SEO-rapport for Kim-Andersen.dk

Vinderen af min Gratis SEO-rapport blev Kim Andersen med bloggen kim-andersen.dk. Hermed en gennemgang af Kims blog i form af en lidt anderledes SEO-rapport.

Kim ved godt, hvad SEO drejer sig om, og han har derfor også gjort en del for at tune sin WordPress-blog. Men du kan altid tune lidt mere. Jeg laver selv små tweaks på min egen blog hver måned, så den kan blive så optimeret som muligt, og den er langt fra god nok.

Så her kommer en masse små tips til overvejelse, Kim.

Tips til forbedring af Kim-Andersen.dk

Kategori-URL’er

På et tidspunkt ændrede du URL’erne på din blog. Det var vist dengang, Den Synlige Mand offentliggjorde sin SEO-test: Bindestreger vs. underscore. Desværre har URL’erne for dine kategorier stadigvæk underscore, og derfor er mit råd, at du bør overveje at ændre dem. Desværre ligger der et stort arbejde i at ændre det, og så vigtigt er det heller ikke at få det ændret; men det er i hvert fald en ting, som kan tweakes.

Jeg kan også se, at der stadig er nogle indlægs-URL’er, som har underscore, og dem synes jeg i hvert fald, du skal ændre.

Kategorier, tags og arkiver

Du anvender alle tre, men som jeg ser det, er det ikke nødvendigt. Tags og arkiver har du no-followed i All in One SEO Pack – hvilket er helt fint; sådan gør jeg også på min egen blog. Min erfaring siger, at det er de færreste, der bruger arkiver og tags til at snuse rundt på en blog. Og du har allerede skabt et brugervenligt overblik med dine kategorier. Målet her er, at minimere antallet af unødvendige links.

Claus Heinrich har også lidt om tags, arkiver og kategorier i sit indlæg om opsætning af All in One SEO Pack, hvor han bl.a. skriver:

“Du kan nu sagtens vise tags og evt. arkiv på din side udover dine kategorier hvis du nu virkelig godt vil (jeg anbefaler dog at man fjerner arkiv og tags helt).”

Yderligere minimering af unødvendige interne og udgående links

Prøv at minimere antallet af de links, der går igen overalt på din blog. Du har allerede en menu øverst oppe, men samme menu findes også i sidebaren.

Du har 3 links til indlægs-feed på forsiden; 4 på indlægs-sider. Jeg ville nok fjerne nogle af dem og beholde de mest nødvendige, fx linket helt i toppen og linket efter hvert indlæg.

Pas også på med udgående links. Du har en masse i footeren og i sidebaren; disse links findes på alle dine undersider, og det er ikke så godt. Du kunne nøjes med kun at gøre dem synlige på din forside med plugin’et Widget Context. Husk, at Google ser anderledes på footer-links og links, der går igen på alle undersider.

Widget Context

Nu har jeg så lige nævnt WordPress plugin’et Widget Context, og det har jeg gjort fordi, det er genialt. Du får meget mere kontrol over dine widgets på den måde, at du kan tildele en widget en bestemt side. Du kan fx supplere din forside med en “om mig” widget. Du kan også optimere dine kategori-sider ved at indsætte en widget med mere info om, hvad kategorien handler om, og dermed få mere relevant indhold. Hent Widget Context her.

Flere interne links

Prøv at lave bare lidt flere interne links i dine indlæg. Det styrker dine andre indlæg, og det giver Google bedre mulighed for at crawle hele siden.

Lav et lille sitemap

Overvej at lave en side med et godt gammeldags tekst-sitemap, hvor du fx fremhæver de 10 bedste indlæg. Sitemap’et skal laves rigtig, og altså ikke bare indeholde en masse links; der skal også tekst til. Tjek evt. min egen Best of BonusNinja-side. Sitemap’et styrker dine indlæg og giver bedre crawl-mulighed, men det kan også være en fordel for dine læsere – især nye – som gerne vil have et overblik over de bedste indlæg. Faste læsere kan også få en mulighed for at få et overblik over (eller gense) kvalitetsindlæg, som måske er gået forbi deres øjne.

Brug mere tid på dine sidetitler

Det kan være fint nok at overføre et blogindlægs overskrift direkte over på blogindlæggets titel, for det sørger WordPress automatisk for. Men du kan i mange tilfælde høste flere besøgende ved at gå lidt mere i dybden med titlerne, dvs. få keywords ind først samt tilføje andre relevante ord, som folk søger på. Der kommer et eksempel på dette i næste afsnit, som hedder:

Korte URL’er

I og med, at du bruger kategorier i din URL-struktur, bliver dine URL’er meget lange – især, når du skriver en lang overskrift og hvor den tildelte kategori har et langt navn. Du trimmer godt nok dine URL’er ved at omformulere lidt, fjerne stopord og fyldeord (og, i m.fl.), men jeg vil alligevel råde dig til at passe lidt på. Dit udmærkede indlæg om gratis billeder har en lidt for lang URL, hvis du spørger mig (http://www.kim-andersen.dk/webdesign/12_ressourcer_finde_gratis_billeder_fotos_til_dine_projekter.htm). Ydermere: Hvis du ønsker at gøre dette indlæg mere synligt på “gratis billeder”, kunne du med fordel ændre sidetitlen, så “gratis billeder” står først.

Lad være med at pinge dig selv

Når jeg nu råder dig til at linke mere intern, vil jeg også råde dig til ikke at pinge dig selv. Det kan være ganske fint at “pinge rundt” på sin egen blog, men på den måde får du også mindre kontrol over din interne linkstruktur, fordi den bliver tildels bliver automatiseret. Du kan overveje at bruge plugin’et No Self Ping til dette formål.

Pas på med links og dofollow

Dofollow kender du jo, for du har selv fjernet nofollow fra kommentar-links. Jeg vil blot råde dig til at passe lidt bedre på med at fjerne nofollow fra alle kommentar-links. Tillad ikke links til bad neighbourhood, og overvej at sætte nofollow på kommentar-links fra førstegangsbesøgende. Jeg ved ikke, hvilket plugin du bruger i denne forbindelse, men jeg bruger Nofollow Case by Case.

Det var alt for denne gang

Det var vist det. Som du kan se, er det mange småtips. Din blog har absolut ikke fatale fejl, som skulle forhindre den i at klare sig godt i Google; den klarer sig jo også godt. Men du kan altid gøre lidt mere.

Du skriver nogle gode kvalitetsindlæg, og du skal bare blive ved i den dur! Jeg vil runde af med at minde dig om at bruge Google Keyword Tool, når du går i gang med nye indlæg. Find ud af, hvad folk søger på i forhold til dit indlægs emne, og brug nøgleordene i dine tekster, titler m.fl.; men gør det “naturligt”.

Jeg håber, du kan bruge tipsene til noget, Kim 🙂
Og hvis der er andre derude, der har noget at tilføje, så kom glad.

Besøg Kims blog her: Kim Andersen

16 tanker om “SEO-rapport for Kim-Andersen.dk”

  1. Spændende læsning — mange gode pointer. Ang. kategorierne med underscore isf. bindestreg, kan det så ikke klares på databaseniveau med en search & replace? A la dengang Kim ændrede domæne navn? Evt. kombineret med en catch all-redirect?

  2. Velkommen til, Kasper 🙂

    Og tak!

    Jeg er desværre ikke inde i den slags, men tusind tak for dit forslag. Jeg har dog på fornemmelsen, at Kim ved, hvad der skal til 🙂 Lidt .htaccess-magi ville sikkert også kunne gøre jobbet.

  3. Tusind tak for rapporten Jan. Nu ved jeg hvad jeg skal bruge mine aftener på de næste par dage. Det er sku for fedt at få en skræddersyet rapport til sin blog.

    Jeg må lige se hvad jeg gør med mine kategorier, da der jo skal en del redirections til når jeg ændrer url’erne. Min tag-cloud og arkiv-oversigt har jeg faktisk været en del i tvivl om, om jeg skulle vise i min højre side, så de ryger sku af med det samme 🙂

    Endnu engang tak for rapporten Jan, nu glæder jeg mig bare tila t komme igang emd at skrue på de små detaljer der samlet kan give rigtig god værdi.

  4. Tak for dit input, Frank. Hvis der kan findes en hurtig og nem løsning (fx. vha. noget .htaccess), så ville jeg ændre URL’erne. Men jeg er nu også lidt for perfektionistisk på det område 😛

  5. Der går en anekdote om en videnskabsmand, der i begyndelsen af 1900 tallet havde sejlet over atlanten og i den forbindelse havde delt kahyt med Einstein. Den gode Albert havde kort forinden publiceret sin almene (eller var det specielle?) relativitetsteori, og der var efter sigende kun en håndfuld mennesker i verden, der kunne sætte sig ind i tankegangen bag. Vel ankommet til destinationen, blev videnskabsmanden spurgt om Einstein havde talt om sin relativitetsteori. Det bekræftede denne og til spørgsmålet om, hvad han havde fået ud af samtalerne, svarede han; “Jeg er nu overbevist om, at Einstein forstår sin teori”.

    Det lyder utroligt spændende, og jeg er overbevist om at I ved hvad I taler om, selvom det er fuldstændigt volapyk (fedt sprog forøvrigt) for mig:-)

    Stay real;-)

  6. He-he, Cosmo. Jeg aner da ikke, hvad jeg selv taler om. Jeg har bare fundet en artikel på nettet og kopieret den 🙂

  7. Hej du 🙂 Ja det var da interessant læsning på et jordnært plan, men den der Widget Context havde jeg sgu ikke lige i bevidstheden så tak for det tip 🙂

  8. Hej Thomas

    Tak for det 🙂 Ja, Widget Context er et super-lækkert plugin.

    Forresten: Jeg har fjernet linket til din hjemmeside. Google Chrome fortæller mig følgende:

    Webstedet ved **************** indeholder elementer fra webstedet ws.htmlkoder.dk, som ser ud til at hoste malware – software, som kan beskadige din computer, eller på anden måde foretage handlinger, du ikke har accepteret. Bare det at besøge et websted, der indeholder skadevoldende programmer, kan inficere din egen computer.

  9. Jeg tror også lige jeg venter med at lave de kategorier om, som indeholder underscore. Det er trods alt kun tre kategorier det handler om, så de feste er gode nok
    . Men jeg har allerede været igang med at implementere ændringer, så det er helt kanon der her 🙂

    God weekend.

  10. Tak for indlæget.
    Der er virkelig mange ting som vi andre kan have stor glæde af at læse og lære noget af. Altid rart at få nogle gode råd af folk der ved hvad de taler om.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *