Torsdagstest: Hvor mange anslag i ALT-tag læser Google?

Så blev det tid til endnu en torsdagstest. Sidst skrev jeg om title-tag, i dag handler det om ALT-tag.

Hvis du vil ha’, at Google bedre kan forstå, hvad et billede forestiller eller prøver at udtrykke, er det en god idé at udfylde det pågældende billedes ALT-tag ud med lidt beskrivende tekst. Men hvor meget tekst kan du skubbe ind i dette tag, inden Google siger: “Jeg læser ikke videre herfra”?

Jeg har ikke det præcise svar, men ud fra en af mine tests fandt jeg ud af, at Google i hvert fald læser 83 anslag, men ikke 86. Så ja, i hvert fald 83, måske 84 og 85, men i hvert fald ikke 86 anslag. Hold dig til maks. 83 anslag – så er du sikker.

Jeg har brugt præcis samme fremgangsmåde som i min sidste test.

Er der en derude, som har det præcise svar, hører jeg gerne fra ham eller hende.

Go’ torsdag! 🙂

seo!!!!

18 tanker om “Torsdagstest: Hvor mange anslag i ALT-tag læser Google?”

 1. Interessant 🙂 Personligt elsker jeg (okay, elsker og elsker :P) billede-SEO – for umiddelbart er det ikke en ting der er så mange der fokuserer vanvittigt meget på (hvilket også er logisk nok, da man i mange tilfælde ikke vil få særlig meget ud af det). Det er i hvert fald ikke min opfattelse 🙂

 2. Tak, folks 🙂

  Godt at høre, at jeg kan lokke dig herind igen, Steen 🙂 Og jeg har skam “altid” testet; det er bare ikke alt, der bliver offentliggjort.

 3. Hej Jan
  Jeg må sige du kommer helt ud i hjørnerne med dine tests og tak fordi du deler resultaterne med os. Det er rigtig fedt med dine torsdagstests, kom endelig med flere 🙂

 4. Hej Victor 🙂

  Som udgangspunkt ja; så fortæller du hele “historien” til søgemaskinerne. Dog ville jeg personligt ikke sætte ALT-tekst på eks. billeder, der ofte går igen og ikke er af større betydning.

  Følgende er ikke det bedste eksempel, men hvis du kigger ind på min egen “webshop“, så går følgende billede igen mange gange: liste. I sådan et tilfælde mener jeg ikke, det er nødvendigt at have tekst i ALT-tag’et.

  I dette tilfælde er billedet så sat ind som baggrundsbillede (du kan ikke have ALT på baggrundsbilleder så vidt jeg ved) – så det er som sagt ikke det bedste eksempel; men jeg håber, du forstår pointen (?)

 5. Hej Jan,

  Det et stykke tid siden du har skrevet det her..Og da google ændre på tingene hele tiden, vil jeg bare høre om det stadigvæk er det samme?

  Stefan

 6. Hej Stefan 🙂

  Ja, det er noget tid siden. Jeg har ikke testet det efterfølgende, men heldigvis er det ikke så svært at teste selv, hvis man vil 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *