Jeg er blevet en hulemand – 3 uger på Paleo-diæt (stenalderkost)

For noget tid siden læste jeg om noget, der på engelsk hedder Paleolithic Diet, eller bare Paleo. Den mest officielle betegnelse for dette på dansk må være stenalderkost; nogle kalder det også hulemandskost.

Paleo lød som det helt rigtige for mig, og nu har jeg så været på Paleo i 3 uger.

Kort om Paleo: Toback to the stenalder

Paleo handler om at indtage samme kost som vi mennesker gjorde i stenalderen. Og hvad var det så lige sådan nogle hulefætre som os proppede ind i munden dengang? Vi spiste kød, fisk, skaldyr, grøntsager, nødder, frugter … nå ja, og biller 🙂 Vi spiste ikke pasta, ris, brød og den slags. Mælk drak vi heller ikke.

Paleo - Stenalderkost, hulemandskost

Der er mange andre, der allerede har skrevet om, hvad Paleo går ud på, hvilke fødevarer du bør undgå og alt det der, så det vil jeg ikke gå i dybden med i dette indlæg; i stedet for har jeg i bunden af dette indlæg lavet en linkliste.

Øjensynlige ændringer efter 3 uger på Paleo-mad

Jeg har tabt mig mindst 5 kg. Det synes jeg selv er et ret flot vægttab. Jeg har bevidst ladet være med at dyrke motion, fordi jeg ville se, hvor meget jeg kunne tabe mig udelukkende ved at ændre på min kost. Motion er så heller ikke det vigtigste i forhold til et vægttab, men jeg havde uden tvivl tabt mig mere, hvis jeg havde sneget en løbetur ind engang imellem. Min fedtprocent er desuden også røget ned, og min væskebalance er steget.

Andre positive benefits

Der er sket en del ændringer – så her er en liste:

 • Mere energi – Jeg har MEGET mere energi. Det er helt vildt. Jeg føler mig stærkere og friskere end nogensinde.
 • Morgenfrisk – Størstedelen af mit livs morgener har været sådan noget med “Ahr, jeg skal lige vågne helt, inden jeg gør det og det”. Sådan er det ikke mere. Jeg er frisk fra jeg vågner om morgenen. Det har faktisk været lidt svært for mig at vænne mig til denne usædvanlige morgenfriskhed 🙂
 • Ingen snorken – Eller i hvert fald næsten. De seneste år har jeg været noget af en storsnorker. Det har påvirket både min og min kærestes søvn. Her i morges spurgte jeg så min kæreste om, hvorfor hun ikke længere skubber til mig, når jeg snorker klokken crap om natten. Svaret lød: “Du snorker mindre”.
 • Bedre søvn – Det er klart, at hvis du ikke snorker, så får du en bedre søvn. Jeg sover bedre end nogensinde før.
 • Spiser mindre – Jeg spiser ikke nær så meget som før, og der går længere tid før følelsen af sult melder sig. Konklusion: Jeg bliver bare meget mere mæt af Paleo-mad.
 • Pænere hud – Jeg har overhovedet ikke hudproblemer, men min hud er blevet pænere, fordi jeg ikke har indtaget en masse usunde ting.

Der er sikkert flere ting, jeg har glemt, men det lyder da meget godt, ikk’?

Jeg fortsætter med Paleo!

Paleo er bare det rigtige for mig, og jeg har tænkt mig at blive ved. Jeg glæder mig simpelthen til hvert eneste måltid – specielt morgenmaden, fordi jeg (næsten) altid spiser bacon (eller æg) og grøntsager. Jeg tager en uge mere som ægte hulemand, og derefter kører jeg efter 80/20-reglen, dvs. 80 % Paleo og 20 % ikke-Paleo.

Har du selv prøvet Paleo eller kender du nogen, der har, er du velkommen til at kommentere. Hvis du har spørgsmål, vil jeg gerne prøve at besvare dem; bare husk på, at jeg ikke er Paleo-ekspert 🙂

Eksterne henvisninger

69 tanker om “Jeg er blevet en hulemand – 3 uger på Paleo-diæt (stenalderkost)”

 1. Hej Jan

  Det lyder godt med øget livskvalitet og vægttab. Det kan vi vel alle bruge!

  Jeg har ikke hørt om denne livsstil før, men det lyder lidt som Atkinskuren for mig. Lidt a’la Lene Hansson. Jeg skulle måske prøve det i en 3 ugers periode som dig, og se om det fungerer her hjemme.

  Men tillykke med sejren! 🙂

 2. Det er sgu interessant – Jeg er stødt ind i fænomenet tidligere – Tror det var Anders Saugstrup der linkede fra Google+, men kom fra det igen.

  Jeg synes det kunne være interessant at prøve – Men hvordan er det lige med mellemmåltider og den slags? Hvad gør du? Forbereder og tager med hjemmefra, eller bestiller en burger uden alt det udenom? 😉

 3. Hej Jan! Fedt eksperiment :-)!. Der er ting som jeg godt kunne tænke mig at vide. Hvor får du primært dine daglige kulhydrater fra?

  Allerup @ En burger uden bolle, med salat, tomat og biller ? 🙂

 4. Det lyder som en pænt nice kostplan. Specielt det med at fråde bacon om morgenen, det kunne jeg godt vænne mig til.

  Har dog aldrig været særlig god til diæter og kostplaner; specielt ikke når man ofte (som for tiden her i Peru) spiser frokost på restaurant. Men denne virker jo temmelig simpel: Kød, frugt & grøntsager.

 5. @Kim
  Jep, det minder en del om Atkins-kuren. Men der er stadig væsentlige forskelle, såsom det, at man på Paleo normalvis ikke indtager mælkeprodukter. Prøv det! Det virker, og du vender dig hurtigt til at spise masser af kød og grøntsager – også om morgenen!

  @Allerup
  Ja – Anders har lavet en god linksamling om Paleo og andre populære diæter på Google+.

  Mellemmåltider har for det meste bestået af et par slices chorizo-pølse, gulerødder, agurker og den slags. Egentlig skal du spise noget animalsk til hvert måltid (så vidt jeg har forstået det), men jeg kan sagtens nøjes med grøntsager som mellemmåltider. Du kan også spise leftovers fra hovedmåltider; det har jeg gjort flere gange.

  Jeg tænker ikke så meget over det med mellemmåltider. Jeg kan finde på at tage et par gulerødder med, og så er det fint. Du mærker heller ikke sult på samme måde, når du er på Paleo. Det er ret underligt. Jeg kan faktisk holde rigtig mange timer uden at spise noget (så længe jeg har fået min bacon og grøntsager til morgenmad – men det er selvfølgelig ikke sundt.

  @Casper
  Kulhydraterne kommer fra grøntsager og frugt 🙂 Og biller spiser jeg selvfølgelig ikke 😛 Hvis du styrketræner, er der vist noget om, at det er godt med kulhydrater bagefter. Her ved jeg ikke lige, hvad løsningen er, men der findes sikkert et svar inde på PaleoHacks.com

  @Christian
  Bacon hver morgen er himmelsk! 😀 Hvis du vil opnå et godt vægttab, skal du dog passe på med frugt (og nødder).

 6. Så skal der godt nok også en masse grønt igennem systemet? Jeg gætter på at dit vægttab skyldes et lavt energiindtag, pga. kulhydratfattige fødevare. Men hvis resultatet er som beskrevet, og du ikke føler dig mere sulten, så er det jo kanon :-).

  For at få maksimal udbytte af træningen, bør i du ndtage noget hurtigoptageligt protein + kulhydrat efter træning (har du trænet flere timer bør du løbende indtage protein+kulhydrat).

  “Forskellen på hurtigt optageligt og langsomt optageligt protein er kun undersøgt på isolerede proteinkilder fra mælk. Herfra ved man at valle (whey) optages hurtigt og kassein (cassein) optages langsomt.

  Sjovt nok vil de fleste mene, at de hurtigt optagelige proteiner er vigtige lige efter træning. Men de få studier der er lavet viser, at det er en fordel at indtage kassein fremfor valle lige efter træning. Valle stimulerer godt nok proteinsyntesen mest, men kassein hæmmer til gengæld nedbrydningen mest. En større del af vallen forbrændes også. Alt i alt er der derfor en større nettosyntese med kassein.”

  Men altså der er så meget teori, best practice o.s.v. så det er til at få ondt i hovedet af. Jeg ligger bare min træning mellem to små mellemmåltider 🙂

 7. Der kommer i hvert fald mere grønt ind i systemet end før jeg startede, men det er på ingen måde overdrevet meget. Vægttabet skyldes – som du nævner – kulhydratfattige fødevarer, ja. Hvis jeg i de 3 uger havde spist brød, ris og pasta i stedet for grønt, ville vægten have gået den anden vej 🙂

  Tak for en god forklaring. Jeg kommer nok til at læse mere om det, når jeg begynder at styrketræne.

  Ved du i øvrigt, hvad best practice er i forhold til løbetræning?

 8. Spændende indlæg Jan. Jeg kendte delme ikke til denne form for “diæt”. Men ret interessant at du har smidt 5 kg på tre uger (samt alle de andre fordele) bare ved primært at indtage kød, fisk, og grøntsager. Godt gået!

 9. Godt gået med 5 kg på 3 uger, så må det jo virke 🙂

  Det er vildt, at du har oplevet så mange fordele udover vægttabet og udelukkende ved at ændre kost. Glæder mig til at høre hvordan det kommer til at gå de næste par uger.

 10. Tak, Dennis 🙂 Ja, det er lidt vildt med de ekstra gevinster. Jeg er især overrasket over, at min forfærdelige snorken næsten er forsvundet.

 11. Det lyder rigtig spændende… jeg går personligt og vil gerne lige smide et par kilo inden jeg for alvor tager fat på Karen Wolf brunkagerne og de andre herligheder i december 😉

  Jeg sad faktisk lidt og håbede på i din artikel, at du skrev lidt om hvad du spiste i løbet af dagen. Det kunne være interessant at se dit indtag morgen, middag og aften i løbet af sådan en uge for at blive lidt inspireret…

 12. Hey Flemming, og velkommen til! 🙂

  Jeg vil gerne skrive mere om det i et nyt indlæg en af dagene. Hold øje med Twitter 🙂

 13. Kan du ikke fortællle lidt mere om din specifikke kost? Det er lidt sjovt jeg vidste ikke der var noget der hed paleo diet, men jeg har altid sagt at hvis man spiser som vi gjorde for 10.000 år siden så kan det næsten kun være sundt. Men hold op hvor har jeg svært ved at fjerne brød, ris, pasta osv fra min kost. Mangler nogle ideer.

 14. Det vil jeg meget gerne, Kim! Jeg lover, at der kommer et indlæg om det inden for få dage. Jeg har også gjort mig nogle tanker mht. trangen til brød, ris, pasta og lignende madvarer; det kommer også med i indlægget.

  Go’ weekend 🙂

 15. Da en kammerat fortalte om det i sommers, der troede jeg det der paleo var en joke.
  Men det kan jeg så læse, at det ikke er. Hvor vildt at du taber så meget på så kort tid!

  Hvordan har maven det med den omvæltning?

 16. Da jeg hørte om Paleo, havde jeg også svært ved at tro på det – men jo flere succeshistorier, jeg læste, jo mere overbevist blev jeg om, at det her virkede.

  Uden at gå i detaljer, så kan sige, at mavsi helt sikkert skulle vænne sig til det 🙂

 17. Okay måske man bare skulle prøve det snart…

  Kunne godt forestille mig, at det krævede en vis tilvænnings periode, når man skifter radikal spisevane… hehe

 18. Det slog mig lige: De der stenaldermænd – Hvad var deres gennemsnitsalder egentlig? 35 år?
  Men det skyldes måske lige så meget sabeltigre og den slags, som det skyldes kosten…

 19. @Allerup
  Det med alderen har jeg læst lidt om – men ikke nok. Deres gennemsnitsalder ved jeg dog ikke noget om, men den var ikke høj. Af hvad jeg har fundet ud af, så ja … hvis du eks. forstuvede eller brækkede en fod, så var du pludselig et ekstremt nemt bytte; jeg kunne forestille mig, at det var risky business at samle/jage med den slags ulemper 🙂 Børnedødeligheden har sikkert også været pænt høj.

  Hvis de manglede noget i deres kost dengang, så er det jo godt, at vi har mere viden og så mange forskellige kosttilskud i dag 🙂

  @Morten
  Ha-ha 😛

 20. Jeg synes det er fedt der virkelig er nogen der holder stenalderkosten godt. Selv har jeg kendt til den i ca. 2 år, og spiser derfor delvist efter den idag, men det er godt nok svært at holde den bare 80%. Men alligevel synes jeg det var sværere at holde en fedtfattig kost, dengang jeg prøvede det. Er godt nok også færdig med alt det fedtfattige lort, jeg blev syg konstant. Nu er jeg sjældent syg mere, selv om jeg slet ikke spiser ren stenaldermad.
  I stenalderen blev folk ligeså gamle som vi gør idag, ca 77 år. Men hvis man tæller alle dem med der døde pga kulde, sult, rovdyr, skader osv, ja så er det sandt de ikke blev så gamle. Men blodpropper, kræft, sukkersyge, knogleskørhed og alle de der udbredte sygdomme der hærger i dag, de fandtes så godt som ikke. Faktisk blev de også ligeså høje i stenalderen, som vi gør i dag.
  Jeg er i hvert fald ikke i tvivl om hvad min mave helst vil have. Kød, fisk, æg, frugt og grønt giver mig en enormt god fornemmelse i maven, men alt med korn, især hvede og havregryn, danner en giga syregrød der giver kvalme, og ligger og ulmer i timevis. Faktisk behøver mennesker ikke ret mange kulhydrater. Jeg får kun ca. 100 g. om dagen når jeg holder planen godt, og det har jeg det faktisk bedst med. Desværre er der forskel på hvad man får det godt af, og hvad man har lyst til, ellers havde jeg bare spist ren stenalderkost.

 21. Spændende initiativ og udvikling du har været igennem.
  Som med alle andre vaneændringer, bliver det spændende at se om du kan holde det. Når du nu har oplevet de her meget positive ting, burde du da være motiveret til det, men det må sørme være svært at undgå alle de ting.

  Jeg kunne ikke forestille mig at gøre det samme, i hvert fald ikke i længden. Men du har da inspireret mig til at overveje at prøve i 14 dage eller lignende:-)

 22. @Jane
  Tusind tak for din oplysende kommentar.

  @Nicolaj
  Har du prøvet? Nu er der i hvert fald gået mere end 14 dage, siden du skrev din kommentar 🙂

  @Klaus
  God fornøjelse 🙂

 23. Nej, det har jeg ikke:-)

  Jeg har et ret afslappet forhold til kost, da jeg egentlig synes der er balance i tingene. Desuden dyrker jeg triathlon, så der er brug for lidt benzin på motoren.

  Derimod overvejer jeg at lave et 30 dages eksperiment med træning uden søde sager. Pga hård træning, bliver det ofte til chokolade og sodavand.

 24. Damn, vildt nok med triathlon 🙂 Hvis det, du gør, fungerer rigtig godt for dig, så er der vel heller ingen grund til at ændre på noget.

  Og held og lykke med sukker-eksperimentet 🙂

 25. Jeg er overbevist!!!
  De her GrisogKo folk laver noget af det bedste kød jeg nogensinde har smagt:
  http://www.grisogko.dk/vaelg-selv-30-hverdagspakker—abonnement-s-991
  Årstiderne har jeg ikke prøvet før, men jeg stoler på deres økologi:
  (Ekstra Stor MixKasse)
  http://www.aarstiderne.com/MixKasser.aspx
  Så er det vel bare at vente på at varerne kommer
  Og så måske bestille noget øl hos SuperBest… Og nødder!!!
  Og så svømme 3 gange om ugen á 2 timer.

 26. Kære Jan,

  Tak for en god blog. Min paleo challenge startede for et par minutter siden. Glæder mig til morgenmaden – hakkebøf med spejlæg, frugt og grønt.

 27. http://www.youtube.com/watch?v=29KdXZH0niA manden i denne videio fortæller, man skal være opmærksom på forskellen mellem “glucomisk index” og “glucemic load” og giver et par eksempler.

  Jeg er ikke selv i stand til at forklare problemerne med fødevareemner med højt glucemisk index, sådan som især raffinerede kornprodukter, raffineret sukker og ikke mindst alkohol, som man jo kan kalde et hyperraffineret glucoseprodukt (bare min egen lille morsomhed). Men det er noget med insulin, forbrænding og højere sultfornemmelse. Der er et væld af indslag om emnet på nettet, så det er bare om at komme igang – og så altså lige huske, at ikke springe til konklusioner for hurtigt og lige få læst på nogle flere vinkler.

  Jeg har selv droppet de hurtige kulhydrater, da jeg fik en autoimmum sygdom, som der ingen lægemidler findes for og jeg fandt ud af at bla.a. disse skal man tage ud af sin diæt, hvis man vil have et sundere liv.

  Beklager, at jeg ikke selv kan komme med detaljer her. Håber du kan bruge linket til videre undersøgelser for din egen oplysning.

  Venlig hilsen
  Ernalise

 28. Det lyder simpelthen som den perfekte diæt…
  Jeg har nogle gevaldige snorkeproblemer (som min kone lider under) og har da også et par kilo eller 10 for meget på vommen, så den her diæt skal da prøves..!

 29. Hej interesserede. Meget interessant med ny kost. I 1981 var jeg på besøg hos Alma Nissen i Södertalje, som boede i en patriservilla med plads til 14 overnattende “klienter” fra hele verden. Jeg døjede med nyresten og kom på 13 dages kur med kartoffelvand, 1 æble og al det hvidløg, jeg kunne indtage. Jeg har aldrig før eller siden følt så stor en velvære, som efter denne kur. Helt utrolig velvære. Vi mennesker er nogle underlige væsener. Vi ved hvad der skal til, men vi undviger.

  Go appetit!

 30. Den må jeg prøve. Især den med den ekstra energi lige fra morgenstunden og den bedre søvn lyder interessant. Jeg ved ikke lige, hvad det er der er sket med årene (45 år). Jeg synes ellers, at jeg spiser sundt og afvekslende – så måske skulle man springe ud i det. Savner du ikke brød?

 31. Hej Jan!

  Jeg startede på “ingen kulhydrater” kuren for ca 2 uger siden, og kan godt se forskel på maven men jeg tillader godt nok mig selv at spise rugbrød.. er det dér jeg laver fejlen, og derfor ikke når den optimale “effekt”

 32. @Sally
  Jeg spiser ikke Paleo konstant, så jeg spiser også brød engang imellem. Et godt rundstykke med ost og marmelade skal man ikke kimse ad 🙂

  @MP
  Jep – det er dér “fejlen” er 🙂

 33. Hej

  Jeg har læst din blog med interesse, efter at være faldet over en artikel i politikken omkring stenalderkost: http://politiken.dk/tjek/tjekmad/tjekmadartikler/ECE1565278/forsker-bakker-op-om-fortidskost-trend/

  Hvad mener du om den kritik der bliver rettet mod kuren mht. at mennesker fra forskellige lande jo kan tåle forskellige ting, f.eks. kan folk i norden tåle mælke produkter bedre end andre da vi var nødt til at holde kvæg for at overleve kulden…?

  Skal man gså tænke på at spise de ting som er i naturen omkring en eller kan man spise alt? Der er en der nøvner melon og serrano skinke, men melon ville du jo ikke finde i Danmark i stenaldren.. hvor går grænsen?

  Jeg er meget interesseret i denne kur, og synes den både virker logisk og realistisk… Jeg vil klart selv prøve at leve efter disse principper.

  Rebecca

 34. Hej Rebecca

  Tak for din interesse 🙂

  Mht. kritikken, så er det sjovt, at de i denne forbindelse nævner ordet “tåle” i artiklen. Hvis din krop får en bestemt type gift, så bliver den også med tiden mere resistent over for den pågældende gift; din krop bliver bedre til at tåle giften.

  Jeg siger ikke, at mælk er gift – det aner jeg intet om – men når du tænker over, hvor mange, der har mælkeallergi i en eller anden form (en af mine venner har eks. døjet med acne i mange år, hvorefter han fandt ud af, at det var mælkens skyld), så er det lidt spøjst.

  Mine tanker omkring det at spise, som er omkring os er, at det er helt o.k. at spise fødevarer, som ikke lige vokser i nærheden af os. Så længe det er naturligt, så er det cool. Jeg tænker med andre ord, at der ikke er grænser.

  Husk, at det ikke er en kur, men det kan selvfølgelig bruges som en (midlertidig) kur. Jeg faldt også for det, fordi det virker logisk 🙂

 35. Tillykke med dit vægttab og din beslutning om at lægge kosten om.
  Jeg kan kun genkende det du skriver om “bivirkningerne” af at lægge sin kost om til stenalderkost. Jeg gjorde det for snart 1,5 år siden og udover at have tabt 28 kg, så har jeg aldrig sovet bedre og mindre. Før kunne jeg sove ind til kl 11, hvis jeg ikke havde mit vækkeur. Nu vågner jeg som regle af mig selv omkring kl 7 om morgenen. Jeg har faktisk slet ikke brugt mit vækkeur i 6 måneder.
  Og hvis jeg “snyder” en aften, hvor jeg er på besøg hos venner eller familie, så har jeg “tømmermænd” næste dag – eller det føles som tømmermænd – kroppen reagere med det samme.
  Så fortsæt held og lykke med din omlægning

 36. Hej Jan.

  Vi har lige købt bogen om stenalderkost, og så faldt jeg over din blog her. Det er jo fedt, der er andre:)
  Jeg er ret nysgerrig, jeg har hørt at man oplever en kæmpe nedtur i starten, fordi kroppen skal vænne sig til ikke at få sukker og andre hurtige kulhydrater. Og det prøver jeg jo at forberede mig selv på mentalt. :-O
  Hvordan oplevede du starten? Og (hvis du stadig lever som hulemand;) – hvordan er din trang efter ikke-hulemandskost?

  Mange venlige hilsner Cecilia

 37. Hej Cecilia 🙂

  Jeg lever stadig som hulemand (for det meste).

  Nedtur ligefrem? Kan du gengive nogle af de historier, du har hørt? Da jeg startede, skulle min mave lige vænne sig til det (du skal dog vide, at jeg ikke levede 100 % af Paleo-mad – hvilket jeg først efterfølgende har fundet ud af). Nogle dage kom jeg slet ikke på toilet (det føltes som om, min mave var tom), og andre dage skulle jeg meget pludseligt på toilet 🙂 (if you know what I mean).

  Min trang til ikke-Paleo-mad varierer. Jeg lever ikke 100 % på Paleo, har aldrig gjort det, og har det egentlig fint med det. I perioder får jeg dog ret vilde cravings efter pizza og den slags fy-mad, og sådan er det. Mit mål er at vænne mig til at spise Paleo så meget som muligt 🙂

 38. Hej Jan.

  Tak, for dit svar!:-)

  Jeg har faktisk kun hørt én – fra min søde Mor, og det var meget kort fortalt. Hun havde læst en artikel om en (uvist hvem), der spiser Paleo. Han oplevede en stor nedtur de første par måneder, fordi det var så hårdt at undvære hvede og sukker. :-/
  Det virker jo noget skræmmende, men har dog ikke afskrækket mig. Jeg har bare higet efter at høre om andres erfaringer, så jeg kan være så forberedt som muligt.
  Har lige nydt mit første måltid som hulekvinde her til aften, og sønnen på 11 måneder syntes det var et hit også. Så vi er PÅ:-D

  Jeg regner heller ikke med at skulle leve 100%, jeg dur ikke som fanatiker;-)

 39. du skriver at du kører 80 20. Jeg har overvejet at prøve paleo, men tænker, om jeg måske kan spise almindelig aftensmad stadigvæk? Eller om det vil ødelægge effekten. Har du nogen erfaringer?

 40. @Jesper

  Tusind tak! 🙂

  @Cecilia

  Ha-ha, det er godt, at du regner med at leve 100 % 😀

  @Julie

  Jeg ville prøve at leve af Paleo-mad mere eller mindre 100 % i en uge, og så kan du derefter selv vurdere, hvordan du oplever at spise almindelig aftensmad. Efter min erfaring ødelægger det ikke HELE effekten – men altså, hvis du spiser brød, pasta osv. (specielt hvis du spiser meget af det), så oplever du jo den der oppustethed og træthed 🙁

  Hvis du skal spise almindelig aftensmad, så vil jeg i hvert fald anbefale dig ikke at spise særligt meget af de “forbudte” ting.

  1. Hey Sarah. Tjek mit andet indlæg om Paleo, hvor du kan læse, hvad jeg har spist. Du kan finde indlægget via forsiden. Sidder lige på mobil, så det er lidt besværligt at lave et link 🙂

 41. Hej Jan 🙂
  Har læst næsten alt her på siden, meget spændende læsestof 🙂
  Kunne forstå du havde lavet et blog for sig selv om hvad du eks. indtager på en dag.
  Har uden held forsøgt at finde det på forsiden.. så tænkte bare på om du en dag ville smide et link her inde (når du ikke er på via mobilen hehe)

  Venlig hilsen
  Kolbrún

 42. Hej Kolbrún 🙂

  Hvis det er min nye blog, du er ude efter, hedder den Hulemad.dk. Jeg arbejder hårdt på at få bloggen klar her i maj. Her vil jeg skrive om en masse opskrifter, og alle vil også have mulighed for at tilføje deres egne opskrifter. PLUS, du vil kunne vinde en masse lækre “stenalderting”, hvis du tilmelder dig nyhedsbrevet!

  Og hvis det er selve det blogindlæg, jeg har skrevet om Paleo-mad, så kan du finde det lige her.

  Hygge 🙂

 43. Må sige at det Paleo er 100% lige mig.
  Droppede de umættede kulhydrater: Kartofler, ris og pasta og smed ca 8 kilo efter 3 uger.. Kanon….
  Snyder da også engang imellem, men kiloerne bliver hvor de er, HEFTIGT…..
  Synes det er nogle kanon gode sider du har, Jan….

  Hygge 🙂

 44. Hey Nanna

  Tusind tak for de pæne ord. Og hold da op, hvor vildt 🙂 8 kg er godt nok meget!

  Jeg har i øvrigt åbnet op for tilgangen til min nye hjemmeside Hulemad.dk, hvor du kan vinde for 500 kr. “hulesnacks” 🙂

 45. Tak, ja det var en del kilo, og der blev total opryddet i tøjskabet.. ALT skulle skiftes, men heldigvis til mindre størrelser 🙂

  Og jeg har tilmeldt mig dit nyhedsbrev, og samtidig syntes om på FB….
  Det er jo bare kanon. Alle skulle leve som Hulemænd, så var der ikke så mange fedme operationer, og mange flere som havde et kanon helbred.

  Anbefaler dig og din hjemmeside, til ALLE mine venner 😉

 46. Tusind tak, Nanna!! 🙂

  Og ja, jeg er helt enig med dig. Jeg så en udsendelse for et par uger siden, som handlede om fedmeepedemien i fattige verdensdele. Her var der en afrikansk dreng, der spiste toastbrød med pommes frites. Damn 🙁

 47. Jeg er 64 år og har i 6 måneder levet næsten 100% efter paleo konceptet, morgenmad friske grøntsager i work plus 150 gr. magert hakket oksekød, frokost 1 hårdkogt æg på fladbrød, aften magert kød plus grøntsager i work, og når jeg var i byen har jeg spist og indtaget alkohol som andre, resultatet er et vægt tab på 15 kg fra 88 kg til 73 kg

 48. Hej 🙂
  Jeg er lige startet på paleo i onsadga, og kan allerede mærke det hjælper, men går med nogle ting jeg ikke helt kan finde ud af, så måske du har svaret 🙂

  – når man er på paleo, så skal man jo ikke tælle kalorier, bare sørge for at skære kulhydrater væk – men vil det så sige at man må spise alt “fed” kød, ex. pølser til aftensmad? eller skal man holde sig til magert?

  – Aften snack, kunne man spise flæskesvær der? det er jo protein og masser og fedt ( istedet for slik og chips)? eller er det igen “for fedt”

  – har fundet opskrifter på pizza bund: indhold: mandler, æg, gulerod, husk fibre, hørfrø, salt, bagepulver, gurkemeje – kan den gå indunder paleo livstilen?

  lige nogle spørgsmål fra en nybegynder 🙂

 49. @Gert

  Tillykke med det store vægttab! 🙂

  @Regitze

  Hej Regitze 🙂

  Jeg har åbnet op for brevkassen inde på http://hulemad.dk/brevkasse. Vil du være så sød at stille spørgsmålet derinde? Det ville jeg blive super-glad for! 🙂

 50. 1 måned på Paleo efter inspiration fra sitet her 🙂

  Jeg startede på paleo for en lille måneds tid siden. I skal slippe for hele min baggrundshistorie men jeg havde bare brug for at skære lidt fedt af kosten og kroppen og ændre lidt livsstil. Jeg er igang med at stoppe med at ryge, begyndt at løbe og lever en 80-20 paleo. Målet for kostomlægningen er bedre madvaner og smide 5-8 kilo så vi nærmer os de 80-82 kg – er 183 høj

  Dagen starter med et stort glas vand for at kickstarte forbrændingen.
  1 blødkogt æg
  1-2 revet æbler med en lille håndfuld hakkede mandler på.
  1 kop kaffe (man skal jo vågne)

  Frokost på kontoret (buffet) består af stor omgang blandet salat (radisser, agurk, revet gulerødder, champignon samt hvad kød der måtte være, ofte kalkun eller kylling)
  Har desuden droppet kaffen på arbejdet.

  Aftensmad bliver noget blandet grønt med noget magert kød igen. Det lyder kedeligt da det kunne virke som en gentagelse af frokosten, men her har jeg mulighed for at tilføje lidt krydderier som chili, hvidløg, spidskommen etc.

  Løb bliver det til 2-3 gange om ugen, bare en små 5-7 km.

  Har indtil videre tabt 4 kilo, og kan genkende alle de fordele som Jan har beskrevet. Det er fantastisk – især at jeg bliver mere mæt af mindre, virker skørt, men det virker!

  Jeg skal indrømme at ses der fodbold med drengene skal der stadigvæk en øl eller to indenbords og det hænder også at pizza kommer på bordet, men 5-6 dage i ugen er det ren paleo!

  Det kan kun anbefales – kom igang – det er nemmere end du tror!

 51. Hey Mr. Paleo

  Hvor er det bare fedt at læse! 🙂 Og jeg synes, det er cool, der også er plads til lidt pizza og øl.

  Og held og lykke med dit rygestop! 🙂

 52. Hej Jan

  Hvor er det fedt, at du har opnået så mærkbare resultater. Jeg lever selv efter de fleste af paleoprincipperne. Jeg spiser lidt rugbrød ind imellem, og kan også finde på at drikke en smule mælk. Overordnet set, forsøger jeg dog at undgå ting som ris, pasta og hvidt brød. Min fedtprocent er faldet og jeg føler mig også mere frisk og fuld af energi. 80/20 er en ideel måde at gøre tingene på. Jeg er mere motiveret og man undgår set-backs, da man ikke falder i så ofte.

 53. Hej Monsar 🙂

  Jeg er helt enig! 80/20-princippet – hvis det følges på den rigtige måde, der passer til ens livsstil – er den absolut vigtigste faktor, hvis man vil undgå set-backs … hvis du spørger mig.

 54. Hej Dennis

  Jeg undskylder for min sneglefart i forhold til at skrive tilbage 🙂

  Hemmeligheden – i hvert fald for mig – er at holde nogle snydedage eller at nøjes med at køre 80-90 % paleo. På den måde bliver det ikke en “sur pligt”.

 55. Så har jeg været igang i 3 kvarter – Det lyder HELT rigtigt for mig .. Lige hvad jeg har brug for – Men jeg kan ikke linke mig op på din henvisning til FB !?!?
  Vil rigtig gerne være “tilknyttet” for at blive inspireret & “holdt ved ilden”!!!
  Glæder mig ….
  Vh.
  Rikke

 56. Virkelig godt gået…
  jeg har haft et år hvor jeg tabte mig 15kg ved at stoppe alt slik,is,kage,sodavand…

  jeg overvejer en anden måde så dette kunne være næste års skud:)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *