Glor du dumt, når andre taler til dig?

Hvis en person taler til mig, så svarer jeg. Det lyder meget normalt, right? Du gør formodentlig det samme.

I går tjekkede jeg indbakken for en mail, der er tilknyttet en af mine mange hjemmesider. Det var første gang, jeg tjekkede indbakken, siden jeg oprettede mailen. Skidt. Jeg havde helt glemt at lave en viderestilling til min primære mail, som jeg tjekker hver dag 🙁

Blandt de mange spam-mails, var der faktisk en mail fra et vaskeægte menneske – et human being af kød og blod. Jeg har selvfølgelig skrevet tilbage til vedkommende, med en undskyldning.

Mens jeg skrev mailen, tænkte jeg, at jeg ikke altid er så hurtig til at svare tilbage på mails. Jeg bliver selv eftertænksom, når nogen ikke svarer mig efter “forventet” tid.

Hvis en fremmed mand på gaden går hen til mig og spørger mig om noget, så forsøger jeg at svare på hans spørgsmål, med det samme. Jeg glor ikke dumt på ham i 1 minut for så at svare ham. Jeg venter heller ikke 1 time eller 1 dag.

Der er generelt bare længere ventetid, når samtalen foregår via mail. Men så meget som jeg er online, burde jeg blive hurtigere til at svare. Så fra nu af svarer jeg tilbage på alle mails inden for 1 sekund.

18 tanker om “Glor du dumt, når andre taler til dig?”

 1. Hehehe, det kender jeg kun alt for godt.

  Det er så dejlig belejligt at en email – eller en kommentar på en blog, ikke behøver at blive besvaret prompte. Desværre kan jeg godt blive distraheret og så glemme at svare i et døgns tid eller mere – stakkels dem der skriver til mig og forventer et svar. 🙂

 2. Det er altid en vurderingssag, men selvom jeg også har det sådan, at jeg straks tror, at der er noget galt, når nogen ikke svarer tilbage inden for fem minutter, så bør vi alle engang imellem tage os selv i, at e-mails ikke er det vigtigste her i verden. Folk har for det meste bedre ting at tage sig til end at sidde og svare tilbage på éns mails prompte.

  Og hvis noget VIRKELIG er vigtigt, kan man jo altid ringe. Hvis vedkommende er i nærheden af sin telefon, er man ret sikker på at få en tilbagemelding lige med det samme.

  Vores online-forbrug har desværre gjort vores generelle attention span kortere, og alting skal bare ske med det samme. Prøver selv at undlade at tjekke mails og Twitter hele tiden, men det er sgu svært.

 3. Jeg synes også det er en vurderingssag, når det kommer til hvilke mails man bør svare på hurtigt, og hvilke der godt kan tåle at vente med at blive besvaret.
  Problemerne opstår når dem man kommunikerer med, ikke vurderer på samme måde som en selv:-)

 4. Apropo dette, så synes jeg at have hørt om et nyt intelligent mail system, der skal kunne sortere i mails alt efter hvor hurtigt man plejer at svare den pågældende afsender.

  Nogen der ved hvad dette hedder og hvem der har udviklet det?

  Mvh.
  Kristian Ole Rørbye

 5. Helt enig. Jeg besvarer helst mails med det samme.

  Problemet er jo netop at ved langsomme svar, er det ligesom om at man skal begynde forfra med hele samtalen.
  Er sjovt nok i gang med en samtale med en person, der konsekvent venter cirka 1 uge med at svare tilbage, selvom mine svar bliver sendt under 1 time efter jeg modtager dem fra ham.
  Hvad gang der kommer en ny mail fra ham, skal jeg tjekke hele sagen op igen, fordi jeg så i mellemtiden har glemt alle de ting vi nu har snakket om.

 6. @Gustav
  God pointe mht. det at ringe, hvis det er rigtig vigtigt. Driver man virksomhed, så SKAL man dog besvare kundemails hurtigt – i hvert fald efter min mening. Og tak for linket til prioriteringssystemet 🙂 Det havde jeg ikke hørt om!

  @Mark
  Jep – det er 100 % en individuel vurderingssag.

  @Thomas
  Det der kender jeg godt. Det kan godt være træls. På den anden side kan det være “hyggeligt” at maile frem og tilbage med en person en gang om ugen – men for mig at se kun, hvis det er “nå, hvordan går det så?”-mails.

  Tak for jeres kommentarer 🙂

 7. Tror desværre de fleste har prøvet at stå i den situation at de godt ved de måske nok lige skulle have besvaret en mail hurtigere end de får gjort.
  Får man ikke lige besvaret alle sine mails, når man tjekker dem, så har jeg på fornemmelsen at nogle helt glemmer at besvare dem endda :O

 8. Hej

  Tak for et godt indlæg. Hvis det drejer sig om forretning svarer jeg altid tilbage hurtigst muligt, mens jeg godt kan lade private sager ligge lidt. Jeg har også den opfattelse, at hvis det er vigtigt, så kan personen jo ringe. Emails ER en langsom måde at kommunikere på og det vil det imo altid være.

 9. Hehe, jeg har også det problem med glemt viderestilling.
  Der var en gut der skrev en mail til mig hele 11 gange – han ville have et enkelt svar på et af mine indlæg på en hjemmeside jeg kører.

  Staklen ventede 3 måneder på svar, og dog fandt han stadig ikke et alternativ – så jeg må have et unikt indlæg 😛

  Men kender det godt. Også det med at du svarer på 1 mail, i mellemtiden er der dukket 3 nye op … Det bliver svært at følge med til sidst jo …

 10. Jeg synes det virker godt, med et kvarters mailsvaring morgen, middag og aften. Emailen tger for meget tid, hvis den er åben hele tiden, så min er lukket, ud over ovenstående tidspunkter.

 11. Hej Jan

  Sidder her med tandpine og en så småt aftagende bedøvelse efter et længere tandlægebesøg i formiddags. Har været stort set uarbejdsdygtig, så i stedet har jeg brugt hele eftermiddagen på at læse en mængde af dine tidligere blogindlæg igennem. Jeg må sige, at – udover at den indeholder et hav af brugbare oplysninger om ikke mindst SEO – er din blog en af de mest underholdende, jeg har set. Tak for det!

  Venligst

  Rasmus

 12. Hej Rasmus

  Velbekomme, og tusind tak for de pæne ord! De varmer sgu mere, end min varmepude gør 🙂

  Og go’ bedring med tanden 😉

 13. Jeg synes selv det er irriterende når man venter svar på en mail. På samme måde må man forvente af andre også kan blive generet af at vente længe på svar fra mig. Ofte er det sådan i mit job at en forsinket mail betyder at jeg ikke selv kan sende svar videre til de som venter på mig. Så det er en form for kæde som bliver “brudt” når der er én som ikke svarer til rimelig tid.

  Vurdering af rimelig tid er selvfølgelig individuelt , men jeg forsøger altid at svare tilbage med det samme eller max 1 time, hvis jeg har svar på rede hånd, ellers sender jeg (næsten altid) en mail om at jeg vender tilbage når jeg har svar. Og det er så her jeg tit venter på en anden 🙂

  @Kristian, den funktion du tænker på kunne være Xobni, som er et plugin til Outlook, jeg mener at det giver mulighed for at se svartider, toplister mm

 14. Kender godt problemet. Jeg gør det bare til en tommelfingerregel, at jeg svarer, så hurtigt jeg kan. Omvendt har jeg intet problem med at lade en håndfuld mails ligge, hvis jeg vurderer, at jeg skal bruge lidt længere tid på, at svare tilfredsstillende. Så vurderer jeg det er mere respektfuldt over modtager, hvis jeg lige venter, indtil jeg har tid.

 15. Jeg kender det alt for godt.
  Jeg har dog ikke tænkte så meget over det som dig, men jeg har faktisk også oplevet det med telefon. Altså ikke ved mig selv, men ved min forældre. Jeg er blandt mange som ikke tjekker sin mail hverdag, men mail er også bleven en ting hvor man ikke lige forventer svar. Total fed post

 16. Tro mig disse spam mails er det største problem, der nogensinde har eksisteret i computerens historie, Bill Gates himself stod i en konference og sagde, at han vil afskaffe spam, men det er nogle år siden da, og der er ikke engang en enkelt procent mindre spam. Og nu har jeg simpelt tjekket hver eneste mail manuelt selv spam-mappen, fordi vi aldrig ved, hvem der har sendt den.

 17. Jeg kender udemærket problemet. Det er virkelig svært at holde styr på alle sine mails, hvis man har mange. Derfor jeg synes det er godt at bruge Outlook (til windows) eller Mail (til mac), som kan håndtere flere mail konti på én gang

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *