Nu må jeg vist hellere komme i gang med at skrive herinde, inden bloggen falder helt i søvn. Så hvorfor ikke lægge ud med en bette SEO-relateret test from real life.
Google viser – som du måske ved – op til 70 anslag af en sidetitel ude i de der søgeresultater. Fedt nok. Men hvad nu, hvis du har en sidetitel på eksempelvis 300 anslag? Læser Google så dem alle sammen? Og kan du ranke på eksempelvis ordene “svedige sigøjnere på tilbud”, hvis ordene befinder sig langt henne i en 300 meter lang sidetitel?
Jep.
For nogle måneder siden smed jeg en side op med en mega-lang sidetitel på – surprise, surprise – præcis 300 anslag. Da siden blev indekseret, søgte jeg så på nogle af de mystiske ord, jeg havde sat ind efter de 70 anslag … og jeg kunne konkludere, at siden rankede på samtlige ord.
Jeg har ikke gidet teste, hvor mange anslag Google helt præcis læser, for 300 anslag er jo nok til, at du kan skrive en stil. En af mine venner siger, at “Google læser hele l*rtet”. Det ved jeg så ikke. Who knows.
Hvad kan du bruge denne viden til?
Mange ting. Men kort sagt betyder det, at du kan indsætte supplerende søgeord i dine sidetitler. Det har jeg eksperimenteret rigtig meget med, og det virker. Du kan lige få et eksempel:
Du har en webshop, der sælger leggings, og du vil med én side ranke på flere forskellige søgeordskombinationer. Din sidetitel kunne se således ud:
Leggings – Køb billige leggings online hos os – Find gode tilbud i dag
Ovenstående sidetitel er 70 anslag lang, og du har chancer for at ranke på “billige leggings”, “leggings online”, “leggings tilbud” osv.
Hvis du så indsætter flere søgeord i din sidetitel:
Leggings – Køb billige leggings online hos os – Find gode tilbud i dag. Hvide, sorte, blå, orange, zebrafarvet, uden parabener, med romantisk aroma, keyword, keyword, keyword
I dette tilfælde vil du også have chancer for at ranke på “hvide leggings”, “sorte leggings” osv. – også selvom, Google ikke engang viser de sidste ord fra sidetitlen i søgeresultaterne.
At Google overhovedet “går med” til det her, ved jeg ikke. Det er jo egentlig skjult tekst, der er tale om. Mon ikke det bliver “fikset” på et eller andet tidspunkt?
Anyways. Jeg smutter igen, men vender frygteligt tilbage i morgen med et nyt indlæg, da bloggen fylder fire år (rettelse: 3 år). Wowser!
Tak for tippet. Og tillykke med dagen i morgen 🙂
Vi er selv lige begyndt at bruge langt over 70 tegn og jeg synes det virker 🙂
Rent visuelt er det ikke så pænt i SERP, men at det virker, er der ingen tvivl om. Og det har faktisk været sådan i flere år.
Jeg har aldrig kunnet blive enig med mig selv om, hvorvidt de brudte sidetitler i SERP er værd at tage med for de ekstra søgeordsvarianter. Mon nogen har lavet en test på CTR på sidetitler med og uden “…” til slut?
@Gustav
Velbekomme, og tak 🙂
@Rosenstand
Det skal helt sikkert testes! 🙂
Cool nok! Det vidste jeg ikke, så det må jeg hellere tage med i mine overvejelser når der skal skrives SEO-artikler 🙂
Tak for tippet, det skal der eksperimenteres lidt med i weekenden 😉
Mvh
Morten
Tak for deleren Jan. Det vidste jeg godt nok ikke. Nogen der har en idé om, om det så rent faktisk kun er positivt at gøre dette, eller om man kan blive “straffet” i en anden forbindelse i Google når man laver det nummer her?
Altså om det man primært vil optimere på bliver svagere stillet når man har en laaang tidetitel eller lignende.
Jeg har også testet på lange titler og ind til nu kun oplevet et det fint går an. Jeg forestiller mig at det er en bevidst åbning fra Google som straffes hvis den overdrives. Kun en forestilling, da jeg har aldrig prøvet med mere end et par enkelte sider på et site.
@Lukas
Gør det, ja 🙂 Er giluc.dk nede? Har fjernet linket, da der ikke rigtig er noget på hjemmesiden.
@Morten
Velbekomme 🙂
@Kim (og Skeem)
‘så lidt! 🙂 Jeg har ikke oplevet nogen “straf” på nogen måde. Om du så at sige udvander dine andre søgeord, kan jeg heller ikke give et kvalificeret svar på. Det er ikke noget, jeg har testet, da det heller ikke er noget, jeg har været urolig for.
Hmmm så lærte jeg også noget nyt i dag 🙂
Har leget en del med sidetitler inden for de 70 tegn (hvem har ikke det). Og mine konklusioner er, at få præsice søgeord er bedre end ‘spam’. Vil man virkelig ranke på et bestemt søgeord, så er sidetitlen vejen frem, men for mange og for unøjagte søgeord i sedetitlen kan nemt udvande effekten. Uden at vide det, vil jeg gætte på, at det også er tilfældet med 300 tegn i sidetitlen.
Jeg syntes det ser lidt SPAM-agtig ud og vil ikke bruge det på kunde eller egne sider.
Ændrer Google politik ved jeg heller ikke hvordan mine titler kommer til at se ud.
Dog kunne de måske bruges på nogle affiliate sider.
Spændene tests 🙂
Hej Finn
God pointe. Og det skal sige, at jeg hverken fraråder eller anbefaler det 🙂
Det er ikke nødvendigvis en dum idé at overveje lange titler hist og her også på seriøse sider – men jeg vil ikke anbefale at keywordstuffe dem. Ganske som jeg ikke vil anbefale at keywordstuffe tekster på siderne.
Er dette ikke en smule black-hat, smart eller ej? i så fald vil det så ikke blive straffet af Google på et tidspunkt?
Hej Daniel
Black Hat ville jeg ikke ligefrem kalde det. Og nej, jeg tror ikke, du kan risikere at blive decideret straffet for det. Jeg tænker, at Google højst ville rendere værdien af “skjulte” titel-søgeord til at have samme værdi som søgeord i en brødtekst.
Du skal også tænke på, at nogle CMS’er – eks. WordPress – automatisk overfører en sides overskrift til titlen, og en hver kan “komme til” at skrive en lang overskrift. Så hvis du laver en lang overskrift, laver du også en lang titel, og dette kan jeg ikke forestille mig, at Google ville straffe.
Men jeg ville lige som Frank, ikke anbefale at keyword-stuffe for vildt.
Som du er inde på, så har det virket i længere tid, men mon ik det er en ting, som deres Panda opdatering før eller senere hen lukker?
Hej Jan.
Nice post! Hvordan ser det egentlig ud, når man søger på et søgeord, som ikke er blandt de først 70 anslag?
Mvh Axel
Hej Axel 🙂
Du får blot præsenteret den første del af titlen – men din title bliver cuttet til maks. 65 anslag (tror jeg nok, det er … Rosenstand kan huske det). Jeg har i hvert fald ikke oplevet andet (indtil videre).
Tak får heads-up.
Jeg har altid fået at vide at man skulle holde sig indenfor de 70 karakterer og at det ikke hjalp at skrive mere udover det. Men nu ved jeg det ikke passer 🙂
Det var så lidt, Anders 🙂
Efter Penguin updaten fra Google ser det ud som om at Google i nogle tilfælde korter titlen meget ned i SERPs således, at hvis SEO optimeringen er lavet med lange titler, viser den kun 2-3 ord fra titlen + firmanavn.
Har dog en fornemmelse af, at ordene sidst i titlen stadig medtages i søgningen. Den forkorter bare titlerne meget ned. 🙂
Et Heads Up her til Anders – Jeg har også bemærket samme tendens, med afkortede titler og Google der så selv sætter firmanavnet ind. Ved ikke hvor begejstret jeg er…
Hey Anders og Jesper 🙂
Jeg oplever også, at Google er blevet endnu mere flittig end før til at hapse en overskrift og bruge den som title efterfulgt af domænenavn, hvis titlen er lidt for lang eller irrelevant.
Det tyder også på, at Google er begyndt at afkorte titles i forhold til pixelbredde. Hvis I ikke allerede har læst testen fra seomofo.com, så tjek den her:
http://www.seomofo.com/experiments/serp/google-snippet-07.html
Ja det kunne godt se sådan ud.. Interessant artikel du der linker til. 🙂
Spændende læsning. Er selv heller ikke specielt imponeret over Google for tiden.
Fed analyse! Kan du anbefale, at man overskrider det anbefale antal tegn og bare brager derudaf? 🙂
Hej Frederik 🙂
Nope – det er ikke noget, jeg vil anbefale. Den måde titles virker på er blevet ændret en del siden sidst.
Hej Jan. Tusind tak for dit hurtige svar! Det vil jeg så lade være med 🙂
Egentlig vildt nok, at du rankede på hele titlen. For brugerne giver det imidlertid mest mening at læse uden at blive cuttet af, men ja, deri lægger også en god titel som du skriver.
Det er så vigtigt at differentiere sig allerede i resultaterne, så tak for det Jan! Uden en god titel læser brugerne næppe underteksten eller underlinks
Jan, ved du om Google har rettet denne “fejl”, som du indirekte kalder det? Altså om det stadig er muligt at ranke på baggrund af 300 ord?