Blogging-case februar 2010: 1 blogpost pr. dag

Jeg har valgt at give mig selv en lille udfordring. Jeg vil i hele februar måned skrive 1 indlæg hver dag på BonusNinja Blog. Den 1. marts vil jeg så komme med et opfølgningsindlæg, hvor jeg har tænkt mig at dele de erfaringer, jeg har gjort mig, i forhold til det at finde motivationen til at skrive dagligt, om hvordan jeg har fundet stof til nye indlæg, om jeg har fået færre/flere besøg … og den slags.

Det bliver spændende 🙂

Hvorfor gør jeg så det her?

Fordi jeg kan?

Der er rigtig mange grunde. En åbenlys grund ville måske lyde: fordi jeg vil finde ud af om jeg kan. Men det holder ikke, for jeg kan godt. Der er ikke noget, der forhindrer mig i at gøre det 🙂 1 indlæg pr. dag er altså heller ikke verdens største udfordring. Prøv at sammenligne det med Mikaels Case 2010. Hvis jeg allerede fra start af sagde til mig selv, at det her bliver svært, at det her kan jeg sgu ikke klare, så ville jeg ligesom skyde mig lidt i foden, dér.

Fordi bloggen bliver mere synlig

Der er ingen tvivl om, at jo flere indlæg, jeg skriver, jo flere besøg får jeg. Bloggen bliver mere synlig online. Dette kan resultere i flere besøg, flere faste læsere og flere kommentarer. Og det er jo ikke så ringe endda. Det kan selvfølgelig også have en negativ effekt, hvis jeg bare spammer dårlige indlæg – men det har jeg selvfølgelig ikke tænkt mig. Du skal i hvert fald ikke bekymre dig om indlæg som dette: 1337 😀

Fordi jeg vil abstrahere

Lige nu har jeg mere end nogensinde brug for at holde mig i gang. Der er nogle bestemte ting, jeg vil abstrahere fra, og det kan jeg ved at blogge. Mere vil jeg ikke sige om dét.

Fordi jeg elsker at blogge

Jeg ved ikke hvorfor, og jeg behøver heller ikke at vide hvorfor. Men jeg elsker at blogge! Det har jeg mere eller mindre gjort lige siden jeg startede med det for små 4 år siden.

Vil det gå ud over kvaliteten?

Nu er det jo helt op til dig at synes, om jeg skriver kvalitetsindlæg eller ej. Selv synes jeg, at jeg formår at levere lidt af hvert. Jeg kan sige det sådan, at jeg i hvert fald ikke kommer til at ændre stilen.

Mens jeg har skrevet dette indlæg, har jeg fået ideer til mange andre indlæg. Jeg har også en masse drafts liggende, som jeg skal have taget hul på; jeg har faktisk en del halvfærdige indlæg, som har noget spændende indhold.

Og nu vil jeg afslutte. Men her til sidst vil jeg gerne høre om, hvad du tænker om dette. Kunne du fx selv finde på at gøre sådan noget? Ville du have lyst? Har du prøvet at lave udfordringer for dig selv, hvor du måske har skullet gøre noget bestemt hver dag i en længere periode?

Vil du følge med? Der er flere måder du kan gøre det på: Gør det via mail, feed, eller Twitter.

Kom glad … og ses! 🙂

14 tanker om “Blogging-case februar 2010: 1 blogpost pr. dag”

 1. Når nu min kommende homepage (frontpage lol) ser dagens lys, har jeg da leget med tanken om; et foto om dagen 🙂

 2. Jeg har faktisk leget med tanken om 1 indlæg hvert 12 time – 9 morgen, og 21 aften på en kommende blog i en måneds tid.
  Hvis det bliver realiseret bliver det med nogle backupindlæg skrevet på forhånd hvis tiden skulle blive knap enkelte dage…

 3. Det kan helt sikkert lade sig gøre, Emil. Jeg synes bare, du skal klø på 🙂

  Faktisk har jeg også sat mig et andet mål i samme stil som dette. Og det er langt mere udfordrende, men jeg mig til at komme i gang 🙂

 4. Er selv begyndt at poste indlæg på min egen blog ret jævnligt (især fordi Blogger nu understøtter “Udgiv indlæg X dato kl. xx.xx”), men jeg føler lidt, at mange af mine indlæg på den måde bliver overset, fordi de fleste kun læser den øverste post :

  Good luck med dit projekt 🙂

 5. Arbejd arbejd dude! Lyder sku som et meget nice projekt, glæder mig til at se hvad du får ud af det.. Burde også tage mig sammen til at komme igang med det der blogging der igen, synes bare det til tider kan være svært at finde tiden og lysten til det… Men super nice hvis du kan

 6. @Gustav

  Tak-tak! Ja, du opdaterer relativt ofte for tiden. Det er lækkert nok.

  Mht. oversete indlæg: Jo, der er langt imellem dine blogposts sådan rent visuelt på forsiden, fordi du ikke bruger “læs mere”-funktionen lige som jeg selv og rigtig mange andre bloggere gør. Det bliver noget sværere at få et overblik over indlæggene på den måde – også på kategori-/tag-sider, selvom den slags sider sjældent bliver klikket ind på.

  I den forbindelse ville jeg foreslå, at du fremover bruger Bloggers Jump Break-funktion – omend kun på længere indlæg. Jeg har jo allerede skrevet om SEO-fordelene ved Jump Break i det indlæg, jeg henviser til, og du har også svaret, at du bare ikke bryder dig om den slags.

  Men først nu er det egentlig gået op for mig, at en “læs mere”-funktion ikke kun kan forhindre duplicate content; det er også en funktion, som kan hjælpe med at skabe et bedre overblik.

  Overvej det her: Ville du helst have, at besøgende, der klikker ind på din blogs forside kun skal læse dit nyeste indlæg, eller ville du hellere have, at de får et bedre visuelt overblik over dine seneste indlæg, og på den måde selv kan vælge at klikke ind på de indlæg, der lyder mest spændende?

  Hvis du mest hælder til det sidste, så skal du klart bruge Jump Break 🙂

  En anden ting, du kan tage med i betragtning: Mit bud er også (for sådan er det på vel nok alle hjemmesider), at det er dine undersider/indlæg, der bliver besøgt mest samlet set; altså er det ikke din forside. De fleste besøgende på din blog kommer nok primært fra søgemaskinerne, eller via dit feed, og når de så kommer ind på et indlæg, så kunne de efterfølgende få lyst til at klikke ind på din forside for at se, om der er andet spændende.

  Hvad ville i dette tilfælde være bedst for dine besøgende: At de får serveret en MASSE tekst, som de nu skal beslutte, om de vil læse eller scrolle igennem, eller om de får serveret en række overskrifter med lidt teaser-tekst, nogenlunde lige som i søgeresultater eller på min egen blogs forside?

  Selvfølgelig skal det også tages med, at du har en lille menu med seneste indlæg ude i højre side. Men det er nu bare ikke lige dér, folk kigger mest 😉

  Okaaay. Jeg havde ikke lige regnet med at skulle skrive SÅ meget, haha 😀

  Så må Christian bare nøjes med det korte svar:

  @Christian
  O.k.! 😀

 7. Og så nedprioriterer du bare en god gammel ven? Hva sata bonus! Haha, ej det var en længere smøre du fik skrevet, men du har nogle rigtige gode pointer, så vil give dig fuldstændig ret. Jump-break, More-funktionen, eller hvad man nu kalder det på de forskellige blogs, bør helt klart bruges. Netop som du siger, fordi en forside burde give overblik over seneste indlæg..

 8. *Fnis* 😀

  Der var på et tidspunkt – dengang, jeg (gen)startede BonusNinja Blog – hvor jeg syntes, det var lidt irriterende at bruge more-funktionen i WordPress; men nu har jeg vænnet mig til den. Og når jeg besøger andre blogs, der ikke anvender den – mest blogs med laaange indlæg – så mister jeg sgu lidt interessen.

 9. Så gik jeg online! Tak for skub-i-røven herinde fra!

  Jeg er her til aften gået online med emil-blucher.dk hvor jeg 9 morgen og 21 aften vil blogge om SEO og iværksætteri

  / Emil

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *