Drømmetydning – Og jeg savner at flyve!


Jeg fik ideen til et indlæg om drømmetydning, idet jeg lagde mig til at sove i går aftes. Jeg skrev ideen (overskriften) ned, for jeg ved, at jeg er god til at glemme ting – især ved sengetid.

Jeg haft mange sindssygt underlige drømme i nogle måneder nu, og her de sidste par nætter har de været lidt ud over “det sædvanlige”. De har i hvert fald fået mig til at vågne op efterfulgt af en stærk, underlig følelse.

Det er i øvrigt lidt pudsigt, at jeg netop i nat skulle have en underlig drøm, eftersom jeg fik ideen til dette indlæg om drømme og drømmetydning lige inden, jeg faldt i søvn.

Jeg tror ikke på drømmetydning som sådan

Jeg skal hurtigt nævne, at jeg ikke rigtig tror på symboler i drømme … og den slags. Forstået på den måde, at hvis vi fx antager, at en blå giraf er et symbol for kærlighed, så ville en drøm om en blå giraf ikke kunne tydes til at have noget med kærlighed at gøre; så ville det i stedet have noget at gøre med de tanker og oplevelser, du har haft … måske har du bare været i zoo for nylig, og i går så du en mand tænde en smøg med en stor, blå stikflamme.

Jeg har heller ikke meget til overs for såkaldte uddannede drømmetydere, der tager penge for at tyde drømme. Med det sagt, så er jeg ikke helt respektløs over for “faget” (det er jeg så måske alligevel, fordi jeg sætter faget i citationstegn). Alle skal have ret til at dyrke deres interesser.

Men ærlig talt … jeg tror ikke, at en kvinde, der fx har haft meget stærke mareridt dagligt i 3 måneder, får meget ud af at opsøge en drømmetyder … Som jeg ser det, er det ikke i sig selv drømmene, der er det egentlige problem, men nok mere de bagvedliggende tankeprocesser fra det vågne liv. Og hvis der er en eller anden ubalance i sindet, så tror jeg sgu ikke lige, at Drømmetyder Madam Helgalicious har kompetencerne til at hjælpe.

Hvad betyder drømme så?

Du drømmer om det, der betager dine tanker mest

Har der været tidspunkter i dit liv, hvor du har været helt sikker på, hvorfor du drømte som du gjorde? Der var fx en periode i mit liv, hvor jeg spillede videospil hver dag. Og når jeg så virkelig gik i dybden med et bestemt spil, kunne jeg sagtens drømme om det om natten … Jeg var ivrig efter at spille mere, at jeg spillede videre i mine drømme; jeg fandt nye hemmeligheder, skjulte baner m.m.

Jeg brugte ekstremt meget energi og tid på det, og jeg havde et reelt ønske om at spille videre. Derfor drømte jeg også om det.

Frygt, ønsker, oplevelser, tanker, osv.

Jeg tror med andre ord, at de ting, vi oplever og de ting, vi tænker på og føler meget for, har en stor chance for at komme til udtryk i vores drømme. Samtidig tror jeg også, at vi fantaserer meget i vores drømme, og når vi så blander oplevelser, frygt, ønsker osv. sammen med fantasi, kan drømmene virkelig være f*cked up.

Men grundlægende tror jeg, at det, vi drømmer om, i en hvis grad er en afspejling af det, vi har sanset i den vågne verden.

Jeg har flere gange “knækket koden”, når det kommer til både mine og andres drømme. Engang fik jeg en lang drøm fortalt af en person, jeg kendte ret godt og havde spenderet meget tid. Jeg frasorterede først underlighederne (som kunne være et produkt af en livlig fantasi), og så “analyserede” jeg drømmens mest tydelige elementer. Jeg kunne meget hurtigt se, at disse elementer havde stærk relation til de ting, vedkommende havde talt meget om og tænkt meget på.

Nu er jeg som jeg har antydet overhovedet ikke drømmetyder 😛 men jeg har altså ofte haft stor succes med at sidestille en drøm med de ting, drømmeren har sagt, tænkt og oplevet IRL.

Selvfølgelig er der også MASSER af drømme, som overhovedet ikke har givet mening. Jeg har da ofte haft drømme, hvor jeg efterfølgende har tænkt: hvad fanden gik det lige ud på???

En af mine underligste drømme

I slutningen af sidste år havde jeg den mærkeligste drøm. Jeg lå og sov i en seng sammen med en anden – altså i det virkelige liv – og så drømte jeg, at jeg lå i selvsamme seng i vågen tilstand sammen med denne person. Jeg drømte, at hun rejste sig fra sengen. Hun gik hen for at tage lidt tøj på, fordi det var ret køligt. Hun skulle lige på wc.

Idet, hun åbner døren til soveværelset i drømmen, vågner jeg fra min drøm og ser, at hun netop har taget tøj på, og skal lige til at åbne døren til soveværelset.

Den logiske forklaring kunne være, at jeg egentlig ikke drømte, men i stedet bare var i en drømmetilstand, hvor jeg kunne høre og føle, hvad hun lavede. Det kan sikkert godt være; men det var fandeme alligevel en spooky oplevelse.

Nå … ikke mere om drømme og drømmetydning. Som jeg skriver i overskriften, savner jeg at flyve i mine drømme! Jeg elsker at flyve! Men det er flere år siden sidst, jeg havde en flyve-drøm 🙁 When will it happen again?

Har du haft en underlig drøm, du vil dele?

11 tanker om “Drømmetydning – Og jeg savner at flyve!”

 1. Jeg har mange underlige drømme – har faktisk haft (tror jeg har haft den to eller tre gange) en flyvedrøm, hvor jeg var oppe at flyve i en gammel propelflyver. Pludselig styrter flyet. Yea, totalt nederen drøm.

  Drømmetydning er noget mærkeligt noget. Men det er en fed måde at se ind i vores egen bevidsthed.

 2. Kan ikke lide at du dizzer “fagudlærte drømmetydere”, for derefter at postulere at drømme er et biprodukt af ens hverdag…
  … Nu er jeg heller ikke ekspert i “faget”, men kunne man forstille sig at uddannelsen har en hvis mængde psykologi med i pensum? Således de kan tyde ens drømme også prøve at komme med løsningsforslag til de problemer de måtte finde?

  Anyways. Flyve drømme er awesome… Men sidst jeg fløj har jeg været omkring 10-11 år gammel. Så nu må det da snart være på tide at få en tur mere? 😛

 3. Jeg kan sagtens forstå din kritik. Jeg burde have sat mig meget mere ind i, hvad drømmetydere egentlig laver og hvad uddannelsen helt præcis byder på.

  Inden, jeg skrev indlægget, tjekkede jeg dog en hjemmeside, der skitserer uddannelsen.

  “Uddannelsen vil bl.a. give dig:
  En dyb og grundig terapeutisk uddannelse i drømmenes forståelse, samt træning af dine clairvoyante og spirituelle evner, så du seriøst og målrettet kan arbejde professionelt som drømmetyder.”

  […]

  “Under uddannelsen vil du løbende modtage personlig clairvoyant rådgivning og supervision, bl.a. på baggrund af dine drømme.”

  Kilde: http://www.mirza-molgaard.dk/uddannel.htm

  Jeg ved så ikke, om dette er det “officielle” pensum, men når et ord som clairvoyant indgår i teksten, kan jeg ikke tage det 100 % seriøst.

 4. Jeg vil så indrømme at jeg heller ikke anede hvad uddannelsen gik ud på xD

  … Men kan godt følge din tankegang.

 5. Jeg drømmer tit. Er igang med at søge efter drømme og hvordan man forstår dem. Jeg har haft en ubeskrivelig, underlig drøm i nat.

  – Men at flyve. Jeg husker at jeg engang for flere år siden, sad på en svane en sommerdag. Vi fløj over skolens sportsplads. Dejlig drøm.

 6. Velkommen til 🙂

  Det er da dejligt, at du drømmer tit (hvis altså de fleste af drømmene er gode).

  Siden, jeg har skrevet dette indlæg, har jeg faktisk ikke drømt noget … så vidt jeg husker. Mærkeligt 🙂

 7. drømte i nat jeg var gravid og vandet var gået men den ville ikke ud fik af hvide at der kunne gå op til 4 timer før barnet kom også vvognet jeg hvad betyder dov det…

 8. Det kunne være noget med, at du ønsker at blive gravid eller for nyligt har set eller hørt om noget, der har med graviditet at gøre.

 9. har tit drømt og drømmer stadi om at jeg møder drengene fra the dreams XD
  første gang gav trommeslageren mig et kram, og jeg sagde til ham at jeg elskede ham.
  men her de sidste par gange jeg har drømt om dem blev de mega sure på mig,og nægtede at tale med mig ! og fik mig til at tude:( øøhh hvad betyder det

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *