det bedst bare at trykke på det første, da det er det billigste. Det tog mig ca. 2 sekunder at modbevise ham.

 5. Good one. Sænk dine priser, og du vil automatisk rangere nummer 1 på Google. Min egen “webshop” burde klare sig ekstremt godt, idet varerne er gratis 🙂

 6. Undskyld mig lige, men skal du sidde og lyve op i mit åbne fjæs?

  Jeg tager lige et 100% tilfældigt produkt; Michael Jacksons charme. Pris: Ægte.

  Er det måske hvad du kalder for gratis :@ ?

  Eller hvad med produktet Sovs. Pris: Bonus.

  DEN HOLDER IKKE I RETTEN!

 7. @Andreas
  Det kunne jeg heller ikke 😀

  @Lukas
  Klap lige mormor :O Det er da gratis as can be!

  @Rosenstand
  Dén kommer vi selvfølgelig heller ikke udenom. Søgeordene skal naturligvis også være at finde i Dublin Core.

 8. Mange “gode” forklaringer – det sørgelige er dog at folk ofte betragter Google som en nem og billig vej til en god indtjening og helt misforstår at det faktisk er et arbejde at komme frem i søgemaskinerne …. et vedvarende et!

  “Hvad koster det penge at få mig på Google ….. det kan da vel ikke tage så lang tid”

 9. Hej Morten 🙂

  Jeg forstår udmærket, hvad du mener – men … Omvendt set – og for at være lidt på tværs – så ER Google jo en nem og billig vej til en god indtjening … såfremt du hyrer den rette 🙂

 10. hej derude, vil da sige at nu hvor jeg bruger omkring 5k dagligt på google adwords for klienter, at som det er blevet nævnt kan en fed kampagne gøres meget billig, det er sjovt med SEO, for hvad hører egentligt til seo? er sitemapping inkluderet? jeg hører at meta keywords er meningsløse og jeg har haft den fornøjelse at arbejde(skriver en artikel en dag) med pagerank algoritmen(se wiki), i sidste ende kan man altid forholde sig til logiske navne(url’s) som eksperter mener at udgøre 33% af seo’en, det er hvad rygtet på gaden er :P, jeg vil sige at man skulle tage meta tags med alene på det grundlag(personlig erfaring) at adwords virker til at reagere på det.

 11. Velkommen til, DenUheldigeGris 🙂

  Yes, sir! “Logiske URL’er” er vejen frem! Men det, du har hørt på gaden, holder ikke helt … De udgør nemlig 34,6 % af SEO’en, ikke 33 %.

 12. Kan godt relatere den med søsteren. Brugte engang en måneds tid på at designe en gratis spil-hjemmeside med en ven. På siden brugte vi Google Adsense. Min ven – den forbandede idiot – gik så ind hver dag klikkede ti gange på vores annoncer. Fandt først ud af det et par dage senere, da Google havde spærret min Adsense konto for livstid. Damn!!

 13. Hej Kim

  Haha, OMG 😀 Men ja okay – så er der sikkert også mange, der tror, at deres MSN-startside er internettet.

 14. så tit det de store reklame bureauer bruger fine ord som branded searches / brand kampagner og bla bla bla, det faktisk bare målrettet begyndere der ikke kan bruge en browser 🙂

 15. Hej Kim 🙂

  Jeg må indrømme, at jeg selv har for vane med at bruge Google i stedet for browserens søgebar, men jeg indtaster ALDRIG http eller www 😛

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *