Blogger bekæmper duplicate content med Jump Break/read more feature

Det var sateme også på tide. Jeg bruger selv Blogger (Blogspot) til at lave diverse niche-sites, og en ting, jeg virkelig har savnet, er en read more-/læs mere-feature eller Jump Break, som Google har valgt at kalde den. Det er en meget velkommen feature, idet den har stor betydning i forhold til SEO.

Hvis du anvender den nyeste editor i Blogger, klikker du bare på knappen yderst til højre, hvor der står Indsæt jump-skift.

Slavearbejde med SEO-gevinst

Hvis man – som jeg – har rigtig mange Blogger-blogs med rigtig mange indlæg, er det selvfølgelig rimelig nederen at skulle rette i dem alle sammen. Det er det rene slavearbejde, men det kan betale sig. Jeg nøjes nok med rette lidt i nogle af mine vigtigere blogs, og så vil jeg bare huske at bruge Jump Break fremover.

Jump Break – et middel mod duplicate content

Duplicate content er SEO-jargon for indhold (tekst), som optræder på mere end én URL. Problemet i forhold til Blogger er, at når du offentliggører et indlæg, så kommer det fulde indlæg til at være synligt flere steder på din blog: på arkiv-siden og tag-siden (etiketter). Det er alt andet end optimalt og det kan være skadeligt for din blog på den måde, at Google måske vælger at indeksere eks. en arkiv-side i stedet for dit oprindelige indlæg.

Blogger er desværre ikke lige det bedste system til at bekæmpe duplicate content – heller ikke, selvom Jump Break er blevet muligt. Der er mange andre faktorer, der spiller ind, og det er simpelthen for tidskrævende at forklare alle faldgrupperne.

Hvis du mener, du er blevet ramt af duplicate content, så bør du i hvert fald overveje at benytte dig af Jump Break. Ved at lave en site-søgning i Google (skriv site:minblog.blogspot.com i Googles søgefelt; se eksempel på en site-søgning for denne blog her) kan du altid se, hvilke af dine sider, der er indekseret.

Læs mere om Jump Break på Blogger Buzz.

Lær hemmelighederne bag de gode placeringer på Google: Tjek resten af min omfattende Blogspot SEO-guide her.

4 tanker om “Blogger bekæmper duplicate content med Jump Break/read more feature”

 1. Hm, har aldrig rigtig brudt mig om sådan noget, når det gælder blogs. Vil hellere have hele indlægget på én gang uden at skulle til at klikke. Er det virkelig så slemt, set ud fra en søgeoptimeringsgurus synsvinkel?

 2. Det kan jeg sagtens følge, Gustav.

  Duplicate content er lidt af en gråzone for mit vedkommende, da jeg ikke har lavet deciderede SEO-tests på netop dét område. Jeg ved bare, hvordan man undgår det.

  Der er flere typer duplicate content, og det område, hvor Googles hammer eftersigende falder hårdest, er hvis der er tale om duplikering af indhold fra andre hjemmesider; det er der jo ikke tale om i dit tilfælde. Men hvis du på din blog har samme indhold på flere URL’er, så mister du i hvert fald kontrollen over, hvilken side, Googlebot vil anse for at være originalen, og det kan resultere i, at et indlæg slet ikke ranker. Generelt lave placeringer kunne muligvis også være en konsekvens; men her er jeg slet ikke sikker … nogle siger, at DC ikke skader rankings.

  Det er lidt svært for mig at uddybe, da jeg som nævnt ikke har testet det (og i øvrigt heller ikke kommer til at teste det, da det er lidt formålsløst). Jeg ved heller ikke rigtigt, hvordan jeg skulle rådgive dig i forhold til din egen blog og duplicate content. Sorry, hvis du ikke blev meget klogere af mit svar :/

 3. Hej… At bruge blogger eller anden ekstern site til at blogge med er generalt ikke at anbefale seo-mæssigt. Hvad gør du den dag at de ændre betingelserne så du ikke længere vil deltage, eller at de lukker tjenesten. 301-vidrestillinger virker kun så længe at siden med de indgående links stadig eksistere.

  Emil

 4. Hej Emil

  Jeg fraråder også altid folk fra at starte en blog på et sted som blogger.com eller wordpress.com. Men faktum er, at mange bruger disse tjenester – inkl. mig – og så kan man lige så godt udnytte potentialet fuldt ud, bl.a. ved at bruge Jump Break.

  Jeg ville aldrig selv starte eller opfordre andre til at starte en seriøs blog på blogger.com, fordi – som du selv er inde på – man ikke har fuld kontrol over indholdet.

  De blogs, jeg har på blogger.com og wordpress.com har forskellige funktioner: nogle er lavet til link-building, mens andre er informative sider, som jeg tjener penge på. Når mit webhotel (Gigahost.dk) er nede, så mister jeg en stor del af min indtjening, men jeg får stadig penge for de sites, som er hostet hos blogger.com. Det synes jeg er en fin “backup” … og så er det endda gratis.

  Så længe, man bruger disse gratistjenester til mindre vigtige sider, så synes jeg, det er i orden. Og skal jeg være helt ærlig, så tror jeg næppe, at Google ændrer betingelserne så meget, at nogen vil hoppe fra. Og at Google skulle lukke ned for Blogger (i hvert fald inden for de seneste mange år), er højst usandsynligt, hvis du spørger mig. Så er der altså større chance for, at Gigahost.dk går nedenom og hjem. Jeg stoler ikke blindt på Google, men jeg tror næppe, de bare lukker ned for verdens største blogging-tjeneste.

  Men tak for dit besyv 🙂 For at konkludere på det hele: Skal du virkelig have en “seriøs blog”, hvor du har 100 % kontrol over indholdet og vil være fremtidssikret, så hold dig væk fra Blogger og alt det der. Skal du lave et par niche-sites, helt gratis, så er Blogger et udmærket valg.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *