Google skyder først, og spørger bagefter – Musikblogs lukkes uden varsel

I dette indlæg vil jeg ikke komme så meget ind på den aktuelle sag, der drejer sig om, at Google har lukket mindst 6 populære musikblogs, som har ligget på Blogger/Blogspot, men mere om, hvor vred og frustreret jeg selv ville blive, hvis det var sket for mig.

Kort om den aktuelle sag: Google har lukket blogsene Pop Tarts, Masala, I Rock Cleveland, To Die By Your Side, It’s a Rap og Living Ears. Alle sammen populære musikblogs, som har lagt mp3-filer til download – og eftersigende med tilladelse fra de respektive kunstnere. Læs mere på Politiken.dk. Og ifølge Goombay.dk, har Google også lukket for den danske blog, Blog Rockin’ Peet. Årsagen hertil kendes dog ikke (endnu?) …

En forhastet konklusion kunne lyde: Det er dumt at lægge musik til download på din Blogger-blog.

En anden konklusion kunne lyde: Det er dumt at bruge Blogger, eller: det er dumt, at oprette en blog, hvor du ikke selv har fuld kontrol over indholdet.

Det afhænger selvfølgelig af din risikovillighed eller den værdi, du tillægger din blog.

Hvis det var sket for mig

Jeg skal ikke snakke på andres vegne – men hvis dette var sket for mig, så ville jeg spytte ildkugler ud af r*ven! Jeg elsker Google – jeg er vel en slags Google-fanboy – men jeg er altså meget glad for, at denne blog ikke længere kører på bonusninja.blogspot.com. Undskyld, dear Mr. Google. Men …

Det kan godt være, hvis jeg blevet ved med at blogge på bonusninja.blogspot.com indtil nu, at min blog ville have set meget anderledes ud, end den gør i dag. Det kunne være, at den måske kun havde 1 besøg om måneden … det kunne være, at det var den dårligste blog i verden, og på den måde kunne man konkludere, at den ville være rimelig værdiløs …

Men: Hvad med al den tid og energi, jeg har lagt i den? Dét har en værdi for mig; affektionsværdi! Var jeg blevet ved med at bruge Blogger indtil i dag, ville jeg have kunnet fejre min blogs 4 års fødselsdag. Og hvis Google valgte at lukke min blog i morgen, så ville jeg – selvom det måske lyder banalt – blive virkelig ked af det. Jeg ville fandeme tude!

🙁

Godtnat, og pas på derude. Verden er et ondt, ondt sted! 😛

7 tanker om “Google skyder først, og spørger bagefter – Musikblogs lukkes uden varsel”

 1. DIE GOOGLE DIE! … Ej, jeg kan godt se hvad du mener. Ligesom da min YouTube-account blev suspended, efter at have uploadet musikfiler som jeg rent faktisk HAVDE fået tilladelse til at bruge i mine videoer!

  Efter ca. 10 e-mails frem og tilbage, gav jeg op. Det var dog pænt nederen, for den video med “Jeg er så glad i dag” havde, så vidt jeg husker, over 100.000 views, så det var alligevel lidt at være stolt over.

 2. Det er rigtig trist, ja. Hvis du vælger at lave samme “trick” igen, skal du huske at skrive i din video eller i din description, at du har fået lov til at bruge musikken. Google tjekker det nemlig ikke … Ærgelig-ærgelig.

 3. Problemet ligger da ikke hos Google… Problemet er DMCA.

  Jeg mener Google gør præcis det rigtige. Med al respekt for de musikblogge, så er det ikke verdens undergang at de blev taget ned, og der er godt nok skabt meget opmærksomhed; så med lidt (meget!) held lytter politikerne til det og ændrer loven. 🙂

 4. Tjah.

  Det er stadig Google, der har valgt at lukke disse blogs. DMCA har ikke lukket dem, og hverken DMCA eller Google har undersøgt sagerne (tilsyneladende), så vidt, jeg kan forstå – i hvert fald ikke ordentligt. Og det er jo netop sagens kerne.

  Min pointe er, at Google (Blogger) skyder, og spørger bagefter. Hvis du synes, det er i orden, så er det helt fint med mig; men jeg synes, det er forkasteligt, for så vidt jeg kan forstå, er der intet ulovligt hændt på disse blogs.

 5. Hvis Google vælger at tage kampen op i retten, så er det dem der kommer til at betale i sidste ende… for det er jo dem der hoster det.

  Hvis de vælger at undersøge sagerne før de lukker bloggen koster det også penge.

  Så som loven er indrettet nu, taber Google uanset hvad de gør… Det holder ikke.

 6. Fair nok. Det er måske også meget at forvente, at Google undersøger sagerne. Jeg synes bare, det er super ærgeligt, at sådan noget kan ske.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *