Sankt Patricks Dag


Skt. Patrick – eller Sankt Patrick – er manden, som eftersigende indførte kristendommen i Irland. Skt. Patrick gik bort den 17. marts i det 5. århundrede, og her i det 21. århundrede fejrer vi stadig denne irske skytshelgens død (hvor morbidt det end er) med øl og musik.

Det er ikke kun i Irland, at denne dag bliver fejret. Også i Danmark går vi hårdt til den med pubcrawl og masser af irske øl. Og irsk øl er nu heller ikke værst.

Hvad sker der i Irland på Skt. Patrick’s Day?

Det er ganske enkelt Irlands nationaldag. Lidt lige som vi har Grundlovsdag den 5. juni i Danmark (selvom det ikke er en officiel nationaldag). Mange irske butikker, banker, m.fl. holder lukket på denne dag. Dagen fejres med god øl, fest og musik … og det står ikke anderledes til i Danmark.

Første gang, jeg stiftede bekendtskab med Skt. Patricks Dag, var da en bekendt introducerede mig for det for nogle år tilbage. Jeg havde simpelthen ikke hørt om dagen, på trods af, at jeg har en kærlighed til dunkel øl. Mystisk.

Som altid skal tingene fejres med druk

Jeg tænker lidt på, om det virkelig er sådan, en vigtig dag som denne – i hvert fald for irerene – skal fejres? Først og fremmest er det Skt. Patricks dødsdag, der bliver fejret (tænk over det …) Dernæst fejres dagen ved, at folk lukker ned for deres forretninger (fair nok). Men så skal det også fejres med en masse øl? Og så har det jo noget med religion at gøre. Hm …

Er det virkelig nødvendigt? Jeg kommer til at tænke på 1. maj i Danmark; her drikker folk sig også stangstive. Oh well … det er vel bare en del af kulturen, eller hvad man nu skal kalde det.

Glædelig Sankt Patricks Dag!

Skt. Patricks dagMen nok om det. Du kan læse lidt mere om dagen på Wikipedia, eller også kan du bare knappe op for en go’ – måske endda irsk – øl, og sige “cheers”!

Google har naturligvis også valgt at fejre dagen i dag: De har i dagens anledning ændret deres logo (som du kan se her til højre). Om logoet er godt eller skidt, må du selv bedømme 🙂

16 tanker om “Sankt Patricks Dag”

 1. Haha … Igen har du været hurtig at kreere et indlæg, som udnytter Googles informative logoer, og samtidigt ryger du direkte ind på første side …

  Godt gået 😀

 2. Hej Peter

  Hehe … tjah 🙂 Jeg skriver dog kun disse indlæg, hvis det er om noget, jeg interesserer mig for (så’n cirka). Med det mener jeg, at du ikke altid kan regne med, at jeg vil skrive noget, når Google highlighter et bestemt emne.

  Anyways. Jeg hader, at den der doodlesource-side skal hugge mine og andres tekster 🙁

 3. Har dog lidt fakta om farven grøn til alle interesssseret. (godt jeg ikke skal stave til den dér stat med alle s´erne og p´erne. Starter med m, – og så nu – I dag, på dette tidspunkt. Fuck here it goes..
  Farven grøn er en elektromagnetisk bølge med en bølgelængde omkring 510 nanometer (0.00000051 meter). Den havde i garanteret ikk set komme !?
  Apropo Grøn, så glem ikke Rød Tuborg. Smager terrific ! og husk Ninja, når lyset er grøn må du gerne gå over vejen og gør gerne som franskmændene. Gå alligevel ! Dette vil hjælpe dig glemme om den tid det ta at vente på den rigtige farve. Faren er i virkeligheden lavtgående fly. Sataner, hvis du spørg mig. . .
  Tog en prøve at dit anagram. Her lyd mit navn på Irske nielsen. Derfor dette indlæg !
  Hvis nogen har forstået min budskab, så må de gerne forklare mig det i morgen. .
  Godnat ! and words of wisdom : use Sunblock !
  Ps. Apropo SEO. Har en Senseo, som smider lidt vand. Kan du hjælpe ?

 4. Kære Niels

  Tusind tak for din udførlige forklaring af farven grøn. Jeg er i øvrigt immun over for lyskryds (skills). Og tak for dine gode råd. Det luner.

  Mht. din Senseo-kaffemaskine, så er der jo tale om kaffemaskineoptimering. Du skal give den et gok i nødden samtidig med, at du læser side 22 i den medfølgende instruktionsmanual op. Det burde virke!

 5. Bevars, Det kan da godt tænkes at de (over there) staver det til msssspp. Hvad ved jeg.. – Jeg er jo ikke mekaniker. .

 6. Hej Bomann 🙂

  Det gør jeg ikke – men jeg forbinder en kold Guinness med så mange andre ting 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *