Mine erfaringer med at blogge dagligt – Kvalitet kontra kvantitet

Så er det vist på tide, at jeg deler lidt ud af mine erfaringer fra sidste måned. Da jeg startede min februar-case (at skrive 1 blogindlæg om dagen) havde jeg en fornemmelse af, at det her ville blive sjovt – og ikke mindst, at det ville være en god erfaring.

Det har uden tvivl været fedt at have et dagligt blogging-mål. Og målet har jo ikke været fastlagt på den måde, at jeg absolut skulle sparke Nobel-pris-værdige afhandlinger afsted hver eneste dag. Jeg bestemmer selv, og det er fedt.

Men det har ikke været lige sjovt hver dag – det må jeg indrømme. Der har været enkelte dage, hvor jeg virkelig ikke har vidst, hvad jeg skulle skrive om. Nogle af disse dage har jeg været heldig med at finde på noget kreativt, andre dage er der kommet cr@p-suppe på menuen. Jeg har haft en kæmpe bunke påbegyndte indlæg liggende, før jeg startede med casen, men det er måske 1 eller 2 af dem, jeg har taget i brug. Der ville jo egentlig heller ikke have været meget udfordring i det, hvis jeg på forhånd havde skrevet en masse indlæg …

Kvantitet dræber kvalitet … og dog

Det er klart, at hvis du bruger flere dage på et blogindlæg, så må man formode, at det kommer til at være af en vis kvalitet. Men hvis du er tvunget til at skrive hver eneste dag, og dermed ikke har så meget tid, skal du dæleme have nogle skills, hvis du forventer et højt kvalitativt niveau hver eneste gang.

Problemet er bare, at: kvalitet er svær at måle …

Du kan dog forsøge at måle på flere parametre:

– Antal kommentarer
– Kvaliteten af kommentarer (hvordan måler du lige dét?)
– Besøgstal
– Antallet af andre actions, fx feed-tilmeldinger, nye Twitter-følgere
– Feedback

Hvad bloggen har fået ud af casen

Jeg kan sige det sådan, at jeg ikke har oplevet den store stigning i forhold til besøg – men jeg har til gengæld fået en håndfuld flere followers på Twitter. Cool nok … jeg er bare ikke vildt aktiv på Twitter (det må jeg jo så prøve at blive). Jeg har også fået lidt flere folk til at følge mit RSS-feed.

I forhold til kommentarer, synes jeg, det har været en succes. Jeg tror ikke, der er gået en dag, hvor jeg ikke har modtaget kommentarer til enten aktuelle eller ældre indlæg. Det er selvfølgelig tidskrævende at skulle læse og svare, men jeg kan lide det!

Hvad jeg selv har fået ud af casen

Det er vildt fedt, at jeg har skullet holde mig i gang. På dage, hvor jeg ikke har formået at skrive indlæg, “der gør verden til et bedre sted” ( 😛 ), har jeg faktisk haft helt dårlig samvittighed 🙂 Men så er det bare op på hesten igen! Jeg synes også, jeg er blevet bedre til at skrive frit fra leveren. Når du kommer ind i en rytme, hvor du gør den samme ting hver dag, bliver du også bedre. Om jeg så er blevet en bedre blogger, skal jeg slet ikke kunne udtale mig om – men jeg er 100 % blevet mere bevidst om min skrivestil og den måde, hvorpå mine blogindlæg bliver udformet.

Nye mennesker, nye kontakter, nye henvendelser

Jeg er kommet i kontakt med en masse nye mennesker. Og jeg er kommet i tættere kontakt med faste læsere. Desuden har jeg fået henvendelser vedrørende SEO og WordPress. Virkelig fedt. Jeg har været i kontakt med journalister, der har haft interesse i blogging og SEO, og jeg har fået henvendelser fra folk, der har været interesseret i at bestille SEO ved mig. Det er jeg sgu lidt stolt af.

Det er helt klart min SEO-rapport og efterfølgende SEO-tips samt interviewet med pro blogger Anette Tvedergaard, som primært har været medvirkende til denne stigning i interesse. Selve blogging-casen har faktisk også skabt interesse.

Kvalitet kontra kvantitet

For kort at vende tilbage til overskriften – kvalitet kontra kvantitet – så er jeg ambivalent på det område. Jeg nyder selv både korte såvel som lange indlæg. Det er selve indholdet, jeg er ude efter, når jeg selv læser på diverse blog. Om en blog bliver opdateret 1 gang om ugen eller 1 gang om måneden er jeg bedøvende ligeglad med … så længe, det er en vis kvalitet, der kommer ud, er jeg en glad ninja.

Hvad er kvalitet på en blog?

Hvis du spørger mig, så skal korte, lange, dårlige og gode indlæg være en del af en blog. Jeg opfordrer selvfølgelig ikke til, at du med vilje skal skrive dårlige indlæg 😛 Men du finder ikke et nyheds-site eller en blog, der ikke har en dårligt skrevet nyhed eller et knap så interessant blogindlæg (der er selvfølgelig altid undtagelser). Nogle gange kan et ultra-kort blogindlæg give et godt billede af bloggeren bag.

Kvalitet er ikke det enkelte blogindlæg. Kvalitet er det samlede billede af bloggen.

Et eller andet sted er jeg også glad for, når en blogger skriver et knap så interessant indlæg. For det fortæller mig, at vi ikke er perfekte, og det fortæller mig, at vedkommende også har et liv ved siden af. Bare fordi, vedkommende skriver nogle få uinteressante indlæg, får det mig ikke til at lade være med at følge bloggen, så længe der også kommer indlæg af høj kvalitet.

Kunsten i at blogge er at skrive indlæg, der er interessante. Længden er irrelevant. Men hvis der er nogle smuttere (kedelige indlæg) ind imellem, så er det blot menneskeligt.

Puha. Det lød vist lidt dybt 🙂

Der er så også lige det med, hvor jeg har hentet inspiration. Det kan jeg hurtigt svare på: Det meste er kommet “indefra”, men jeg har også sørget for at være online så meget som muligt – tjekket Twitter, Facebook, nyheder og en masse andre sider.

Og det var så lidt refleksioner over min min case.

Hygge 🙂

20 tanker om “Mine erfaringer med at blogge dagligt – Kvalitet kontra kvantitet”

  1. God konklusion. Desværre er det ofte, at folk stopper med at følge en blog, hvis den ikke bliver opdateret i hvert fald nogle gange om måneden. Selv har jeg tydeligt oplevet, at mit besøgsantal er faldet, bare ved at jeg holder en lille uges pause.

    Ellers good job – og fedt, at du har fået så mange ny henvendelser/kontakter. Sjovt nok har jeg for nyligt skrevet lidt om en bog, som handler om en lignende succeshistorie, hvor en blogger og tegner stædigt blev ved i mange år for pludselig at se en enorm popularitet ved hans værker.

    Jeg tror, du vil få rigtig meget ud af at læse bogen, som på mange måder er relevant inden for blogging så vel som andre kreative fag her i verden. Jeg slugte den i hvert fald råt! 😛

    http://www.wikzo.com/2010/03/ignore-everybody-kreativitet-bog-hugh.html

  2. @Wikzo
    Den bog lyder super spændende! Det kunne være, at jeg skulle tjekke den ud.

    Der er visse blogs, som jeg har valgt at følge, selvom, de ikke er blevet opdateret i flere måneder. Men det er fordi, jeg ved, at NÅR der kommer et indlæg, så bliver det også godt.

    @Lukas
    Tak! 😀 Og selvfølgelig kan den det!!

  3. Måske dit bedste indlæg indtil videre. (Siger jeg nok, fordi at jeg er ligeglad med seo)

    Som jeg tidligere har nævnt, så går jeg helt klart i retning af få, solide indlæg; men de skal selvfølgelig heller ikke være så få, at man glemmer hvad siden handler om, og ikke har fornemmelsen af at deltage i en diskussion derinde. Noget helt nyt jeg er begyndt på, er at åbne 4 indlæg på min telefon inden jeg tager afsted om morgenen, og så læse dem i løbet af dagen i tog og bus (det er bedre end sudoku!). I de tilfælde kan blogindlæg ikke blive for lange.

    Med hensyn til inspiration, så kan jeg meget varmt anbefale at finde den andetsteds end på nettet. Bøger især. Jeg læste for ikke så længe siden, Everything We Know is Wrong (.co.uk) med en notesblok, og den gav mig intet mindre end 56 “one liners” som alle potentielt kunne gøres til korte blogindlæg. (Ikke at jeg gør det.. har droppet at blogge for nu — Vil du have 56 one liners Jan?)

  4. Lyder spændende med de 4 indlæg om dagen. Og tak for de pæne ord 🙂

    Jeg har også glemt at nævne en vigtig ting, og det er, at jeg også finder inspiration offline — i høj grad endda.

    “Vil du have 56 one liners Jan?”
    Ja! Jan vil meget gerne have 56 one-liners! 😀

  5. Haha jeg sender dem til dig når jeg kommer hjem.. Men de fleste kan du nok ikke bruge til noget. Den slags noter er jo oftest ret personlige.. Men måske de giver dig noget at tænke over 🙂

  6. Seth laver aldrig dårlige indlæg… Har i øvrigt lige sendt den laaange liste til dig.. skimmede den lige igennem, og mindst halvdelen kan du ikke bruge til noget som helst.

    Gør med den hvad du vil… du kunne evt bare smide den op og se hvad folk siger hehe.. Kunne være sjovt at få feedback på den 😛

  7. Hej 🙂

    Dejligt at du runder din case af med at dele ud af dine erfaringer. Mht. kvalitet kontra kvantitet, så vil jeg mene at det bedste er at holde en fast opdateringsfrekvens. Hvis læseren er vant til at der kommer nye indlæg tirsdag og torsdag, så skal der komme et indlæg. Indlægget er måske kedeligt, overflødigt og dårligt grammatisk, men så må du bare tage revanche med dit næste indlæg 🙂

    Mvh.

  8. Hej Kasper 🙂

    Tak for en kommentar, som har fået mig til at tænke en del ..

    Af hvad jeg oplever i den danske blogosfære, så er en fast opdateringsfrekvens mere eller mindre ikke-eksisterende. Man kan så altid diskutere, hvad en fast opdateringsfrekvens er og at alt er relativt, osv. 🙂

    Hvis du vælger at opdatere din blog den 1. hver måned, så kan det nok godt lade sig gøre. Men er der tale om hyppig opdatering, så bliver det pludselig svært.

  9. Jeg kører ikke med en minimum udgivelsesfrekvens, men min frekvens må vist betegnes som ret høj. Og det føler man forpligter på en eller anden måde, selvom man altså ikke har et fastlagt minimum.

    Så hvis jeg en enkelt dag ikke har lavet nogen indlæg en hel dag, og føler mig helt blank, vil jeg som regel prøve at tvinge et indlæg ud. Det sjove er så, at de som regel starter med en simpel tanke, men spredes ud undervejs af associationer der dukker op – og ofte er endt med at blive nogle af de indlæg jeg selv har været gladest for.

    Jeg ved ikke helt hvad det skyldes, om det er fordi man i “tvangen” ender med at gå over nogle grænser, eller må gå efter “højthængende frugter” – men sådan har jeg altså ofte oplevet det.

  10. Fedt, at du har fundet et flow, der fungerer, Leo-dreng 🙂

    Jeg kan sagtens relatere til det, du skriver. Jeg associerer også ofte henimod andre indlæg, når jeg er i gang med at skrive eller researche i forbindelse med et blogindlæg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *