Grim hjemmeside

Jeg har en skummel plan om, at jeg engang skal lave verdens grimmeste hjemmeside. Hvis den slags skal gøres ordentligt, er man selvfølgelig nødt til at undersøge markedet rimelig grundigt. Heldigvis er der rig mulighed for inspiration på det der interwæb.

Der findes nogle mennesker, som er “naturals” på det område. De kan med andre ord spytte en vold grim hjemmeside ud uden selv at realisere, at de har skabt et monster af et webdesign. Naturals er svære at slå, for deres skills er så naturlige, at det er unaturligt. De er nærmest født med evnen til at lave hjemmesider, som gør ondt at kigge på.

Med det sagt, skal du da se denne lækre hjemmeside: The Cheat Web Page!!!

En kort gennemgang af hjemmesiden

Lad os tage en hurtig gennemgang af denne fabelagtige side. Måske kan du endda lære lidt om, hvordan du laver din egen grimme hjemmeside!

:-/ Siden benytter sig af iframes, som er et no-no. Iframes er en måde at indele en hjemmeside i rammer. I forhold til søgemaskineoptimering, er det noget af det værste, man kan udsætte sin hjemmeside for.

:-/ Al tekst er centreret (typisk noob-fejl). Tekst bør ikke centreres medmindre det er et citat, der skal fremhæves eller noget lignende.

:-/ Kombination af rød og grøn skrift … på sort baggrund! Rød og grøn må ALDRIG bruges sammen, fordi det er komplementærfarver. Og for læsevenlighedens skyld, SKAL skrift altså altid være sort og på hvid (eller meget lys) baggrund. Har du fx set en avis, hvor siderne er sorte og teksten hvid eller måske rød? Nej, vel?

:-/ Masser af animerede gifs, yay! Det er klassikeren. Animationer skal for det første enten helt undgås eller bruges MEGET sparsomt.

:-/ Tekst, der bevæger sig. Det er meget typisk, at når man lige er begyndt at lære det der med at lave sin første hjemmeside, så googler man lidt på diverse “smarte” tricks. At få tekst til at bevæge sig, er en af dem.

:-/ Tables … Der er brugt tables til at lave “layoutet”. Mange anvender, desværre, stadig tables til layout – selv professionelle webdesignere – og det er bare surt. Man skal bruge CSS. Basta. Hvis du ikke ved noget om at kode hjemmesider, vil du ikke vide, hvad jeg snakker om, for tables kan kun ses i selve kildekoden … og den er forfærdelig at se på, hvis der er tables. Code is poetry!

:-/ En besøgstæller i bunden. Ja okay, jeg har selv en fra Chart.dk, men den, du ser på The Cheat Web Page, er altså klassisk.

Der er sikkert flere gode detaljer, men nu har jeg vist dækket det mest væsentlige.

Hvad mangler der?

Hvad mangler der, for at denne side bliver fuldendt?

^_^ Comic Sans MS! Skrifttypen over dem alle. Hvor er den?? Min biologilærer fra sidste år på hf, brugte Comic Sans til al tekst i de rapportopgaver, hun stillede.

^_^ Musik! Hvor er musikken? Eller … Jeg har ikke QuickTime installeret, og gider heller ikke at have det. Der dukker en popup op i toppen af siden, der siger, at jeg siden kræver QT; så måske ER der musik? Hvis der er, så er det da helt fantastisk. Hvem elsker ikke at komme ind på en hjemmeside, og blive forskrækket af rædselsfuld musik, der overdøver den musik, man selv er ved at høre på sin mp3-afspiller eller whatever. Og det allerbedste er, hvis musikken ikke kan slås fra!

^_^ Popups! Underlige popups over det hele. Det mangler der bare! Og hvis der var en menu på siden, skulle disse åbne i et nyt vindue. Det er da så brugervenligt.

Aaahr, der er mange flere fine ting, man kan gøre, men nu vil jeg ikke afsløre alle mine gode ideer.

UPDATE!

Hvis du synes, at The Cheat Web Page!!! er grim, så er der good news herfra. På bloggen Søgemaskineoptimering & Co., har jeg lige fundet et link til den SYGESTE hjemmeside, jeg nogensinde har set. Det er jo ufatteligt! Tjek den her: HavenWorks.com

7 tanker om “Grim hjemmeside”

  1. Damn, jeg fik en chok da den der stemme siger “Welcome to your Doom”. Havde lyden på min bærbar skruet helt op så jeg var sku ved at falde ned af stolen 😀

    Den nye side du linker til, Heavenswork.com, er ikke bare grim, den er fuldstændig fucked. Men det er ligefør at “The Cheat Web Page!!!” som du nu har lavet, kan bruges som en case/skræmmeeksempel på diverse IT-uddannelser rundt omkring 😉

    Godt arbejde vil jeg faktisk sige 😀

  2. Haha 😛 Så VAR der lyd på The Cheat Web Page. Det er ikke min side – desværre! Men den side, jeg har planer om at lave, bliver nok noget i den stil. HavenWorks.com er dog min favorit. Og det skal endda forestille at være en 100 % seriøs side (tror jeg da nok) 😐

  3. Chock! Har også lige hørt lyden på Cheat Web Page – det lyder forfærdeligt 😛

    Jeg kører Firefox på Ubuntu (= ikke Quicktime), så det er nok noget VLC, der kører det i stedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.