SEO-eksperiment: Kan jeg bytte om på mine rankings?

Jeg har i længere tid overvejet at lave et lille SEO-eksperiment, hvor jeg vil rykke lidt rundt på tingene her på bloggen. Det kræver en nærmere forklaring.

I efterhånden mange måneder har min forside haft side 1-Google-placeringer på søgeordene sort humor, humor og faktisk også sort. Det er selvfølgelig de ord, jeg løbende har optimeret til vha. af indgående links med de nævnte ord som ankertekster.

Men hvad nu, hvis jeg ikke vil have, at min forside ranker bedst på netop disse ord? Jeg tænker her, om jeg ved hjælp af justering af mine interne links kan flytte disse rankings over på dedikerede indlæg. Helt præcis: Kan jeg skrive to indlæg om hhv. sort humor og humor, og få disse indlæg til at bytte Google-rank med min forside?

Vil det kunne lade sig gøre? Umiddelbart vil jeg sige nej (eller måske), men man skal aldrig sige aldrig, for jeg har jo endnu ikke testet det. Grunden til, at jeg fra start af er skeptisk, er fordi, jeg har så mange indgående links med ankertekst sort humor og humor til netop forsiden. Indgående links tæller mere end interne links, men maybe, just maybe, vil Google kunne forstå det, jeg vil, og dermed overføre forsidens linkrelevans over på de dedikerede indlæg.

Okay – det lød lidt sort, men jeg forstår selv, hvad jeg mener 😉

Der er kun en vej frem, og det er at teste det. Det kommer til at tage noget tid, though.

Ses!

8 tanker om “SEO-eksperiment: Kan jeg bytte om på mine rankings?”

 1. Interessant, men med alle de links du har, så tror jeg ikke det bliver muligt. Men du ved det vel bedst, du er jo SEO-mesteren 😉

  Jeg har lidt det samme problem med min blog, nogen ting indekserer den på forsiden, og jeg ville da 100 gange hellere have at det var det enkelte indlæg, da de jo ikke bliver ved med at være på forsiden 🙂

 2. Det, du nævner, burde kun vare midlertidigt. Det sker af og til også for mig, men kun i en kort periode (typisk er der tale om nogle minutter eller timer), og i sidste ende bliver det enkelte indlæg altid indekseret som det skal.

  Hvis du har problemer med at få alle dine indlæg indekseret selv efter længere tid, så sørg for at linke godt internt i dine tekster med gode ankertekster. Og gør det alligevel, selvom alle dine indlæg er indekseret, for interne links styrker hele bloggen 🙂

 3. Ja nu hvor jeg i et stykke tid har blogget regelmæssigt, ville det nok være meget godt med nogle referencer her og der 😉

  Jeg har oplevet, at det først er når indlæggene er væk fra forsiden, at de bliver indekseret rigtigt. Jeg havde blandt andet et indlæg vedrørende klar cola, hvor Google bare linkede til forsiden, men det er indekseret rigtigt nu 😉

 4. Hyppig opdatering og specielt indgående links er mere eller mindre den eneste vej til hurtig indeksering (og bedre placeringer). Har du tilmeldt din blog til diverse feed-kataloger, så vil dine indlæg blive indekseret meget hurtigt.

  Her er et lille udvalg af de mest kendte:

  http://blogbot.dk
  http://overskrift.dk
  http://feed4me.dk
  http://rsskataloget.dk
  http://feedkataloget.dk/
  http://rssland.dk

  Tilmeld din blogs feed til 1 katalog hveranden dag eller sådan noget, og så bliver du så småt godt kørende til at få bedre placeringer OG du vil opleve en lynhurtig indeksering 🙂

 5. Tak for links’ne, tjekker dem lige ud 😉 Nogen speciel grund til at du foreslår hver anden dag :)?

  Dog bliver mine indlæg (eller, i det mindste forsiden) indekseret temmelig hurtigt i forvejen, efter hvad jeg har lagt mærke til i hvert fald.

 6. Jeg foreslår forsigtigt hveranden dag, cirka, så din linkbuilding-strategi virker mere naturlig i Googles optik.

  Feed-kataloger giver dig automatisk links til enten alle eller mange af dine indlæg. Hvis du så samtidig tilmelder dit feed til mange feed-kataloger på én gang, vil du lige pludselig have fået en helvedes masse indgående links på ingen tid, og det kan Google opfatte som spam.

  Måske vil det ikke give problemer i lige netop dette tilfælde, men det er altid bedst at være på den sikre side, hvis du spørger mig. Linkbuilding er en løbende proces, og hvis et site lige pludselig får eks. 100 links (med mindre det måske er meget troværdigt), og endda med samme ankertekst, på ingen tid, så kan det give problemer i form af ranking-straf eller i værste fald udelukkelse.

  Hep-hey 🙂

 7. Hey Dude,

  I stedet for at “bytte om”, tror jeg du skal satse efter at optimere dine indlæg sådan så du for de såkaldte “Indented Listings” eller Double Listings. Hvis du f.eks. kan få dit nye indlæg til at ranke som nr. 10 på side 1, så vil du pludselig fylde 2 pladser der hvor din forside ranker – hvilket i nogle tilfælde vil mere end fordoble trafikken fra det pågældende søgeord..

  Har set en del eksempler, hvor man laver et nyt blog-indlæg til samme keyword, og på den måde får indented listings.. Det tror jeg netop er den effekt du vil se med dit projekt, altså at Google stadig beholder din “gamle ranking”, men hvis du optimerer ordentligt vil du få en indented listing… 😉

  Held og lykke duuuuuude!

 8. Yo dude!

  Jeg har fremprovokeret indented listings mange gange efterhånden, bl.a. med mine artikelserier om hurtig slankekur og hvalpetræning, hvor jeg har brugt den fremgangsmåde, du nævner. Men i de fleste tilfælde har det kun varet i en kortere periode, hvorefter det supplerede indlæg bliver skubbet ned og det vigtigste indlæg bliver skubbet højere op pga. den interne linkjuice.

  Men det er bare ikke det, jeg ønsker med netop dette eksperiment 🙂

  Og thanks 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *