Er det et okay logodesign og webdesign?

Da jeg i sidste måned skrev om det kommende WordPress theme til BonusNinja.net, kom Kasper Bergholt med et forslag om, at jeg kunne vedlægge et lille teaser-billede. Det har jeg taget til efterretning.

Det er både det nye logodesign og webdesign, jeg er interesseret i at få en smule feedback på. Jeg er mere webdesigner end logodesigner (eller grafisk designer), og derfor har jeg altid haft en smule svært ved at designe logoer. Det nuværende BonusNinja Blog-logo er jeg egentlig tilfreds med, men jeg synes alligevel, at hele bloggen trænger til nyt liv … og derfor bliver logoet også forandret.

Klik på billedet for at se det i fuld størrelse …

Da jeg startede med designet, havde jeg i tankerne, at det hele skulle blive mere farverigt og mere stilrent. Det blev desværre ikke, som jeg havde håbet, og derfor startede jeg from scratch med en anden tilgang: Både logodesign og webdesign skal være mere “clean”.

Jeg ved godt, at der ikke er meget at vurdere ud fra, og at der egentlig ikke er sket de store ændringer. Det er også blot en “teaser”, og der vil helt sikkert komme flere radikale ændringer.

Men hvad synes du indtil videre? Er det mere clean i forhold til nu? Og hvad med logoet? Taleboblen er blevet erstattet af en tankeboble … og den er knap så tydelig. I øvrigt vil jeg fremover kalde min blog for BonusNinja eller BonusNinja.net … ikke BonusNinja Blog.

Er det for kedeligt? Er det okay? Er det “clean”? Hvad synes du?

27 tanker om “Er det et okay logodesign og webdesign?”

 1. Hvor ser tekst dog grimt ud i windows o_O

  Og ja, det ligner sgu det her ret meget… Hvad med at tænke i farver som ligesom understøtter den stil du har herinde? Hvis du altså vil have farve på.. 😉

  Meget web 2D ellers 😀

 2. Hvordan er tekst grimt i Windows, og hvad har det med mit design at gøre?

  Og hvad mener du? Jeg kører blå og grøn i det nye design – lige som jeg også kører med blå og grøn i det nuværende. Er det logo, design eller begge dele, du snakker om? Jeg er forvirret 🙂

  Web 2D, hehe 😀

 3. Takker 🙂 Det er feedback, jeg kan bruge til noget! Er det selve skrifttypen, du ikke bryder dig om, eller …? Jeg kan selvfølgelig godt fjerne skriften i toppen, men ikke i den grønne boks. Alternativt kan jeg photoshoppe det til et billede, så det bliver lidt pænere.

  Grønt slim ftw!

 4. Nu ved jeg godt, at når man står foran at skulle skifte design, så har man allerede besluttet sig, men jeg vil bare lige indskyde at jeg synes vildt godt om det design du har på bloggen allerede. Det er super sweet.

  /Mikael

 5. Den havde jeg ikke set komme 🙂

  Ja, jeg har jo allerede besluttet mig – men jeg er da alligevel vildt glad for din kommentar. Jeg prøver at holde det simpelt, og med det nye design prøver jeg at holde det lige så simpelt – dog lidt mere clean, uden alt for mange “smarte Photoshop-effekter”.

  Tak for de pæne ord 🙂

 6. Det er dejligt at du har et enkelt design.

  Dog undre jeg mig lidt over de prikker over “o” i Bonus – jeg læste det først som “BønusNinja” – det kan også tænkes det bare er mig men jeg synes det giver mere mening at få de prikker hen over j og i, og evt. lave et par prikker der i stedet.

 7. Tak for feedback, Johannes! 🙂

  Forvirringen omkring o’et kan jeg egentlig godt forstå. Jeg har selv været i tvivl på det punkt. Bollerne skal symbolisere en tankeboble – men det er vist ikke helt tydeligt.

  Bollerne skal dog helst være over o’et – ganske enkelt fordi, det kommer til at se mere tankeboble-/taleboble-agtigt ud. Men jeg skal se på en anden løsning 🙂

 8. Jeg syntes altså helt seriøst det du har nu er super super flot , faktisk et af de flottere jeg støder på, når jeg surfer rundt. Kan slet ikke forstå du vil skifte. (og hvis du skifter så napper jeg sgu det gamle ha ha ha nej spøg til side , og dog… vi er jo på Bonusninja) .

 9. Tusind tak for de pæne ord, Thomas!

  Jeg bliver da helt i tvivl, når jeg nu får så positive kommentarer om det nuværende design.

  Det nye design minder dog rigtig meget om det nuværende. Og det ER bare mere clean. Så mon ikke det kommer til at gå alligevel … 😐

 10. Jeg kan godt lide de afrundede kanter, det nye logo og at der er et link til Twitter. Hvordan hulen laver du de gode logoer? Hehe… Men er enig med Lukas, den tekst i toppen er grim 🙂

 11. Tak for feedback, Andreas!

  Jeg er også selv glad for de afrundede kanter … men er blevet i tvivl. Din kommentar har fået mig til at indse, at jeg mangler et direkte link til min Twitter.-profil og til mit RSS-feed. De er blevet tilføjet nu 🙂

 12. Fair nok 🙂 Det er ellers samme font og style (Georgia, italic) som på overskrifter. Men det kunne måske se bedre ud med Arial 🙂

 13. Jeg vil sige, at dit nuværende theme klart overgår det udkast, du har lavet dér. Jeg synes, at det er synd, at du vælger at gå væk fra web 2.0-stilen, som du kører på dette theme.

 14. Jeg er egentlig også stor fan af web 2.0-stilen, men jeg tænker, at jeg kan opnå et mere pro look med et nyt design.

  Jeg er blevet helt i tvivl om, hvorvidt jeg skal skifte, eller om jeg måske bare skal tweake det nuværende theme en smule.

  Fandeme lækkert at få feedback fra jer! Tak 🙂

 15. Jeg tilslutter mig også folkemængden og synes at dit nuværende design er ganske udmærket. Hvis du skal have et nyt design, så synes jeg du skal tage skridtet fuld ud, kaste alt op i luften og prøve at tænke i lidt mere kreative baner, frem for at ende på med en lidt fancy, halv-poppet klon.

  I virkeligheden synes jeg din største udfordring er at gøre det klart for dig selv i hvilken retning din blog skal gå. Jeg har lagt mærke til, at du over de sidste mange måneder jævnligt har skiftet din blogs sidetitel. Den ene dag vil du optimeres på “Humor”, den næste dag “Sort humor”, “Online markedsføring”, “SEO”, “Jan Kaczmarek” … etc. Din nuværende sidetitel signalerer at din blog primært handler om SEO og online markedsføring, men den første overskrift man møder på forsiden er “En humoristisk humor-blog om humor”. (Okay, det har du så lige ændret).

  Jeg kan fornemme lidt på din seneste udvikling, at du gerne vil skrive mere om seo, blogging, sociale netværk o.lign. og at du gerne vil krydre din blog med nogle mere fyldestgørende blog-indlæg. Det synes jeg er lækkert, og det er uden tvivl måden at få faste læsere på. Jeg har vist nok også sagt tidligere, at jeg så synes en blog om sort humor er sjovt, men det kan også blive for meget hvis der skal være en eller anden form for kvalitet. Personligt synes jeg at SEO og online markedsføring på mange måder er et alvorligt emne, men ved at blande (sort) humor indover, går måske lidt udover seriøsiteten på nogle af dine “kvalitets”-indlæg. Det jeg vil hen til er, at jeg i hvert fald nogen gange har lidt svært ved at se den berømte røde tråd.

  Det var lige nogle tanker jeg ville dele. Om du kan bruge det eller ej, det er op til dig. For at vente tilbage til emnet, så synes jeg ikke, at der er behov for at ændre dit nuværende design til fordel for hvad du har vist os.

 16. Beklgaer stavefjelene – fik ike lieg læts min komentar igenem 🙂

  Så, nu fik jeg også lige ødelagt seriøsiteten på min ovenstående kommentar.

 17. Tusind tak for din feedback, Peter! Du rammer faktisk fuldstændig plet!

  Mht. designet: Til at starte med, ville jeg forny designet fuldstændigt. Men det gled lidt ud. Jeg syntes ikke, det fungerede, og derfor prøvede jeg at lave lave på noget, der ligner det nuværende – bare lidt anderledes. Men af hvad jeg kan læse her i kommentarerne, så er det nuværende design faktisk fint nok …

  Mht. emner på bloggen, så rammer du mig lige i nosserne 😛 Jeg er virkelig i tvivl om, hvilken retning, jeg skal vælge. Jeg vil gerne skrive en masse om blogging, SEO, WP osv., men det at skrive skøre ting er bare en del af mig som person, og det har jo også været selve udgangspunktet med bloggen.

  Egentlig skriver jeg jo bare om de ting, der interesserer mig. Desværre modstrider emnerne hinanden. Jeg vil gerne skrive om sjove ting, men på den anden side vil jeg også gerne skrive seriøst om online markedsføring m.m. For mange, hænger de to slet ikke sammen. Og jeg ved ikke, om jeg bare skal bide tænderne sammen – skrive om begge dele, og være ligeglad med, hvad folk tænker, eller om jeg skal lave en ny blog, som kun handler om humor eller om online markedsføring.

  Hvis jeg vælger at sprede det ud over to blogs, ved jeg bare, at jeg ikke ville kunne “holde masken” på den “seriøse” blog.. Jeg har et behov for at være useriøs – et behov for at være mig selv. Jeg kender ikke andre blogs som denne, hvor seriøse og useriøse emner bliver blandet i samme omfang. Og jeg kan godt forstå, at nogle folk fravælger at læse bloggen, fordi den ikke altid handler om at få flere kroner på kontoen … men hvis de ikke kan klare mosten, dvs. se læse nogle indlæg, der kunne sætte lidt kulør på deres hverdag, så er det jo bare surt for dem, eller hvad …?

  Du har som sagt ramt 100 % plet, Peter. Og jeg takker for din kommentar 🙂 For den har virkelig fået mig til at tænke … mere.

  Og nu må jeg vist hellere afslutte, selvom jeg gerne ville have skrevet 1.000 andre ting.

 18. Ja, nu er du sikkert ved at være træt af at høre det, men dit nuværende design er altså bedre (synes jeg) end det nye udkast.

  I øvrigt synes jeg også det er rigtig fedt at du har holdt det hele simpelt, alt for mange sites er overfyldte med alt muligt så det vigtigste bliver glemt – Indholdet 🙂

 19. Jeg er på ingen måde træt af feedback, for det kan jeg bruge til noget!

  Og velkommen til min blog, forresten 🙂

  Det nye udkast er mangelfuldt; det må jeg indrømme. Men det, der overrasker mig mest er, at der rent faktisk er så mange, der synes rigtig godt om det nuværende design.

  Jeg er faktisk også glad for, at jeg har holdt designet simpelt – i hvert fald for indlæg. Forsiden har så lige fået et ekstra twist – men det er også fordi, jeg mener, at en blog bør have noget unikt på forsiden … om det så er et featured indlæg eller en boks med info er ligegyldigt; så længe, forsiden er anderledes.

  Tusind tak for feedback, Anders 🙂

 20. Hej Jan

  Jeg synes også bedst om dit nuværende design, og det har jeg gjort siden, at jeg landede på din side første gang. Jeg er stor tilhænger af “keep it simple”, og det synes jeg at du har formået med nuværende design.

 21. @Andreas
  Ved ikke, om du nogensinde kommer til at læse dette. Men beklager, at jeg har misset et af dine spørgsmål: “Hvordan hulen laver du de gode logoer?”

  Det er ikke ligefrem rocket science. Mht. det nuværende logo, har jeg fundet en fed web 2.0 font. Så har jeg erstattet o’et med en taleboble, lagt en meget tyk, hvid kant på og en grå linje udenom det hele, samt tilføjet lidt gradient. Det hele kan nemt laves i GIMP, Photoshop, Illustrator osv. 🙂

 22. Jeg tjekker primært dafont.com eller Smashing Magazine. Nogle gange googler jeg, hvis det er en bestemt type font, jeg leder efter. Der er ikke så meget hokus pokus der 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *