Få mere styr på din tid ved at tage de svære opgaver først + Introduktion til life hacks

Har du svært ved at få tid til det hele? Så har jeg her et godt tip til dig.

Inden jeg går i gang med dette tip, som egentlig er et time management-tip, vil jeg gerne forklare lidt om den nye kategori, Life hacks, som jeg har valgt at lave. Grundlæggende handler det om personlig udvikling og det at hacke sit liv, så man kan yde optimalt og “leve bedre”.

Hvis du allerede nu tænker åh nej, så vil jeg til dét sige, at jeg ikke kommer til at skrive om hokus pokus og halleluja. Heh. Derimod vil jeg skrive om teknikker, metoder og hvad det nu ellers hedder, som jeg selv har afprøvet … stuff, der virker. Ingen fake l*rt, for den slags hader jeg selv. Men nok om det.

Klar de svære ting først, slap af bagefter

Jeg har selv haft rigtig svært ved at strukturere min tid. Det hele har til tider været meget kaotisk og random. Du kender det måske selv: Du kommer hjem fra arbejde, og det sidste, du har lyst til er, at tage den store opvask, som lugter af muggen makrel-ånde; eller du kommer hjem fra skole, og det sidste, du har lyst til er at lave græsk grammatik. Okay – overdrivelse fremmer forståelse, men you get the point.

Få det gjort med det samme

Få det gjort med det samme. Så slipper du for at tænke på det alt for meget, og bagefter kan du slappe af. Prøv det et par dage i træk, og du vil straks mærke, at du har mere tid og bedre vil kunne slappe af. Tippet fandt jeg her på Christians blog: Lifehack: Increase your productivity.

Personligt, så hader jeg at gemme tingene til allersidst. Alt for mange gange har jeg ventet med at lave fx en opgave til sidste sekund, og når jeg så endelig får lavet opgave, har jeg for det meste tænkt: “Øv, det var jo egentlig nemt nok og det tog ingen tid … og jeg har brugt så meget energi på at tænke på den skide opgave. Hvorfor lavede jeg den ikke bare med det samme …?”

Få taget de allersværeste ting først

Her er en udvidelse til ovenstående tip. Lad os sige, at du laver en todo-liste over de knap så spændende eller knap så nemme gøremål (der kommer mere om todo-lister lidt længere nede). Lad være med at klare de nemme ting på listen, men start med de sværeste. På den måde bliver det løbende nemmere og nemmere at overkomme det hele.

Lav en todo-liste

Hvis du gider at lave en todo-liste, så kan den være en supergod hjælp. Inden, du går i gang med noget som helst, skriver du punkter ned for de ting, du skal nå. Det er en dejlig følelse at sætte et flueben ved et punkt, og det kan bidrage til motivationen. Endnu bedre er det, når alle punkterne på papiret/Word-dokumentet/whatever har fået et flueben.

Her i går aftes fik jeg sat mit sidste flueben på dagens todo-liste med 36 gøremål. Spørg mig, om det var en god fornemmelse 😉 Jeg var efterfølgende klar til at slappe helt af. Lækkert.

Prøv det her et par dage. Det har i hvert fald hjulpet mig sindssygt meget.

Anyways

Mand … jeg er lige kommet hjem fra arbejde. Er startet et nyt sted, og det viser sig at transporten er et helvede på en mandag. Menneskemylder, isnende kulde, lang (men spændende) arbejdsdag, og jeg har brugt over 3 timer på transport :/ Men lige efter, jeg kom hjem, lavede jeg en todo-liste, og den er jeg nu i fuld gang med at spamme med flueben 🙂

Jeg skal lige ordne nogle andre ting nu, og senere kan jeg slappe af med et hygge-indlæg her på bloggen.

Until we meet agæjn …

6 tanker om “Få mere styr på din tid ved at tage de svære opgaver først + Introduktion til life hacks”

  1. Tak for linket dude, nice du blev lidt inspireret haha. Der er faktisk rigtig mange små “lifehacks” man kan bruge for at øge sin produktivitet, specielt hvis man arbejder hjemmefra. Jeg er nu stadig elendig til det, og ser frem til jeg kan leje et kontor istedet. Men LifeHacks hjælper alligevel en med at få tingene gjort. 😉

  2. 36 punkter?! Jeg tror at jeg max har 10 på mine lister..

    Jeg har arbejdet med det i en 2-3 måneder nu, og for mit vedkommende har det været en don’t look back-oplevelse. Min eksamenlæsning blev sat ned fra 8-10 timer dagligt, til 2.. og jeg gik op og fik den bedste mundtlige karakter jeg nogensinde har fået.

    Det og så at få ryttet ud i min lejlighed er de to bedste ting der er sket for min produktivitet i flere år. 🙂

  3. 36 punkter er rigtig meget, men jeg SKULLE bare nå en masse ting den dag. Jeg har slet ikke haft så mange punkter efterfølgende.

    Rart at høre, at det kører med dine todo-lister 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *