Jordens Dag 2012


Siden 22. april 1970 har man fejret Jordens Dag (Earth Day) i USA, og – så vidt jeg kan se – har vi siden sidste år 2009 taget denne tradition til os her i Danmark.

Jeg har været inde at tjekke den officielle danske hjemmeside for Jordens Dag – men jeg kan intet finde om Jordens Dag 2012. Så må vi jo selv finde på noget 🙂

Google har endnu engang lavet et super-lækkert logo i dagens anledning. Tjek også deres logo for Pi-dag.

Earth Day - Jordens Dag - Google-logo

Hvad er Jordens Dag?

Det er en dag, hvor vi gør noget ekstra for den kære Moder Jord. Det er dagen, hvor vi skænker naturen, miljøet, klimaet og Jordens fremtid en tanke og gør noget aktivt.

Ideer til aktiviteter – Jordens Dag 2012

Der er mange ting – små som store – du kan gøre. Her er en lille liste:

 • Spar på varmen – Du har nok bemærket, at det er blevet koldt igen i Danmark (nogle steder har det endda sneet), så det er måske ikke lige det bedste tidspunkt at spare på varmen … men det kan godt lade sig gøre.
 • Sluk lyset – Selv det ikke er den officielle dag, hvor vi slukket lyset i en time, kan du sagtens også gøre det i dag.
 • Sluk prutten – Prutter er dårlige for miljøet 🙂
 • Skab bevidsthed – Meningen med dage som denne er at skabe bevidsthed. Fortæl andre om, hvilken dag det er – via din blog, via mund til mund eller hvad der nu virker bedst for dig. Gode, gamle Google har skabt bevidsthed om dagen ved at ændre deres logo.

Har du nogle ideer? Har du selv gjort noget aktivt? Gør dit uddannelsessted eller arbejdsted noget specielt på denne dag?

13 tanker om “Jordens Dag 2012”

 1. Jeg synes vi skal foreslå luftfartsselskaberne, at de ikke skal flyve i dag – det er virkeligt noget der batter på CO2 kontoen. Og det er jeg sikker på de vil være meget lydhøre overfor!

 2. @Leo
  Slet ikke et dårligt forslag.

  @Lukas
  Eller også skal vi finde en anti-prutte-kur for køer.

  @Gustav
  Er der nogen speciel grund til, at du kan lide tegningen? =O

 3. Ah, okay. Jeg undrer mig lidt over, at Jorden er sat i gåseøjne (eller hvad det nu skal forestille) 🙂

 4. Aktivitetsforslag til Jordens dag:

  Saml min. 1 stk. skrald op i naturen og dump det istedet i rettelig skraldebøtte eller -container.

 5. Leoparddrengen: det går vist ikke, så piver de bare til staten og beder om penge for at dække deres KOLONORME tab !!!!

  Dagen kunne bruges til at starte sæsonen hvor vi kan tørre tøj udenfor…. har ikke lige andre ideer, brb skal lige ned og hente tøj fra tørretumbleren.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *