Spil:Museet – et hyggeligt sted for spilentusiaster

I dag gik turen til Spil:Museet i Ikast, Midtjylland. Museet åbnede – eller rettere sagt genåbnede – i dag, klokken 12:00. Det er folkene bag Play:Right, som står for Spil:Museet, og før i tiden havde de Sporup Arcade Museum, men det lukkede, og nu er museet blevet videreført og udvidet.

Spil:Museets åbning den 29. november 2008

De nye lokaler er 1800 på “små” kvadratmeter. 600 arcademaskiner, 200 konsoller og spilcomputere med ca. 3000 spil. Desværre var der kun 150 kvadratmeter plads at gøre godt med på selve åbningen – hvilket fik mig til at overveje, om jeg overhovedet gad bruge halvanden time på at rejse til Ikast. 150 kvadratmeter er sgu ikke meget … arcademaskiner fylder af helvedes til, men alligevel havde de formået at stable en del maskiner op. Og så var der også en fin konsolsamling.

Klassiske arcadespil

Der er gratis entre på Spil:Museet, og de fleste arcademaskiner koster 2 kr. pr. spil; andre en femmer. Jeg fik prøvet en del klassikere: Daytona U.S.A., Tekken 3, Mortal Kombat, Killer Instinct, Space Invaders, Wonderboy in Monsterland og alt muligt andet gejl. Nå ja, og så lavede jeg også lige en speedrun i Super Mario Bros. til NES, men “kom til” at dø 3 gange, så det var blev ikke en verdensrekord i denne omgang.

Alt i alt en god spiloplevelse

Alt i alt var Spil:Museet en fed oplevelse. Kommer du langvejs fra, vil jeg dog anbefale, at du venter med at besøge museet, indtil de får udvidet med mere guf. Bor du rimelig tæt på, er det bare med at komme afsted og game on. Folk er flinke, spillene er klassiske, og du bestemmer selv prisen. Jeg vil i hvert fald meget gerne besøge Spil:Museet igen, når de har udvidet med flere lokaler. Jeg tror, det bliver rigtig nice.

For mere information, kan du besøge den officielle hjemmeside for Spil:Museet lige her.

Herunder er lidt billeder fra Spil:Museet. Jeg ved godt, det ikke er de bedste billeder, men skærmen på mit kamera er gået i stykker, så det er lidt svært at få taget gode billeder 😛

En tanke om “Spil:Museet – et hyggeligt sted for spilentusiaster”

  1. Sejt nok. Har længe gerne vil tjekke det ud, men har aldrig rigtig haft anledningen/chancen for det. Må finde ud af det på et tidspunkt.

    Har stort set aldrig prøvet arkademaskiner sådan in real life, men kan huske at have spillet Metal Slug på Mallorca engang. Man skulle sørmer lægge mønter i for at få lov til at spille! o.O

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *