Sitexploration sparker røv

Hvis du følger diverse danske blogs om SEO, har du helt sikkert også hørt om Sitexploration – et dansk udviklet SEO tool. Jeg har arbejdet med Sitexploration i et par måneder, og hermed kommer et par ord fra mig om, hvad du får for pengene, hvad du kan forvente af kommende opdateringer, og så er der også en lille surprise til sidst i indlægget.

Har du endnu ikke haft fingrene i Sitexploration, så er der helt bestemt noget at komme efter. Læs med her …

Sitexploration er en betalingsservice – men du kan sagtens få en gratis forsmag uden at skulle betale. Lækkert. Og sådan bør det også være. Spørgmålet er så, om det kan betale sig at betale for at bruge Sitexploration … Ja for satan!

Claus Valgren er enmandshæren bag Sitexploration samt den semantiske blog- og feed-søgemaskine, Zooka. Han har skabt en SEO-service, som efter min ydmyge mening går en stor tid i møde.

Det går du glip af

Arbejder du med SEO, er en god backlink checker uundværlig. Du kan selvfølgelig nøjes med at køre gratis-stilen (Yahoo! Site Explorer), men hvorfor nøjes, når du for en beskeden håndfuld penge kan få alverdens linkdata serveret på et sølvfad. (Jeg er fristet til at skrive “SEO-fad”.)

Sitexploration spytter ikke bare en lang liste over dine konkurrenters backlinks ud … du kan også sortere dataen, så du kan se Google PageRank-fordeling, ankertekst-fordeling, procentfordeling på followed og nofollowed links, og jeg skal komme efter dig.

Siden jeg for nogle måneder siden startede med at benytte mig af Claus’ service, er der bl.a. kommet “Monitors”. Med monitors kan du monitorere new links, lost links, moving links og mere til. Vil du følge med i din nærmeste konkurrents linkbuilding, så har du muligheden hér!

Nå ja, og fik jeg nævnt, at du nu med en Platinum account kan danne en rapport med 1 million links?!

Inden jeg fortæller om kommende opdateringer, vil jeg gerne dele det allerbedste:

Det bedste ved Sitexploration er ikke Sitexploration

Det bedste ved Sitexploration er Claus. Ikke fordi Claus selv sidder bag sit skrivebord og manuelt hjælper til med at crawle internettet for milliarder af backlinks, men fordi, han er der og fordi, han lytter. Og så brænder han for sit projekt, hvilket jeg egentlig også kan forstå … for det er stort, og det kan kun blive endnu større og bedre.

De gange, jeg er kommet med ideer, har Claus været på pletten, lyttet og implementeret. Hvor sejt er det? At du som kunde hos Claus har mulighed for at komme med forslag og få indfriet specifikke ønsker er fantastisk! Det får du bare ikke andre steder.

Hvad er på vej?

Ud over nye, hurtige algoritmer, Eksport til Excel og PDF, keyword-sporing i Google og Bing, en knap til domain og nofollow link exclusion, er der én bestemt ting, jeg ser meget frem til at se: Anchor Cloud. Nedenstående screenshot viser en anchor cloud for Zooka.dk.

Sitexploration Anchor Cloud

Vil du danne dig et overblik over konkurrentens vigtigste keywords, så er Anchor Cloud’en din ven. Det her er virkelig noget, der rykker. Og måske bliver du allerede udspioneret af dine konkurrenter?

Vil du prøve Sitexploration gratis i en måned?

Kribler det i fingrene? Skriger de efter at prøve dette super-tool? Så skal du blot følge min blog. Om kort tid laver jeg nemlig en ny SEO-konkurrence, hvor vinderne ikke blot kan vinde gratis SEO i form af on-site optimering og linkbuilding, men også gratis adgang til Sitexploration.

Kunne det være noget for dig, så haps bloggens RSS-feed eller følg mig på Twitter, så du kan få hurtig besked om konkurrencen.

I mellemtiden kan du jo lege lidt med Sitexploration, læse mere på Sitexploration Blog, hvor du bl.a. kan se denne video (der kommer også en video, hvor BonusNinja.net bliver brugt som eksempel), eller du kan følge Claus Valgren på Twitter.

Yderligere læsning

Thomas Rosenstand fremhæver Sitexploration i en artikel om at holde øje med sine konkurrenters links, Frank H. Madsen a.k.a. Den Synlige Mand har skrevet artiklen Tjek backlinks med nyt dansk SEO-værktøj og Jon Ussing fra InternetUdvikler.com er kommet på banen med Hvem linker til din side?

Tjek også podcastet med Claus og Ib Potter: Det semantiske internet.

Stay tuned 🙂
Jan

17 tanker om “Sitexploration sparker røv”

 1. Fantastisk indlæg – det er jeg stolt og næsten ydmyg overfor. Det gælder mig du kan bruge alt det arbejde der bliver lagt i det værktøjet. Og til alle andre der læser med, glæd jer til næste opdatering!

 2. Godt spørgsmål, Lukas 🙂

  Jeg vil tro, at over 90 % af dem, der lige nu følger mig på Twitter, er SEO-interesserede. Og dem, jeg selv følger, har også noget at byde ind med i forhold til SEO og relaterede emner. Så i bund og grund er jeg mere interesseret i at udvide mit sociale netværk i SEO-henseende.

  Facebook er helt sikkert også en super markedsføringskanal – det er bare ikke lige Facebook, jeg har satset på i denne omgang. Men du har fået mig til at tænke. Jeg kunne jo gøre sådan, at folk skal blive fan af en Facebook-side for at deltage i konkurrencen. På den måde kunne det måske også være nemmere at adskille folk, der kunne finde på at snyde med tilmelding til konkurrencen.

  Oh well. Jeg skal lige studse over det. Du fik mig i hvert fald til at tænke over nogle ting 🙂

  Nå ja. Og tillykke med det nye domæne!

 3. Hey Nikolaj

  Nej, det er ikke med vilje. Jeg har ærlig talt ikke tænk på det, mens jeg har skrevet indlægget 🙂 Måske fordi, det er så nemt selv at gå ind på siden og klikke på “Pricing”-linket, eller fordi jeg ubevidst har tænkt, at prisen er underordnet i forhold til hvor meget man egentlig får for pengene.

  Og i tilfælde af, at Claus ændrer på sine priser, ville det fremstå misvisende for læsere, hvis jeg skrev de ukorrekte priser herinde.

  I øvrigt et super-flot site, du har kørende der 🙂 Det er klart et af de pæneste mobilsider, jeg har set rundt omkring … Der er jo mange af dem efterhånden.

 4. Dejlig gennemgang Jan. Ved ikke lige helt hvorfor jeg ikke har bidt mærke i værktøjet tidligere, men må vist hellere få tjekket det ud snarest. Tak for info 🙂

 5. Fedt med et godt alternativ til Yahoos Sitexploration. Jeg har nemlig også hørt rygter om, at Yahoo lukker deres version ned efter nytår.!

  At det så er dansk, synes jeg blot gøre det endnu bedre. Thumbs op til Claus!

 6. @Anders – Yahoo’s Site Explorer er godt nok et backlink værktøj, men arbejder du seriøst med din SEO er Yahoo’s løsning nok ikke vejen frem.

  @Jan – Spot on!

 7. Det lyder godt nok interessant. tror da jeg vil prøve Sitexploration

  har ikke prøvet det før, har kun prøvet andre hvor der i stort set alle manglede et eller andet jeg skulle bruge til mit seo arbejde.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *