Pi-dag

Så blev det endelig 14. marts, dvs. pi-dag – dagen, vi alle har ventet så længe på. Pi-dag er ikke kun dagen, hvor vi fejrer tallet pi, men det er også den dag, hvor vi kan ønske den tyske fysiker, Albert Einstein, tillykke med fødselsdagen.

Tillykke til både pi og Albert! Og ikke mindst – tillykke til Bubber?

Hvorfor fejrer vi pi-dag?

Pi-dag fejres af GoogleTallet π – eller pi – også kaldet Arkimedes’ konstant – er muligvis en af de vigtigste matematiske konstanter, vi mennesker kender til. Pi har derfor stor betydning for især matematikken og fysikken. Du kan læse meget mere om pi på Wikipedia. Og er du interesseret i at se pi med 1 million decimaler, så kan du gøre det her.

Tillykke til dette lille tal her fra bloggen … Happy Pi Day 🙂

I øvrigt et super-fedt logo, Google har fået designet til dagens anledning!

Andet spændende læsning

Bliv set på Google ved at følge min SEO-guide

Se andre gode artikler her.

12 tanker om “Pi-dag”

 1. Haha 😛

  Jeg kommer til at tænke på: Er der nogle af jer, der har set filmen “Pi” (fra 1998)? Synes selv, den er super-god … på en anderledes måde. Den handler dog måske lidt mere om “fi” (Fibonacci-talrækken), som efter min mening er meget mere spændende, fordi det går igen overalt i naturens mønstre m.m.

 2. Hej Hans

  Det var så lidt. Og du må selv have en strålende pi-dag 🙂

  FYI: Jeg har fjernet dit link, da det var forkert lavet (du havde ikke lukket det), og fordi det ikke har nogen SEO-værdi, idet jeg allerede har linket til din side (og det har du også selv via dit navn i kommentaren).

 3. Hej Kinnie, og velkommen til mit lille sted 🙂

  Det er godt nok også et unikt navn, du har – både for- og mellemnavn. Fedt, at du hedder Pi til mellemnavn 😀 Gad godt vide, hvor det stammer fra.

 4. Tak – jeg kunne ikke lade være at kommentere denne specielle dag 😉
  Dog er Pi også mit fornavn, og ikke mellemnavn – ja gad vide, men det kommer sig faktisk af en forfatter der hedder Ib Michael, som har en søster der hedder Pi Michael, så intet i forbindelse med Einstein – men at det har flere relationer er jo bare fedt !! 😀

 5. Tak for dit hurtige svar!

  Ja – man ved jo aldrig. Det kan jo være, at du er i familie med selveste Arkimedes 😛 Hehe.

  Nej – anyways. Som sagt, synes jeg, det er et unikt navn, du har. Og det er jo ikke så ringe endda. Så længe det er til at stave (ikke lige som mit eget efternavn, som jeg forbander), så er det jo fint 🙂

 6. Pi Michael er Ib Michaels tidligere kone -ikke søster! Hun blev kaldt Pi som kælenavn for Pige og efter diverse tv-optrædender hvor hun kaldte sig Pi – blev navnet “lovligt”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *