Gratis online backup-software: Dropbox

Gratis online backup-software … hvis det er det, du leder efter, så er Dropbox mit bedste bud. Jeg har ingen andre erfaringer med andre online backup-software – og slet ikke det, der er gratis, men Dropbox er simpelthen ufattelig nemt at bruge. Det tog mig 10 sekunder at installere, og så var jeg i gang med at lave online backup.

Gratis online backup med Dropbox – Download Dropbox her

Gratis online backup med Gmail?

Andre muligheder inden for gratis online backup er at bruge sin Gmail-konto. Det er ikke en backup-mulighed, jeg personligt har afprøvet, men det skulle virke fint. Det er selvfølgelig ikke noget Google har sagt god for, så Dropbox er – for mig – en meget bedre løsning.

Inspirationen til dette indlæg fik jeg fra et andet indlæg på AntPhilosophy.com: Gmail Online Harddisk og mere specifikt fra en kommentar af Anders Saugstup, som har bloggen Søgemaskineoptimering af WordPress Blogs.

Sådan virker Dropbox

Du downloader blot Dropbox-softwaren på Dropbox’ hjemmeside, installerer det, og så er du faktisk i gang med din gratis online backup. Du får 5 gb gratis backup-plads, og hvis du vil have mere plads, kan du købe dig til det; men så er det jo ikke gratis mere, vel 😛 Jeg går ud fra, at det er sådan, de får deres “gratis” online backup-service til at løbe rundt. Du kan i øvrigt dele dine filer med andre, og Dropbox findes til Windows, Mac og Linux. Super fedt.

En anden gratis backup-mulighed: Drop.io

Gustav fra wikzo.blogspot.com gjorde i august måned opmærksom på hjemmesiden Drop.io, som tillader dig at dele filer online, helt gratis, selvfølgelig. Så det er altså ikke online backup som sådan, men mere en gratis online fildelings-service. Og den er super lækker. Lige på nuværende tidspunkt foretrækker jeg dog Dropbox, fordi jeg kan uploade alt direkte fra min computer, uden at skulle besøge en anden hjemmeside. Men altså, begge services har sine fordele, og jeg har da tænkt mig at bruge både Drop.io og Dropbox til online backup og fildeling.

Det var vist nok snak om gratis online backup (selvom man jo ikke kan få nok af alle de dejlige gratis ting). Hvis du ikke fik fat i linket før, så får du det lige igen: Dropbox

6 tanker om “Gratis online backup-software: Dropbox”

 1. Har godt leget lidt med Dropbox, men brugte det faktisk ikke til sidst, fordi jeg aldrig tager backup sådan regelmæssigt – kun når jeg har brug for det ved for eksempel en ny installation af et operativsystem.

  Jeg har installeret et plugin på min Windows-computer, der giver mig et virtuelt drev på Denne Computer, som, når jeg hiver en fil derind, automatisk lægger den i en e-mail og sender til min Gmail. Det er faktisk ret smart!

  Tak for noten om Drop.io. Der er faktisk spawnet en del andre .io-services sidenhen, for eksempel:
  http://usend.io og http://collab.io

 2. Jeg tror, hvis man holder sig til en af de store udbyder på markedet, så er man godt sikret.
  Nogle af de store på markedet er Mozy, Dropbox og SugarSync (Der er mange flere) og de har alle været en del år på banen.
  De fleste udbydere tilbyder b.la også syncronizing og filesharing, som er praktisk når man arbejder fra flere computere.
  Bruger selv SugarSync, hvilket jeg er meget tilfreds med, check http://www.sugarsync.com
  De tilbyder 5GB gratis plads og man kan købe sig til mere, hvis man har brug for det.
  Hvad fik mig til at sign up hos SugarSync, var de 5GB gratis plads og så bruger en del af mine bekendte dem og godt tilfreds.
  Lige nu får man foruden de 5GB gratis plads også 500MB extra, hvis man for nogen til at sign up.
  Så beslutter du dig for SygarSync, så brug dette link og vi vil begge få 500MB I bonus https://www.sugarsync.com/referral?rf=fijafg792ozzo

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *