Skriveblokering/skriveblokade

Det er ikke blevet til mange indlæg på bloggen den seneste tid, og jeg tænker over, hvad grundene kan være. I øvrigt er jeg lidt træt af blog-indlæg, der starter med noget a la “Beklager, at jeg ikke har opdateret bloggen i lang tid, blablabla”, så du får ingen undskyldning.

Men ja … det er nok tale om en blanding af skriveblokering, travlhed og her på det seneste sygdom. De to sidstnævnte ting vil jeg ikke gå i dybden med, for det handler i bund og grund om hhv. prioritering og helbred. Men hvordan får man løsnet op for skriveblokeringen?

Bare skriv, for helvede

Jeg kan huske et studiedagsforedrag fra dengang, jeg gik på hf. Det var den danske forfatter Pablo Llambías, som delte ud af tips og tricks til, hvordan man kan gøre en tekst mere livlig og mere spændende. Og så fortalte han også om, hvordan man kan tage livet af en skriveblokering:

Tag et stykke papir samt noget at skrive med, og skriv, hvad du tænker på …

Det er så ikke helt præcis det, jeg har gjort, for at komme i gang med skribleriet. Mit forsøg på at komme skriveblokeringen til livs er nemlig dette indlæg. Med andre ord: Jeg bekæmper min skriveblokering ved at blogge om skriveblokering. Hm… >_> Nå-ja, det virker da!

Det er nok ikke et råd, alle bloggere kan bruge til noget, men for mig er det en løsning. Jeg skriver jo også om, hvad jeg har lyst til.

Har du svært ved at afslutte et blog-indlæg

Det har jeg. Det er derfor, jeg har mere end 50 drafts liggende. Et “draft” er med andre ord: et indlæg, som er påbegyndt, men ikke afsluttet og offentliggjort. Jeg har en ven, som har samme problem – bare meget mere udpræget. Hans blog har kun 4-5 indlæg, og den er altså ved at være nogle måneder gammel. Han har også det problem, at han kommer til at gå off topic i sine blog-indlæg.

Jeg gav ham følgende råd:

 • Skriv korte indlæg. Hvis du begynder at gå off-topic, så er det et tegn på, at du skal afslutte indlægget. Et blog-indlæg behøver slet ikke være langt.
 • Del indlæg op i underoverskrifter. Bestem evt. underoverskrifterne på forhånd. På den måde har du lagt formen, og du ved, hvilke underemner, du skal holde dig til.
 • Del dine indlæg op i flere dele. Vil du dække et større emne, som du kan skrive rigtig meget om, så del det op i flere indlæg. Sørg for at linke godt internt mellem indlæggene, så du på den måde også booster din placering på Google. Et godt eksempel på dette er mine tema-indlæg om hurtig slankekur og hvalpetræning.

Nå. Nu fik jeg faktisk skrevet meget mere, end jeg ville, men det er da godt! Jeg har vistnok overvundet min skriveblokering/skriveblokade eller hvad man nu officielt kalder det 🙂

5 tanker om “Skriveblokering/skriveblokade”

 1. Jeg sad i dag og fik lyst til at skrive et lille digt
  men idéer udeblev og mens jeg vred min hjerne
  mærkede jeg langsomt min lyst vendes til pligt
  og måtte passivt se passion ebbe ud i det fjerne

  For ofte kan regler og versefødder være en gene
  og rytme og rim der dikteres af en bestemt norm
  gør det sværere at udtrykke det du måtte mene
  ender tit i klassisk dilemma om indhold vs form

  Så måske
  skulle vi bare prøve at
  blæse på konventionerne
  lade sproget
  flyde
  frit
  og ikke arrangere
  droppe rammerne kommaer pauser linjeeftænksomhed
  måsge enda osse stavnin

  Men hvorfor gøre det let når det kan gøres svært
  derfor spiller vi hele orkestret, stryger og blæser
  vi bloggere vil jo så gerne vise alt hvad vi har lært
  og er jo ingenting hvis vi har mindre end én læser

  Cosmo

 2. Det er nogle gode råd. Jeg vil huske dem, til når jeg får ordenlig gang i bloggen.

  Jeg kom lige til at tænke på noget:
  Når man bestiller en pizza, og den viser sig ikke at være skåret i slices, skyldes det så at pizzamanden har en skiveblokering?

 3. Du forstår bare at stille de der knivskarpe spørgsmål, som jeg skal bruge 99 % hjernekapacitet på.

  Men her er svaret: Nej. Hvis du bestiller en pizza, der ikke er slicet, så er det fordi, du ikke har sat hak i det respektive felt inde på Just-Eat xD Hvis du har sat hak og alligevel modtager en ikke-slicet pizza, så skyldes det ren og skær n00bness.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *