Star Trek (2009) anmeldelse

Den 8. maj ramte Star Trek biograferne, og selvom, jeg er ikke den store filmkigger eller filmanmelder for den sags skyld, kan jeg godt lide at skrible lidt om film, der har gjort indtryk på mig. Star Trek er en af dem.

Jeg er stor fan af Star Trek: The Next Generation-serien fra 1987, som lige p.t. bliver sendt på 6’eren kl. ræv om natten. Grunden til, at jeg elsker Next Generation, er bl.a. fordi, personerne er ret specielle på hver deres måde:

 • Captain Jean-Luc Picard: Den alvidende kaptajn på USS Enterprise. Han ved bare alt, og han er god til at vide alt.
 • Deanna Troi: En empat, som kan læse folks tanker. Woohoo.
 • Data: En androide og en omvandrende supercomputer, der kan udregne alt på et nanosekund. Samtidig kæmper han for at blive mere menneskelig, selvom han ikke har følelser. Uden Data, er Star Trek ikke det samme, hvis du spørger mig.

William Shatner fra Star TrekProblemet er så, at ingen af disse personer er med i Star Trek-filmen, for det er slet ikke Next Generation-serien, som er gået til filmen, så at sige.

Nope, det er i stedet serien fra 1966 med Captain James T. Kirk, spillet af William Shatner. Og lad mig lige fortælle dig en ting om William Shatner:

Jeg synes, han ligner en fesen bamsemand med en lille topmave. Serien er som nævnt fra 1966, og det er lige en tand for old til mig. Star Trek er jo en serie, hvor højteknologisk udstyr spiller en stor rolle, og med filmteknologi fra 60’erne, er det sgu ikke særlig nemt at få den slags til at virke supergadgets.

Jeg kan i hvert fald ikke tage det seriøst.

Og nu til selve Star Trek-filmen

Star Trek 2009Som du kan høre, er jeg ikke fan af lige netop dén Star Trek-serie; men filmen overraskede mig. Positivt! James T. Kirk spilles nemlig af Chris Pine, som helt bestemt ikke er en fesen bamsemand; tværtimod. Han er en rigtig motherfucker, som ofte kommer ud i problemer og slåskampe. Samtidig er han et geni, og det der med kvinder har han også styr på. Sådan da. Fedt nok.

Filmens handling tager sted årene før Kirk bliver kaptajn på Starship Enterprise. Der er masser af hæsblæsende action, tidsrejser, funky gadgets og meget mere. Er du fan af Star Trek, vil du nok ikke blive skuffet, da kendinge fra Star Trek-universtet, såsom Spock (ham med de spidse øre og det flotte hår) og Scotty (“Beam me up, Scotty”) er med. For mig, er det ikke noget, der giver mig nostalgiske goosebumps, men personerne er der, og de spiller godt.

Min pointe er vel nok, at selvom, du ikke er fan af Star Trek, kan du sagtens se filmen. Den er virkelig nice og flot lavet. Jeg vil ikke give den en karakter, men hvis jeg skulle gøre det, ville de 8.5/10, som den i skrivende stund er blevet tildelt på IMDb.com, passe meget godt.

Star Trek rocks! Se den.

11 tanker om “Star Trek (2009) anmeldelse”

 1. Du har fuldstændig ret, det er en super fed film og en rigtig god måde for folk som mig(der aldrig rigtig har set star trek) til at stige ind i star trek universet. Efterfølgende har jeg set nogle af de gamle film, som hellere ikke var helt skidt, deres alder taget i betragtning.
  For de har netop den tand selvironi, som Starwars mangler.

 2. Jeg har ikke set den endnu, men min kæreste har og han er Star Trek fan og ikke særligt begejstret for den drejning filmen pludseligt tager. Men var en inde i en comic butik den anden dag og der hørte jeg to meget begejstrede star trek entustiaster rose filmen til over skyerne. Så der er delte meninger.

 3. Super god anmeldelse dude! Nu har jeg ligefrem fået lyst til at tage ind og se filmen..
  Bliver i hvert fald nød til at se den på et tidspunkt, selvom jeg aldrig har set Star trek, og det altid har virket som noget der kun er for nørder! 😉

 4. Nu er det heller ikke fordi, det er den vildeste film nogensinde … så du slipper. Havde det været en rigtig god film, såsom Spice World eller Hannah Montana, ville jeg blive meeeget skuffet 😐

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *