Farvel, www!

Så har jeg taget det “gigantiske” skridt og fjernet det 100 % unødvendige www på bonusninja.net og på samtlige hjemmesider, jeg ejer.

Nu ligger bloggen altså ikke længere på https://www.bonusninja.net/, men på https://bonusninja.net/.

Jeg har været modstander af www i nogle år, og jeg har da også nogle hjemmesider, hvor jeg for længst har fravalgt www. Men jeg har tøvet mht. bonusninja.net – indtil nu. Jeg syntes, det har set pænt ud med et www foran, men nu går den altså ikke længere. Www er i mine øjne 100 % unødvendig fyld. Det skal destrueres og banlyses fra internettet.

Så’ det sagt.

26 tanker om “Farvel, www!”

 1. Enig!

  Derudover er det en helt sinddsyg forkortelse, som bruger 3 gange så mange stavelser, som det det er er forkortelse for: dåbbeljudåbbeljudåbbelju kontra wørldwajdwæb.

 2. Altså hvis du har en side, som henvender sig til den almene forbruger (webshop, salgsside eller lignenden), så er det vel dumt at fjerne www
  Men er det på en blog eller affiliale side, så er det jo ganske fint.

 3. Mjoeh … I og med hr. og fru Danmark og mange andre tror, at der SKAL være www i en webadresse … så ja. Men det er netop også det, jeg ikke bryder mig om 🙂

 4. @BonusNinja
  Ja men nogle gange er man bare nødtil at gøre det, som ens kunder gør… Og benytter ens kunder www, så ville det være dumt at fjerne det.
  Men synes også selv, at det ser bedre ud uden… Meeeeeen vi sælger til forbrugeren, så den er lidt for risky!

 5. @Kristian
  Heh, takker 🙂 One small step for mankind …

  @Heine
  Hej Heine 🙂 Det kan have betydning for ranking på flere måder. Jeg ville umiddelbart heller ikke anbefale andre at gøre.

  @Morten
  Helt enig. Det ER risky business. En af mine gode posts er dykket en tur efter det her; det bliver spændende at se, om det blot er et midlertidigt udsving (eller om jeg skal skifte tilbage til www :P)

 6. @Ninja
  Så har Rosenstand alligevel ret, når han siger det er vigtigt at vælge en af delene fra start, og holde fast i det fremadrettet…
  Men du må jo lige holde os updateret på udviklingen…

 7. Hej Mark

  Jeg har erfaringer fra tidligere projekter, hvor der ikke har været de store udsving (i nogle tilfælde har der slet ikke været ændringer i placeringerne), men det har så været mindre hjemmesider. Det bliver spændende at se, hvad der sker i dette tilfælde 🙂

 8. Jeg bruger faktisk heller ikke WWW på mine sider, synes det er overflødigt, så derfor har jeg valgt det fra, har ikke kunne finde ud af om det har negativ eller positiv SEO mæssigt, men tvivler på det har den store forskel, med mindre man som dig ændre det midt i det hele.

 9. Velkommen til gamle, jeg har gjort det de sidste 10 år. Så længe man er konsekvent med det, og HUSKER AT LAVE 301 REDIRECT til sin side fra www. subdomænet. Har brokket mig over www i mange år efterhånden..

  Men thumbs up, lad os vide om det får nogle SEO mæssige effekter at du er gået fra den ene løsning til den anden. Så længe www. og uden www. virker, (med 301-redirect fra den ene til den anden) burde der ikke være den store forskel for hverken brugere eller Google.

 10. Jeg har set en kæde på 5 301-redirects der virker fint i Google, så det bliver vist ikke noget problem.

  Der dog lige den lille detalje mht. “den normale mand på nettet”, faktisk næsten altid skriver med www. Så én 301 redirect med www er stadig et must.

 11. Fed opfordring! Du har min fulde opbakning, da jeg også synes at det er helt og aldeles unødvendigt. Jeg må dog indrømme at jeg synder de gange hvor jeg ved det har værdi for mine kunder, når jeg laver en hjemmeside, med www.

  Hvornår mon http forsvinder? 🙂

 12. @Nikolaj
  Faktisk slet ikke så dumt et spørgsmål igen ang. http – da det jo bare beskriver protokollen. Når vi rammer IPV6 er der tal og kombinationsmuligheder nok, til at et ciffer i IP’en, kunne beskrive dette.
  Og faktisk løber vi snart tør for IPV4’er – det skulle vist være i 2011/12 at det sker.

  @BonusNinja
  Det er mange 404 links i dette indlæg..

 13. Tak for opbakningen (eller hvad man nu skal kalde det), folks 🙂

  Må hellere rette lidt i kommentarerne. Mit external links plugin f*ucker tingene lidt op.

 14. Har man en webshop som man lever af, skal man nok være varsom med at skifte mellem www og non-www.

  Men starter man med en helt frisk site og nyt domæne, så har jeg svært ved at se fordelene ved at beholde www. Hovedparten af folk der linker, kopier addresselinien.

  Personligt synes jeg at en webaddresse uden www er mere ren og overskuelig at se på. Google chrome har også droppet at vise http (bliver natuligvis stadig benyttet, blot ikke vist).

 15. Tjae, det er vel fuldstændig ligegyldigt hvilken form man vælger.
  – Har man allerede valgt, så behold den løsning.
  – Har man endnu ikke valgt, dvs. DC via ens indhold med og uden www, så tjek hvilken form der har flest betydende indgående links. Vælg så denne form og redirect den anden.

 16. @claus
  Men selv om Google følger fx 5 redirects, så er det vel ikke sikkert at de parser linkjuice med videre, og så er det vel ikke så snedigt med en rundtur på 5 redirects?
  Alt andet lige må det altid være at foretrække at undgå såvidt muligt.

 17. @Jesper
  Jf. mr.Cutts så sender de PageRank videre via 301. Jeg kan personligt berette at de (Google) fint sender PageRank gennem 2 redirect – med ankertekster og TDL værdier. Brug dem hvor de giver mening, eller som link booster hvis der er kamp på side et. (Så noget kan man også se i Sitexploration)

 18. Ja det kalder jeg da at gå forrest i noget der burde ligge lige til. Bare surt at det nok vil tage noget tid før budskabet når ud til nok, til at det ikke koster brugere, men du gør da en indsats for at udbrede budskabet skal jeg mene.

 19. Google skulle lige have nogle ugers tid. Alle placeringer lader til at være tilbage på deres gamle pladser. Jeg har i hvert fald ikke set nogle store udsving 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *