SEO-tips til de venlige deltagere

I sidste uge fik jeg lavet min SEO-rapport til Kim Andersen, og nu er turen kommet til alle jer andre, der også havde lyst og mod til at deltage i min konkurrence. Endnu engang tak fordi, I ville være med!

Jeg skrev tidligere, at jeg ville dedikere ét indlæg til hver tilmelding – men det ville resultere i en overflod af lidt for korte indlæg. Derfor har jeg samlet det hele i ét indlæg.

Deltager-oversigt

gilucz.blogspot.com
www.galleriholst.dk
www.wikzo.com
www.cliffzz.dk
cosmocph.blogspot.com
nextgame.dk

SEO-tips case by case

Delicious Sandwich
URL: gilucz.blogspot.com

Jeg kan tydeligt se, at du tager mange af de ting, jeg skriver herinde, til dig. Det er lækkert at se. Bare bliv ved med det, du gør. Og med det sagt, så lad os tage et kig på nogle af de ting, du kan optimere.

 • Fjern arkiver fra menuen.
 • Fjern links til tags i dine indlæg, men bliv ved med at lave tags, når du skriver indlæg. Læs evt. mere om korrekt brug af tags i mine tips til Gustav.
 • Brug Jump Break-funktionen på dine blogposts. Se evt. min lange kommentar til Gustav, hvor jeg forklarer fordelene.
 • Bliv ellers ved med at lave gode interne links, og keep up the good work.
 • Akvarel hos Galleri Holst
  URL: www.galleriholst.dk

  Din hjemmeside har gennemgået en masse ændringer på det seneste. Og det er godt. Du har helt sikkert haft en SEO-kyndig henover, som har gjort et flot arbejde, og derfor har jeg ikke det store at tilføje – men der er altid lidt, der kan forbedres.

  • Jeg synes, din forside kunne trænge til lidt mere tekst. Jo mere tekst, jo større chance er der for, at folk finder din hjemmeside på forskellige søgeord – og ofte på søgeord, som du ikke lige havde regnet med, folk ville bruge. Hvis du ikke har stiftet bekendtskab med Googles søgeordsværktøj, så ville jeg råde dig til at prøve det, og finde nogle flere relaterede søgeord, du kan få ind i din tekst. I alle fald: Sider med en god del (unik) tekst har det med at klare sig godt i søgemaskinerne – groft sagt – og din forside kunne efter min mening godt trænge til en lille bid mere tekst.
  • Din hjemmeside har intet RSS-feed. Har du selv har mulighed for at implementere RSS-feed, eller kender du en, der kan hjælpe dig med det, så ville det være en oplagt mulighed for at få lidt flere links. Derefter kan du tilmelde dig nogle RSS-feed-kataloger, fx Linkfeed og RSSLand.dk (din SEO-mand må uden tvivl kende til flere).

   Jeg har ikke selv afprøvet følgende, men Mikael fra Ant Philosophy har skrevet lidt om et værktøj, der kan lave RSS-feed på statiske HTML-sider. Det er værd at prøve.

  Spiludvikling og gaming på Wikzo Blog
  URL: www.wikzo.com

  Jeg har fulgt din blog lige fra starten, og du har også fulgt mine skriverier. I flere af mine indlæg har jeg delt en en masse SEO-guldkorn, men jeg føler ikke helt, at jeg har haft succes med at understrege vigtigheden af nogle af mine tips. Det vil jeg så gøre her, med udgangspunkt i din blog.

  • Først og fremmest vil jeg anbefale, at du læser hele min SEO-guide, og især fokusere på afsnittene Ved Google, hvad din hjemmeside handler om?, Sidetitel og Overskrifter.

   Du skriver nemlig mange gode og lange indlæg, men jeg føler ikke, at du har nøgleord med i dine overvejelser, når du skriver et indlæg, og derfor er der heller ikke mange, der finder dig via søgemaskinerne. Få dine nøgleord ind først (eller i “værste tilfælde” så tidligt som muligt) i dine overskrifter, og sørg også for at få dem ind i dine tekster.

  • Din sidetitel ville jeg lave om. Der er ingen grund til at have “Wikzo BLOG!!” stående først. Din blog har allerede en nr. 1-placering på ordet Wikzo, og desuden refererer samtlige 10 pladser på side 1 til din blog eller til info om dig.

   I stedet ville jeg rykke lidt rundt og satse på et ord som “spiludvikling”, “spiludvikler” (eller begge). Hvis du følger de ting, jeg skriver under Ankertekster og links – Udgående, interne og indgående links og i mit linkbuilding-afsnit er jeg ikke i tvivl om, at du ville kunne opnå en fin placering på disse nøgleord.

  • Når du linker til din blog, så sørg for at bruge den korrekte adresse, dvs. http://www.wikzo.com/ og ikke http://wikzo.com/. Det er groft sagt to forskellige sider. Godt nok redirecter ikke-www-udgaven til www-udgaven, men du har indlæg, som faktisk er indekseret med ikke-www. Vær konsekvent – link til den samme adresse hver gang. Og få nogle af dine nøgleord ind i dine indgående links, i stedet for at bruge Wikzo som ankertekst (hører med til ovenstående linkbuilding-råd).
  • Brug tags rigtigt. Der er nemlig forskel på tags og kategorier, og på Blogger kan du kun bruge tags. Kategorier bruges til kategorisering af det overordnede emne, mens tags bruges til at give et praj om, hvad det enkelte indlæg handler om. Eks.:

   Du skriver et indlæg om din Android-mobil:
   Kategori-eksempel: Google
   Tags-eksempler: android, android mobil, google mobil, google android, google

   Kategorier (som du alligevel ikke har på Blogger) bliver ikke brugt udenfor en blog, men det gør tags. Forstået på den måde: Når du offentliggører dit indlæg, så ryger der info ud til de feed-kataloger, du er tilmeldt. Og de bruger dine tags. De opretter typisk hele sider for de tags, du og andre bloggere tildeler et indlæg. Så på den måde får du faktisk et relevant link tilbage til dit indlæg.

  Den bedste party-side
  URL: www.cliffzz.dk

  Jeg sendte en mail til dig samme dag, du tilmeldte dig konkurrencen. Det er snart 2 uger siden, og jeg har endnu ikke modtaget et tilbagesvar. Det synes jeg, er lidt frækt, og derfor håber jeg, du forstår, at jeg ikke har den store lyst til at hjælpe dig, idet du tilmelder dig en gratis konkurrence, hvor du kan få SEO-hjælp til en meget høj værdi.

  Og jeg synes, det er ærgeligt, for din hjemmeside er virkelig dårligt stillet. Ydermere er det sjovt nok også den hjemmeside med størst potentiale. Jeg tør vædde med, at hvis jeg fik lov til at “lege” bare lidt med din side, så ville den kunne få sindssygt mange besøg samt indbringe mange tusind kroner i annonceindtægter.

  Som den alt for flinke fyr jeg er, vil jeg give dig et enkelt tip. Det kan ikke blive til mere, for jeg har ingen anelse om du nogensinde vil læse det her.

  • Dine sidetitler (title-tags) er helt forkert sat op. Prøv at se din hjemmeside på Google her. Du skal have vendt rundt på din sidetitel-kode, så artikel-titlen står først.

   Jeg vil ydermere stærkt råde dig til at læse min SEO-guide. Den er nem at forstå, og der er en række power-tips, som ville kunne gøre en gigantisk forskel for din hjemmesides synlighed i søgemaskiner.

   Du er velkommen til at kontakte mig, hvis du har spørgsmål 🙂

  Strøtanker fra en potentiel neurotiker – med Cosmo
  URL: cosmocph.blogspot.com

  Ah, Cosmo. Jeg er så glad for, at du fandt min blog, for så fandt jeg jo også din. Du skriver noget af det bedste og sjoveste, jeg længe har læst. Det skal spredes – så hermed lidt tips til forbedring og et åbent tilbud.

  • Du har i kommentarer herinde ikke lagt skjul på, at mine SEO-skriverier er volapyk i dine ører. Det er 100 % fair. For er man ikke inde i det dersens SEO, så er det jo et fremmedsprog. Jeg har netop udgivet en SEO-guide, som jeg synes, du skulle læse. Efter, du har læst den, vil volapykken pludselig give mening.
  • Jeg er også gået i gang med en SEO-guide for blogspot-blogs. Her er der nogle helt fundtamentale tips, som vil gøre en forskel, og især tippet om optimering af din blogspot-blogs sidetitler ville kunne gøre en forskel for dit besøgstal.

   Desværre er sidstnævnte tip en smule teknisk, og derfor vil jeg meget gerne tilbyde at gøre tingene for dig. Du kender min mail – så du skriver bare, hvis det er 🙂

  • En sidste ting: Link rigtigt til din blog: Du linker nemlig til www.cosmocph.blogspot.com. Drop www’et, for www-udgaven og ikke-www-udgaven er to forskellige sider (med samme indhold).

  Nextgame
  URL: nextgame.dk

  Hej Andreas. Din side har tilsyneladende gennemgået en større ændring – en flytning fra Joomla til WordPress. Og det er vist kun godt, for det ser ud til, at Joomla har lavet en masse l*rt i den. Som siden ser ud lige nu, er den næsten uden indhold – så det gør det lidt svært for mig, at komme med de helt gode råd. Men jeg skal forsøge 🙂

  • Jeg har lidt svært ved at se, hvad siden handler om. Altså jo, den handler om gaming – men er det generelt, for en bestemt konsol (PlayStation), for alle konsoller, eller for alle platforme? Siden mangler info, og hvis jeg ikke forstår, hvad den handler om, så kan du stole på, at Google heller ikke gør. Der mangler indhold, og her mener jeg tekst. Det er tekst, som Google forstår. Læs mere her: Forstår Google, hvad din hjemmeside handler om?

   Få noget mere info ind på siden og især i din forsides sidetitel. Installer også All in One SEO Pack – et plugin, som er blevet et standard SEO-værktøj på WordPress-blogs.

  • Du bør ændre din permalink-struktur, så du får pæne URL’er (nextgame.dk/blogpost-titel i stedet for nextgame.dk/p?12).
  • Når du linker til nextgame.dk, så sørg for at bruge den rigtige adresse, dvs. http://nextgame.dk/ (uden www). Og når du laver links til din side rundt om på nettet, så sørg for at disse links indeholder nøgleord, der relaterer til det, din hjemmeside handler om; jeg går ud fra at det er nøgleord som “gaming”, “konsolspil”, “ps3”, “spilsite” og den slags, du skal satse på.
  • Da siden er så ny og stort set indholdsløs, har jeg svært ved at give dig konkrete råd, og jeg ved heller ikke, hvad du selv ved/ikke ved om SEO. Derfor er det bedste råd, jeg kan give dig, at du læser min SEO-guide igennem, inden du går i gang med andet. Og hvis du har spørgsmål til konkrete ting, skriver du bare herinde eller kontakter mig på anden vis, og så skal jeg nok sørge for at uddybe de punkter, du søger hjælp til.

  Det var så dét

  Tak fordi, I tilmeldte jer! 🙂 Har I spørgsmål, så skriver I bare løs.

  17 tanker om “SEO-tips til de venlige deltagere”

  1. Nice work, mayn. Virkelig fedt at du gider!

   Dog er jeg stadig lidt i tvivl angående tags/kategorier. Det du siger, er, at når jeg bruger Blogger, har jeg kun adgang til tags. Derfor skal jeg give mere uddybende navne. I stedet for “Sjov”, så skal jeg bruge “Abekattehumor” og “Firefox” i stedet for “Browser”. Er det korrekt forstået?

   Ellers kan jeg kun sige mange tak. Vil forsøge at gøre mig endnu bedre til at følge SEO-guruernes mægtige råd 🙂

  2. Det var min fornøjelse, Gustav, og tak for de fine ord, hehe 🙂

   Og det er 100 % rigtigt forstået mht. tags.

  3. He-he, ja. Jeg har brugt en stor del af dagen på det. Og så har jeg også hjulpet Cliffzz.dk (som alligevel meldte sig) via mail de sidste par timer.

   Jeg er i hvert fald rigtig glad for, at du har fået noget ud af det. Det er jo det vigtigste 🙂

  4. Sikke nogle glimrende tips – jeg er først nu begyndt at interesserer mig for SEO – og ligesom Cosmo, så er meget af det også et helt fremmed sprog for mig – så du bliver hermed min translatør.

   Glæder mig til at kigge nærmere på din side, jeg faldt over den via dit interview med Anette fra Blogbusiness 🙂

  5. Hej Lisbeth, og velkommen her 🙂

   Og ikke mindst, tak for de pæne ord! Så jeg er pludselig blevet SEO-translatør? Jamen dog 🙂 Du er i hvert fald meget velkommen til at spørge ind til noget, hvis det er.

  6. Velkommen til, Kristian 🙂

   Og tak! Det tog også sin tid 🙂

   I øvrigt et virkelig lækkert WP theme, du har fundet til din hjemmeside! Er du gal, det er fedt. Men måske skiltet, hvor der står “Smagfulde SEO tekster” kunne leveres i en lidt bedre billedkvalitet? Blot et forslag 🙂

  7. Hej Jan

   Meget imponerende og flot gennemgang du har her.
   Det er virkelig god stil, og fremragende service for dem der har fået leveret denne gennemgang.

   Man må håbe at dine besøgende forstår at samle det guld op du har lagt for fødderne af dem. 🙂

   Janno

  8. Hej Janno

   Velkommen til 🙂 Og tusind tak. Jeg håber da også, at noget af guldet er blevet samlet op 🙂

  9. Hej BonusN,

   Mange tak for de rosende ord og jeg vil da lige benytte lejligheden til at rose din blog her også, den er godt nok også blevet god efter dine opdateringer :).

   Det er sjovt du siger det med skiltet, da der er flere der har sagt det samme. Selve ideen med det er faktisk at det jo er en tavle og at der er skrevet med kridt på den.. Derfor har jeg brugt paint.net til at lave lidt “frossen glas” på det..

   Mvh.

  10. Tak for de pæne ord, Kristian 🙂

   Jeg synes mere, det ligner “behåret” tekst 😀 Jeg ville i hvert fald prøve mig frem med andre filtre – eller måske slet ingen 🙂

  Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *