Nøgen på Google og deaktivering af weboversigt

Nogle gange er jeg lidt langsom om at opfange denne blogs Google-placeringer – lige som jeg for et års tid siden blev overrasket over, at jeg lå på side 1 på ordet humor, selvom det var sort humor, jeg gerne ville have en god placering på.

Dengang undrede jeg mig en smule over resultatet. Det gør jeg selvfølgelig ikke i dag.

Men lad mig komme frem til det, jeg vil sige. I dag fandt jeg ud af, at jeg ligger højt på side 1, hvis man søger på ordet nøgen. Faktisk som nummer 3, hvis du ikke medregner billedresultaterne. Det er altså mit indlæg om en nøgen Miley Cyrus, som præger søgeresultaterne. Det er ikke så ringe endda.

Det var egentlig blot det, jeg ville sige. Men jeg er ikke helt færdig, for du skal da også have et lille (og utroligt vigtigt) Google-søgetip med i farten. Er du erfaren udi SEO, kender du allerede til problematikken i forhold til personaliserede søgeresultater i Google … og så behøver du selvfølgelig ikke læse videre.

Tjek dine egne Google-placeringer på den rigtige måde

Et hurtigt tip, til dig, der ikke kender det: Hvis du anvender Google til at tjekke placeringer, så skal du være sikker på, at du gør det rigtigt, for ellers får du altså forkerte resultater frem!

 • Step 1: Husk at logge ud af Google – ellers får du nogle resultater frem, som er baseret på din søgeaktivitet, og det kan du ikke bruge til så meget.
 • Step 2: Vi er ikke færdige endnu. For Google har her i slutningen af 2009 indført personaliserede søgeresultater på ALLE søgninger – dvs. at du får farvede søgeresultater, selvom du er logget ud af Google. Start med at lave en Google-søgning på et hvilket som helst ord. Når du har gjort det, kan du pludselig se et link oppe i højre hjørne, der hedder Weboversigt. Klik på linket, og deaktiver tilpasninger, der er baseret på søgeaktivitet.

På denne måde undgår du altså, at Google farver søgeresultaterne.

Knuzzzz

5 tanker om “Nøgen på Google og deaktivering af weboversigt”

 1. Jeg var faktisk ikke sikker på at det gav farvede resultater, men jeg havde det mistænkt for det 😉

  Derfor plejer jeg at hi-jacke en anden computer, og så tjekke det på den måde 😛

 2. Bare, du husker at deaktivere weboversigten på den computer, du bruger til at tjekke rankings, så skulle alt være i orden 🙂 For at være på den sikre side, kan du evt. slette cookies (det gør jeg i hvert fald).

 3. Men når nu alle andres søgninger er “farvet” af personlig søgninger, så er en “deaktiver tilpasninger, der er baseret på søgeaktivitet” ikke specielt anvendelig. Det er nok kun den der interesserer sig for seo der ved at man kan slå det fra.

  Men et og andet holdepunkt skal man jo ha’ 😉

  Potter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.