Pink Hat SEO – Gæsteindlæg af den dansk-amerikanske SEO-specialist, Black Ricardo

Pink Hat SEO og nye ranking factors anno 2010

For nogle uger siden kom jeg i kontakt med en dansk-amerikansk SEO-mand, som på de internationale, lukkede SEO-fora, jeg frekventerer, går under navnet Black Ricardo. Som navnet svagt antyder, gør Ricardo sig i Black Hat SEO, og nogle af de Black Hat-teknikker, jeg har drøftet med ham, er så sorte, at jeg ikke engang ville turde anvende dem i mine egne tests.

Ricardo er født og opvokset i den lille, danske by, Skede, men har boet i USA i knap 20 år, hvor han har arbejdet med SEO for flere større, internationale virksomheder.

Jeg vil lade ordet gå videre til Ricardo.

Introduction

Hi alle sammen. Jeg går under navnene Black Ricardo, Cloaky LinkFarmer, and IP Address Unknown på internationale SEO forums. Mit true name vil jeg af good reasons ikke afsløre. Jeg håber i forstår.

Jeg har arbejded med SEO since 1998 – first for et stort virksomhed i Texas og nu for an international women’s magazine.

What is Pink Hat SEO?

Pink Hat SEO bliver ikke omtalt meget online men almost all SEOs bruger det – også uden at de self ved det. Pink Hat er kort sagt når en mand udgiver sig for at være kvinde i forbindelse med SEO. Jeg self har haft stor success med mine linkbaiting campaigns ved bl.a. at udgive mig for at være en kvindelig top model som driver en successful fashion blog. Mænd reacter bare bedre til kvinder – especially beautiful models 😉 Det er ikke rocket science.

Pink Hat er også når en mand angiver sig for at være kvinde på en link building blog. Det er meget normalt in the world of SEO. Nogle subjects kan man bare bedre skrive om som kvinde. Omvendt kalder man det i min omgangskreds pen!s hat eller ladyboy link building når en kvinde udgiver sig for at være en mand.

New Pink Hat-Related Ranking Factors in 2010

Som noget helt nyt i 2010 er Google started at experiment med colors. Colors har nu betydning for rankings. It seems absurds men det virker og det er factisk pretty effectivt. Lad mig komme med an example:

Let’s say du har et web site om børne tøj til piger. What color forbinder du med børne tøj og piger? Pink, right? Hvis jeg så siger at et link fra et pink-colored web site har større betydning end et link fra et green-colored web site tænker du sikkert “you’re kidding”. Men factum er at det er sandt. It’s all about relevancy.

Jeg har endnu ikke set dette virke med andre colors end pink men my guess is at det vil komme i year 2011.

Other Pink Hat Factors

I october 2010 lavede jeg en ny discovery ud fra en række tests. The color på selve linket har også fået betydning. Hvis du for example laver pink links to web sites about børne tøj for piger, Barbie dolls, and other girly stuff, vil det give et gigantic boost in rankings.

Imagine at du link-builder to a women’s web site og du skaffer et link med pink anchor text på en PageRank 5 blog med pink design. I tell you, det giver almost guaranteed page one placering in Google.

Pretty amazing, right?

Thank you for reading this

Jeg håber you’ve enjoyed my guest post. Nu vil jeg visit my good friend Sidney Lee.

Take care
Ricardo

28 tanker om “Pink Hat SEO – Gæsteindlæg af den dansk-amerikanske SEO-specialist, Black Ricardo”

 1. Hehehe, jeg var sgu lige ved at hoppe på den i starten! TROR faktisk på at det kunne virke som en fordel at udgive sig for at være kvinde i nogle link-building sammenhænge, selvom jeg ikke gider besværet selv – og risikoen for latterliggørelse, hvis man afsløres som fupper. 🙂

  Men pink hat ranking factor… Hmmm, det var sgu sjovt. 🙂

 2. W00T – det virker faktisk! Min trafik er eksploderet på selvklæbende nylonstrømper uden ben – bare ved at lave et pink link. 1000 tak!

  Kram til Ricardo!

 3. @Leopardpigen og Anders
  Tak. Og knuz til jer begge <3

  @Christian
  Det med at udgive sig for at være kvinde er slet ikke uhørt i linkbuilding-sammenhænge 🙂

  @RumPigen
  Selvfølgelig virker det 😀 Kram fra BonusBabe!

 4. Det med at være pige og linkbuilde har jo rent faktisk en positiv effekt. Men det med farven, den ville jeg sgu gerne se noget bevis på først ! 😉 Og ellers vil jeg bare gerne sige, at Ricsardo, du har dælme den bedste skrive accent, jeg nogensinde har læst !

  Vh. Jens / Jensline

 5. Jeg hoppede også på den, for det virkede da meget fornuftig at udgive sig for kvinde, man kunne jo lave noget med at de fik et fræk billede mod et link til din side 🙂

  Det er effektiv linkbuilding, mon ikke på et tidspunkt der sidder en lidt for liderlig person på Wikipedia, og så tænker hvorfor ikke, og placere et dofollow link til din side, i deres blogroll 😛

 6. Hehe, den med at udgive sig for at være en kvinde er en gammel kending, men den med farverne er jeg godt nok ikke lige stødt på før!

  Hvilken farve er SEO branchen? :s

  Mvh.
  Kristian Ole Rørbye

 7. God humor 🙂
  Har selv brugt metoden med at udgive mig for en kvinde i forskellige kommentare, dog ikke i stor stil.
  Men det med farverne – der må jeg indrømme at der er jeg ikke overbevist 🙂

 8. Hehe glimrende indlæg og fed humor alligevel 🙂
  Jeg har aldrig afprøvet samme metode, men kunne helt sikkert godt finde på det, hvis jeg havde et produkt til det 🙂

  God dag..

 9. Haha tak for en god griner.

  Når det så er sagt, så kan jeg godt forestille mig at linkbuilding ud fra et kvindenavn, godt kan virke bedre i et mandeunivers, og omvendt, hvis det primært er kvinder der frekventerer den side, du poster dit link på.

 10. Sjovt indlæg! :). Men synes bestemt at du har en pointe, selvom det hovedsageligt er ment som en joke. Vi mænd kan jo ikke stå for kvinderne. Men det bliver dog interessant om bevidstheden omkring et sådan fænomen får en negativ effekt på længere sigt.

  # Mødebooking og Ikano,
  Jo tror helt sikkert det har en effekt. Man burde lave en splittest, med et kvindenavn og et mandenavn og kommenterer på de samme blogs ud fra en forudspecificerede semantiske krav, for efter at se A. om det er positiv eller negativ respons. B. Er linket aktivt eller fjernet.

 11. Er jeg mon den eneste der ikke kan lade være med at tænke på Chris McDonald, når man læser dette? 😀 Ellers cool nok… jeg har tilsyneladende selv lavet pink hat SEO gennem tiden 😉

 12. He he – god humor med pink hat SEO… ingen tvivl om at det med at udgive sig for at være en anden, kan være hjælpsomt i nogle sammenhænge… jeg er dog stor fortaler for ærlighed også i kommentarer 🙂

 13. LOL – Troede sgu på den i starten, men begyndte langsomt at undre mig over den måde, det hele var skrevet på. Godt nok en finurlig fætter, men nu forstår jeg det heldigvis lidt bedre.

  Tak for et godt lørdagsgrin 🙂

 14. Kom til at tænke på Sidney efter 2 linjers læsning 😉
  Indlæg som den her skal du bare blive ved med at kaste ud. Der er nok af de seriøse SEO blogs – så hold du bare ved

 15. Det var også Sidney, jeg havde i tankerne, da jeg skrev indlægget 🙂 Og tak for de pæne ord!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *