Jeg vil have en svensk blog

Okay, det ville ikke gå, for jeg skriver ikke specielt godt svensk. Men ved du, hvor mange penge nogle af de populæreste svenske blogs tjener? Det er CRAZY!

Hvis jeg var en lækker, svensk blondine og havde lidt sans for mode, ville jeg med det samme starte en blog og skrive om absolut ingenting plus lidt om mode, krydret med en masse pics af mig selv iført tight tøj. Hvis jeg var brunette eller naturlig grønhåret, ville jeg selvfølgelig bare farve mit hår blondt.

Nej okay. Spøg(else) til side. Hårfarven har nok ikke det store at sige. Men hvor er det bare utroligt, at svenske blogs kan hive millioner hjem. Der findes selvfølgelig også danskere, der tjener en god månedslån eller mere på at blogge, men de fleste skilter ikke med det.

Hvem er så de her svenske star-bloggere (fedt ord, hø-hø)? Hvor mange penge tjener de, og hvordan tjener de pengene? De fleste info herunder har jeg samlet fra Business.dk, men jeg vil tillade mig at komme med min egen vinkel på tingene.

Alexandra Nilsson a.k.a. Kissie

KissieHun er 18, og hun driver Sveriges mest besøgte blog. Sidst i november 2009 havde hendes blog 748.000 besøgende på en uge. Skal vi lige tage den igen? 748.000 på en uge! Det’ rimli’ moj, do! Lige præcis hvor meget hun tjener ved jeg ikke, men med så mange besøg må det være ret meget. Pengene kommer primært fra annonceindtægter. Hun blogger bare lidt om tøj og sit liv, og det tjener hun kassen på.

Kissies blogg

Isabella Löwengrip a.k.a. Blondinbella

BlondinbellaHende her burde du kende, for hun har været en kendis i blogosfæren i længere tid. Hun er i skrivende stund 18, og hun blogger selvfølgelig også om tøj, mode og alt det der. Ifølge min kilde er der ikke helt sammenfald mellem det, hun siger, hun tjener og det, hun i virkeligheden tjener. Regnskabet for hendes virksomhed, Blondinbella AB, viser, at hun har hevet 113.000 svenske bucks hjem i 2008, men hun hævder selv, at hun tjener 300.000-400.000 om måneden. 113.000 er altså ikke meget for en blog af dén kaliber – så jeg har lidt svært ved at tro på det … I alle fald, mon ikke hun så engang tjente de 400k om måneden.

Blog: Blondinbellas blogg

Den tredje på listen er Kenza. Hun tjener også kassen. Men hende gider jeg ikke rigtig at skrive om, for hun har ikke blond hår!

Hvordan tjener de penge?

Det er klart, at når en enkelt person opbygger en fanskare på mange tusind læsere, så fanger det diverse virksomheders opmærksomhed. Hvis du har verdens mest besøgte blog, og blogger du om mode, tøj og kosmetikprodukter, så er det klart, at virksomheder, der sælger tøj og kosmetikprodukter, gerne vil snuske sig ind til lidt reklameplads på din blog.

Jeg blogger om humor, men det er der ikke rigtig et marked for. Der er sgu ikke nogen, der sælger humor. Eller jo … latterkonsulenter og den slags … Men det er ikke helt det samme. Eller måske er der nogle stand-up-komikere, som gerne ville tilsnuske lidt spalteplads på den gode gamle Bonus-blog? Njøh …

Hvad med dig? Har du set en ny mulighed for at tjene penge? Hvis du er en ikke-blond fyr, ville du så overveje en kønsskifteoperation, farve dit hår blond og lære svensk, så du kunne tjene kassen? Den hårdeste udfordring ved at være dansker og lave en svensk blog ville da nok være, at du skulle lære at skrive blog med to g’er! Argh!

Svensken er farlig! Blogg??? What the f…

15 tanker om “Jeg vil have en svensk blog”

  1. Lad mig lige slå det fast én gang for alle… Var du en lækker svensk blondine med et par hundrede tusinde rullende ind på kontoen om måneden, og spillede du dine kort rigtigt – havde du en chance hos Cosmo… Det havde du også om du så var en lækker svensk blondine på bistandshjælp.. For at være ærlig kunne du være en tudegrim svensk blondine, og jeg var på.. Ok, du behøvede ikke at være blondine og det ville være også ok hvis du var grønlænder… Hmm… Jeg kommer til at tænke… Hvad skal du i aften BN?;-)

    Blondinbella kører hele lortet udenom skat – hun er bare så blond, at hun kommer til at prale med det… Blondinbella bag tremmer NU!

  2. Haha 😀 Øhm, jeg skal jo ordne nogle meget vigtige ting i aften, Cosmo. Men jeg kan ikke fortælle, hvad jeg helt præcis skal, for det er så’n lidt hemmelig og så’n, du ved … dér.

  3. Næh hov vent – jeg har faktisk fået endnu et klik siden sidst jeg kiggede så jeg er faktisk oppe på det DOBBELTE!
    Og jeg mente selvfølgelig AdSense

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *