Opdatering: Fra one-line til two-column Google sitelinks på blot én dag!

Wow! Hvor vildt! I går skrev jeg jo et indlæg om, at jeg havde fået one-line sitelinks på søgeordet “bonusninja”. Men efter blot én dag, har jeg nu fået two-column sitelinks! Hvorfor, ved jeg ikke … men det’ sgu lækkert! Google, jeg elsker dig!

Som jeg har nævnt i min kommentar til Gorm, kan man bruge Google Webmaster Tools til at administrere sine sitelinks; og det gjorde jeg så i går, fordi de sitelinks, som var synlige, syntes jeg ikke så godt om. Google genererer sitelinkene automatisk, og man kan desværre ikke bestemme, hvilke links, der skal vises, men man kan til gengæld bestemme, hvilke links, der ikke skal vises. Tjek screenshottet fra min Webmaster Tools-skærm herunder:

Google Webmaster Tools - Administration af sitelinks

I administrationspanelet kan man – som du kan se – blokere for links. Det gjorde jeg i går eftermiddag, og om aftenen havde Google allerede lavet opdateringen i søgeresultaterne, så de links, jeg ville have fremhævet, var synlige. Dog var det stadig one-line sitelinks, men her til aften har Google endnu engang lavet en opdatering, eller opgradering … denne gang til two-column! Yay! Tjek det:

webstedslinks

Google har dog bevaret one-line, når man søger på “bonusninja blog”:

one-line

Jeg undrer mig meget over, hvorfor det er sket … og hvorfor så hurtigt!? Det fede er, at der faktisk er plads til hele 8 links (4 i hver kolonne); tjek evt. en søgning på “dr”.

Google-nørd out!

8 tanker om “Opdatering: Fra one-line til two-column Google sitelinks på blot én dag!”

  1. Det er lidt et mysterie hvordan google udregner ens sitelinks – wordpress-blogs med All-in-one SEO er tilsyneladende blandt de populære, da google’s søgealgoritmer selv kan finde rundt i dem, men for almindelige hjemmesider (søg f.eks. på Rillen) er der åbenbart en form for menneskelig interaktion inde over.

  2. All in One SEO Pack har ikke rigtig noget med sitelinks at gøre, men jo, det plugin er – i hvert fald for mig – et must, hvis man vil have en bare nogenlunde søgemaskineoptimeret WordPress-blog 🙂

  3. Google søger efter relevans når den skal finde sitelinks – All in One SEO tilføjer tilstrækkelige mængder data til hjemmesiden, hvilket gør at Google finder dem “relevante”, uden at have et menneskeligt input. Skide smart.

  4. Selv om google ikke selv siger det (direkte), så søger de blandt andet i metabeskrivelsen, tags, in-site-links (du ved, wordpress pages primært for vores vedkommende) og den slags ting. Keywords. Jo flere data google kan trække fra en side, jo bedre.

  5. Men jeg forstår stadig ikke, hvad det har med AIOSP (All in One SEO Pack) at gøre. AIOSP tilføjer da ikke ny data på nogen måde overhovedet. Man har større muligheder for at redigere en masse ting med AIOSP – man kan fx smække noindex på tags, archives og categories for at undgå eventuelle duplicate content issues, og man kan redigere en masse andet, men man kan ikke tilføje noget nyt, som på en eller anden måde skulle give en bedre chance for at få sitelinks.

    “Jo flere data google kan trække fra en side, jo bedre.”
    Bedre i forhold til hvad? Har du en kilde? Man kan fylde Google med en masse overflødig data: Dublin Core metadata, meta keywords og meta description, for blot at nævne nogle få eksempler. Disse har absolut ingen betydning for hverken ranking eller sitelinks.

  6. Tak for at dele din viden om webstedslinks. Jeg har altid følt at der var noget mystik i det – og det er da rart at du kan være medvirkende til at gøre én lidt klogere på emnet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *