BonusNinja Blog på mobilen vha. MobilePress WordPress plugin

Det var vist også på tide, at bloggen blev mobil-venlig. Jeg har i lang tid kigget på forskellige WordPress plugins, der automatisk kunne skifte bloggens udseende til noget “lettere”, når man besøger den via en mobiltelefon. Men først nu har jeg gjort noget ved det.

Først testede jeg plugin’et WordPress Mobile Edition. Det lovede guld og grønne skove, men jeg kunne ikke få det til at virke. Dernæst testede jeg WordPress Mobile Pack, som faktisk er fint nok. Jeg ville dog gerne lave mit eget mobile theme, og så var det, jeg fandt MobilePress.

Jeg har brugt nogle få minutter på at tilpasse farverne og menuen i mit mobil-tema. Og nu bliver det vist ikke meget bedre. Kønt er det ikke, men det skal det jo heller ikke være. Jeg tjekker selv bloggen på mobilen for at læse nye kommentarer, men det har altid været en besværlig omgang … indtil nu.

Er din WordPress-blog ikke mobil-klar? Så tjek en af de to plugins, jeg linker til, og gør dine læsere en stor tjeneste.

Det var så endnu en ting, jeg kunne krydse af på min todo-liste.
BonusNinja på mobilen

7 tanker om “BonusNinja Blog på mobilen vha. MobilePress WordPress plugin”

 1. Jeg ved ikke om jeg er den eneste der af og til bruger mobilen til at besøge din blog, men i hvert fald irriterer det mig lidt, at man ikke kan finde “Seneste kommentarer” i den mobile version. Kunne du ikke eventuelt placere de seneste kommentarer nede i bunden af siderne, eller lave et faneblad i din menu til en side over indlæggene? Det er lidt irriterende, at man skal ned i bunden af siden for at finde den “normale” version. Ved ikke om du kan ændre det, men det var da et forslag til en forbedring 🙂

 2. Hej Peter 🙂

  Det er et super godt forslag, for jeg savner det selv! Den eneste grund til, at jeg tjekker bloggen på mobilen er netop for at læse seneste kommentarer. Men først er jeg nødt til at logge ind på min mail for at se, hvilke nye kommentarer, jeg har fået, og så derefter ind på bloggen.

  Jeg har prøvet at indsætte WordPress-koden for “get recent comments” – men det lader ikke til at fungere. Jeg er nødt til at prøve mig lidt frem … for ja, det er sgu ret irriterende.

 3. Den bedste løsning ville være at droppe alle mulige mærkelige plugins og i stedet lave det selv fra bunden – så ved man sgu at det kommer til at virke 😉

  Nå, jeg håber du finder en løsning. Hvis ikke, så synes jeg den “normale” version er at foretrække. Min mobil har ingen problemer med at vise siden, selvom der naturligvis skal scrolles en del. (Hmm… Hedder det scrolles?).

  Hvad synes du i øvrigt til min nye og lidt alternative domænenavn? Glem alt om pholst.dk – det her bliver grande 😀

 4. Nååh, det er dig, Peter 🙂 Jo – fint domæne, du har fundet dig. Lidt langt, men cool nok 🙂

  Og jeg er enig – jeg ville også helst selv kode det hele fra bunden. Det er sådan, jeg plejede at arbejde med WordPress, da jeg startede.

  Ved du noget om, hvordan man laver mobilvenlige sites? Her tænker på sådan noget som automatisk viderestilling til det mobilvenlige site, når man entrerer sitet via en mobiltelefon m.fl.

  Det hedder vistnok “scrolles”, ja 🙂

 5. Jeg har aldrig rigtig arbejdet med mobil-venlige versioner, men jeg ved at du på http://detectmobilebrowser.com/ kan hente koder i forskellige sprog til at spore mobile browsere. Hvis en mobilbrowser detectes (kan ikke lige finde et tilsvarende ord på dansk – opfanges???) vil koden lave et redirect til mobilversionen. Det er nok ikke så nemt at implementere i WordPress, specielt ikke hvis du ikke har kendskab til php. Selv kunne jeg nok godt bikse noget sammen, men et eller andet sted bliver browserne i mobiltelefonerne jo kun bedre med tiden. Forhåbentlig er de snart fuldt konkurrencedygtige med FF og IE, og så har man vel egentlig ikke behov for en mobilversion?

 6. Cool med Detect Mobile Browser 🙂 Tak for linket.

  Jo. Mobil-browsere bliver bedre og bedre, men der er jo faktorer som skærmstørrelse og størrelsen på dine websider, du skal tage forbehold for. Hm…

  Jeg vil tage et kig på det 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *