Dofollow på BonusNinja Blog

BonusNinja Blog kører med dofollow, og dvs. du får linkjuice ved at kommentere på alle indlæg herinde. Hvis du ved, hvad dofollow, linkjuice og nofollow betyder, behøver du næsten ikke at læse mere end hertil; du kan blot kommentere, og få lidt linkjuice 🙂 Det er dog ikke altid, jeg vælger at give linkjuice til folk, men det kan du læse om nederst i indlægget.

Wtf er dofollow og nofollow?

De fleste blogs – Blogger/Blogspot, WordPress osv. – kører som standard med en HTML attribute på links, som hedder nofollow, og dvs. at folk, der kommenterer på sådan en blog og samtidig har et link til deres egen hjemmeside/blog over kommentaren, ikke får noget linkjuice.

Wtf er linkjuice?!

Jo, ser du, for søgemaskiner som Google, har et link en bestemt værdi. Et link fra en anden side er lige som en slags stemme, og det er noget, som kan booste din egen sides placering i søgemaskinerne. Nogle links kan give ekstremt meget linkjuice, andre nærmest intet; det kommer an på adskillige ting, som jeg ikke vil komme ind på i dette indlæg. Så dofollow betyder, at din side får en stemme fra min side – linkjuice – hvis du kommenterer på BonusNinja Blog, og nofollow betyder, at du ingen stemme får.

Fra nofollow til dofollow

Jeg har installeret et plugin på denne blog, som gør, at nofollow-links (= ingen linkjuice) bliver til dofollow-links (= linkjuice). Der findes flere dofollow WordPress plugins, og jeg har ingen anelse om, hvorvidt jeg har valgt det bedsteste, men det virker i hvert fald, og så er alt jo fint. Dofollow er en måde at give noget tilbage til dem, der tager sig tid til at kommentere på din blog.

Hvorfor er der ikke dofollow på de fleste standardblogs?

Hvis jeg nævner ordet SPAM, burde du måske allerede nu have en ide om, hvad jeg vil ind på. Alle blogs bliver udsat for spam i et eller andet omfang, og derfor “opfandt” Matt Cutts fra Google HTML atributten nofollow – bl.a. så links fra spambots ikke får værdi.

Du får ikke hele forklaringen på, hvad nofollow og dofollow er, for det synes jeg ikke, er nødvendigt. Vil du læse mere, kan du jo tjekke Wikipedias artikel om emnet.

Tjek hjemmesider og blogs for dofollow og nofollow

Vil du gerne kunne se, om en hjemmeside bruger nofollow eller dofollow, kan du downloade et super fedt Firefox plugin, som hedder NoDoFollow.

Hvornår får jeg linkjuice på BonusNinja Blog?

Efter jeg har skrevet dette indlæg, synes jeg at have modtaget kommentarer fra folk, som – for mig at se – udelukkende kommenterer fordi, jeg kører med do follow. Om det er mig, der er paranoid eller ser forkert på tingene, er jeg ikke sikker på … men jeg tildeler kun linkjuice til folk, jeg har en god fornemmelse for; folk, som jeg kender eller har mødt andetsteds på nettet; tilbagevendende folk; folk, som ikke åbenlyst kommenterer for at udnytte dofollow …

31 tanker om “Dofollow på BonusNinja Blog”

 1. Do follow holder 🙂 Er i øvrigt i tvivl om, hvordan man skal skrive det … rent kodemæssigt ville man skrive det “dofollow”, men Google foreslår “Do Follow”, og du skriver “DoFollow” … andre skriver do-follow. Oh well. Kan bare godt lide at skrive tingene på den rigtige måde 😛

 2. Der er mange sider som er med dofollow, mange internetionale sider som er social bookmarking er også do follow

 3. Velkommen til, marketing strategen. Og ja, det er rigtigt, at der er mange dofollow-sider. Her er en længere liste over dofollow-sider med høj PR 55 Do-follow Social Networks, hvor du kan få din linkjuice.

  Det skal også siges, at jeg kun giver linkjuice til læsere, der ikke prøver at “snige” en smart ankertekst (som “marketing”) ind i deres navn … med mindre det er nogen, jeg kender. Det er derfor, jeg har fjernet linket til din hjemmeside 😉

 4. “Du bør dog læse mine regler for, hvornår jeg vælger at tildele linkjuice”

  Hvor står reglerne?

  Udgøres de af afsnittet: “Hvornår får jeg linkjuice på BonusNinja Blog?”

 5. Hej Lukas, og velkommen til! 🙂

  Ja, det er der “reglerne” står. Det er lidt forkert formuleret, for det er ikke regler som sådan, men mere min holdning til, hvad der er o.k. ifølge mig. Jeg bør nok omformulere det 🙂

 6. God ide!

  Jeg har aldrig selv været tilhænger af nofollow, for jeg syntes ikke at det har noget umiddelbart formål.

  Hvis man modtager mange spamkommentarer på sin blog burde man nok kigge på at få anskaffet sig et (andet) spamfilter, i stedet for at skære alle kommentarer over en kam. 😉

 7. Hej Bredsaal! Velkommen hertil 🙂

  Jeg ser heller intet formål med nofollow!

  Og ja – der er så mange effektive værktøjer, som kan holde spam væk. Akismet er jo et must for alle WordPress-folk, og det tager sgu næsten alt. Vil man være endnu mere sikker, kan man jo prøve sig frem med at godkende kommentarer manuelt (ikke noget, jeg anbefaler), eller også kan man altid bruge noget Captcha.

 8. Mange tak. 🙂

  Jeg har selv brugt Steve Kemps service http://www.blogspam.net – den har fungeret rigtig godt for mig og kan klart anbefales. Der er vidst også et wordpress plugin til dem der skulle have lyst til at bruge den slags.

  Alternativt kan man jo bare slå kommentarer helt fra (så slipper man også for en masse dumme spørgsmål fra læserne). 😉

 9. Hej Lars

  Njaeh … er ikke helt sikker på, hvordan jeg skal forstå dit spørgsmål. Du kommer ikke udenom, at de to ting hænger sammen, men du får ikke direkte flere besøg pga. mange kommentarer 🙂

  I forhold til det, indlægget handler, så hænger det sådan sammen, at nogle folk – specielt SEO-interesserede – bare er mere villige til at kommentere, hvis nofollow-attributen er fjernet fra links i kommentarerne.

  Og ja, hvis jeg kan gøre noget ekstra for at få flere kommentarer på min blog, så gør jeg det 🙂 Hvis der fx er en god diskussion i gang på en hjemmeside, hvor der er kommentarer fra mange forskellige folk, så kan det jo være ekstra spændende at følge med, og på den måde kan det inddirekte være positivt for besøgstallet. Set fra den anden side: har du en blog med en kommentar-funktion, hvor der aldrig nogensinde bliver kommenteret på indlæggene, så virker den ikke ligefrem interessant, og besøgstallet vil i så fald nok heller ikke være overvældende højt.

  Jeg håber, det var et svar, du kan bruge. Ellers spørger du bare 🙂

 10. Hej Noetik, og velkommen til STEDET over dem alle 😀

  Først og fremmest: Jeg har slettet dit hjemmeside-link. Det lader ikke til at virke?

  Noetik – videnskaben om at kunne ændre ting med tankerne – har vist ikke det store at gøre med nofollow og dofollow 😛 Men det lyder da som en spændende tanke. Hø-hø. I alle fald, så kunne jeg sikkert godt finde på et godt indlæg med udgangspunkt i noetik.

  Tak for inspirationen 🙂

 11. Hej BonusNinja

  Jeg har altid tænkt over hvorfor blogs som standard var med nofollow, nu ved jeg hvorfor og man kan jo faktisk godt forstå, hvorfor der blev lukket ned for do follow

  Tusind tak for en rigtig god artikel, som faktisk gjorde mig meget klogere på området.

 12. Rigtige gode artikler og virkelig noget en nybegynder som mig kan lære en masse af. Jeg håber der kommer mere 🙂

 13. @Tom

  Tak for de pæne ord. Din kommentar var desværre gået forbi min næse. Men tak 🙂

  @Daniel

  Velbekomme 🙂

  Mener du, hvordan jeg gør det i praksis? Eller refererer du til, hvorfor jeg nogle gange vælger at nofollow bestemte links og på hvilket grundlag?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.