Ninja er in, guru er yt – Ninjaer overtager it-jobtitlerne på LinkedIn

It-ninja, SEO-ninja, web-ninja, social media ninja und so weiter. Det er åbenbart blevet populært at være ninja i it-branchen. Ifølge en statistisk undersøgelse på LinkedIn, er jobtitler inden for it-branchen, hvori ordet ninja indgår, firedoblet siden 2001. Kilde: Version2. (Jeg vidste ikke engang, at LinkedIn har eksisteret i så mange år.)

Grunden til, at jeg skriver dette indlæg er, at jeg i dag fået en mail fra en læser af bloggen. Hun har gjort mig opmærksom på denne artikel fra Version2, og så har hun i den forbindelse nævnt, at de trofaste fans vil vide, at jeg var “first mover” på området. Jeg kunne ikke andet end at trække på smilebåndet, da jeg læste mailen 🙂

Jeg ved ikke helt, hvordan denne BonusNinja skal forholde sig til dette – men det er da en sjov nok trend. Ninjaer er da også seje og åbenbart sejere end guruer, for undersøgelsen viser også, at ordet guru er på retur hos LinkedIn.

Ord som guru, ekspert, specialist, mester og hvad der nu ellers er af smarte titler, er da også noget kedelige i forhold til NINJA (okay – guru er nu meget cool). Ninjaen er hurtig og effektivt og han mestrer sin profession to the max. Han kommer snigende bagfra, når du mindst forventer det.

Oh yeah!

4 tanker om “Ninja er in, guru er yt – Ninjaer overtager it-jobtitlerne på LinkedIn”

  1. Hej Jimmy 🙂

    Jeg kan sagtens følge jer begge. Det kan godt opfattes som værende meget useriøst.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *