Det perfekte blogindlæg

Hvordan ser det perfekte blogindlæg ud? Er det fyldt med en masse gode informationer? Er det kort, er det sindssygt langt, eller er det et sted midt imellem? Det er en masse heftige spørgsmål, jeg stiller her, synes jeg selv.

Jeg kan ikke give dig det endegyldige svar – for det findes ikke – men jeg kan give dig mit bud på, hvad jeg selv synes er det perfekte blogindlæg.

Er din kort eller lang?

Jeg foretrækker korte indlæg, men hvis kvaliteten er lav eller middel, så er det crap. Jeg foretrækker korte indlæg, for så er det til at fordøje, men nogle gange har jeg ikke noget imod lange indlæg.

Er du forvirret?

Vil du helst bruge en masse tid på at læse en lang tekst, som du ikke får vildt meget ud af, eller vil du hellere bruge kort tid på at læse en kort tekst, som giver stof til eftertanke? Og hvis indlægget er langt og af virkelig høj kvalitet, ville du så stadig læse det?

Både korte og lange indlæg er gode!

Længden er ligegyldig. Det er kvaliteten, der tæller. Korte indlæg af høj kvalitet tager førstepladsen – for mit vedkommende – for jo kortere du kan formulere dig, desto mere fordøjeligt blive det for dine læsere; men så skal kvaliteten altså også være i orden!

Til gengæld går du en udfordring imøde, hvis du skal skrive et meget langt indlæg og hvor du satser på høj kvalitet. Det kan bestemt lade sig gøre, men du skal virkelig gøre noget ud af indlægget og du skal også gøre noget for, at indlægget bliver fordøjeligt. Jo længere indlægget er, jo mere skal du tænke på at gøre indlægget interessant og – nu nævner jeg ordet igen – fordøjeligt for dine læsere.

Sådan laver du et fordøjeligt og langt blogindlæg

Del teksten op! Det her er altså vigtigt. Del teksten op i afsnit, og lav underoverskrifter! Der er intet værre end at læse en tekst, der bare kører ud i én smøre. Jeg prøver at lave afsnit, når jeg er nået fjerde linje … sådan cirka.

Drop det unødvendige

Med andre ord: det hele skal være “to the point”. Jo, du kan godt komme med nogle “sidekommentarer” – men når du skriver et rigtig langt indlæg, så skal du dæleme passe på. På den anden side, synes jeg personligt ikke, du helt skal undlade sidekommentarer eller “ligegyldigheder”, såfremt de kan give læseren et mere personligt billede af, hvem du er, eller hvis der er en form for comic relief.

Jeg har det selv med at med at lave indskudte kommentarer i mine indlæg, og de tegner vist et meget godt billede af, hvordan jeg er.

Slut, farvel

Nu gider jeg ikke at skrive mere. For hvis jeg selv skulle læse dette indlæg, så ville jeg nok stoppe her. Eller ville jeg?

Men sådan er jeg. Hvordan er du?

Foretrækker du korte eller lange blogindlæg?

10 tanker om “Det perfekte blogindlæg”

 1. Her er den perfekte kommentar til det perfekte indlæg… eller der det? Det perfekte indlæg – mht. længden mener jeg….

  Hvis det er det perfekte indlæg, kan kommentaren her være ved siden af. Men hvis det ikke er det perfekte indlæg, så er her den perfekte kommentar.

  Har jeg ret?

 2. Det perfekte blogindlæg er vel bare det, hvor man som læser ikke én eneste gang reflekterer over længden på indlægget – men bare suger til sig?

  Eller det er det måske ikke? Skal det dissekeres – eller kan vi ikke bare sige, som vi sagde i de gode gamle dage med en bong i hånden og frit udsyn til fri sex: “Hver dag står solen op i øst og går ned i vest – uden at sige det til nogen”. Underforstået: Det ER ikke alt der skal analyseres – nogle gange skal det bare gøres. Eller hvad?

 3. Hej Rosenstand, og velkommen til!

  Det er et rigtig godt bud på det perfekte blogindlæg. Og det understøtter fint min ide om, at længden er irrelevant. Men opsætningen er bare også en vigtig faktor – især hvis det drejer sig om et langt indlæg. En hver ville have svært ved at fordøje en bog uden kapitler og linjeskift – uanset kvaliteten af indholdet (overdrivelse fremmer forståelse).

  @Andreas
  Det fremgår da ret tydeligt, at det handler om hunde … eller?

 4. Hey BN

  Jeg har tænkt over det samme, og vil give dig fuldstændigt ret… Blogindlæg må ikke være for lange, det er min egen blog et fint eksempel på;-)

  Du har fundet en fin længde på dine indlæg, det er endnu en grund til at jeg hænger på…

  Nå jeg er ude herfra… Chamonix bjerge kalder i morgen tidlig, og mit board trænger til en kærlig hånd efter mødet med klipperne på off pisterne;-)

  Hold skruen i vandet BN!

  Cosmo

 5. Tak, Cosmolicious. Det kan godt være, dine indlæg er lange – men de er også ekstremt underholdende 🙂

  Du må ha’ en super bjergtur! Hils Mt. Everest fra mig, og sig, hun er en tøs.

 6. Tjaeh … Hvis du udelukkende driver en blog for juicens skyld, betyder det jo i grund og bund også, at du er skideligeglad med dine læsere 🙂

  Ej. Der kan faktisk være flere skjulte fordele ved det. Hvis du eks. brugte bloggen til linkbaiting, så kunne et kommentarfelt være behjælpeligt på flere måder. Men hvis du bare skriver indlæg a la: “Trendy smykker er meget vigtige, sagde min oldemor i går.”, så er kommentarer fra læsere lidt lige meget.

  Der er også andre måder, hvorpå du kan udnytte et kommentarfelt til lidt mere skumle ting, men det vil jeg helst ikke gå i dybden med 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *