Google Docs rocks

Det her er nok en mr. obvious for dem af jer, som allerede anvender Google Docs, men jeg gætter på, at der sidder rigtig mange derude, som slet ikke har realiseret, at denne vidunderservice fra Google eksisterer. Læs med her.

Jeg elsker Google Docs. Her er hvorfor:

Skriv, rediger og del dine dokumenter online

Det der med at dele mine dokumenter, gør jeg mig ikke så meget i, men alene det, at jeg kan skrive og redigere tekstdokumenter, regneark og PowerPoint-præsentationer lige meget, hvor jeg befinder mig, er fantastisk. Så længe jeg er online, har jeg et gratis og lækkert skriveprogram ved hånden. Nå-ja, og du kan jo også bruge Google Docs offline samt synkronisere dine onlinedokumenter med dine offlinedokumenter; dette gør du vha. Google Gears.

Google Docs er bare en gratis Office-pakke – dog med færre muligheder. Men jeg synes stadig, det er federe end fx OpenOffice.

Der er flere af mine venner, som ofte siger, at “det er bare så fedt, at du kan det der”. Jamen ja, det er det sgu også! Opret en Google-konto, og så er du selv godt kørende.

Én ulempe ved Google Docs

Du kan ikke tilføje sidetal; i hvert fald ikke som det er nu. Jeg forstår virkelig ikke, hvorfor Google ikke har implementeret denne funktion. Det kan da ikke være så svært at lave?

Der findes dog forskellige work-arounds: fx kan man eksportere et dokument som pdf-fil, og derefter kan man tilføje sidetal. Man kan også tilføje noget html-kode … men ærlig talt, så er det for dumt.

Google Docs er bare lækkert. Prøv det, og du skal ikke blive skræmt af det med de manglende sidetal, for mon ikke Google fikser det? 😉

For at konkludere på dette indlæg: Du elsker måske allerede Google Docs lige som mig, eller måske har du hørt om det, men har ikke rigtig haft lyst til at afprøve det. Hører du ind under sidstnævnte, så giv det lige en chance. Jeg bruger det dagligt, og jeg elsker det!

Der er ikke noget revolutionerende eller nyt i dette blog-indlæg … det er bare et lille prik i øjet: Brug Guugel Dox!

Prøv Google Docs her!

3 tanker om “Google Docs rocks”

  1. Har selv brugt Docs som min faste office-pakke i et par år nu. Det er ekstremt smart til at tage skolenoter med, idet det er ligegyldigt, hvilken maskine du gør det på, hvis blot du er online. Væk med alle USB-penne og e-mail backups; med Google Docs har du hvor som helst og når som helst adgang til alle dine dokumenter.

    Det fungerer helt perfekt (udover visse mindre layoutting så som sidetal og sidehoved), og jeg er især glad for mappe-/tags-funktionen. På den måde kan jeg kategorisere mine noter til de forskellige skolefag.

  2. Nåja, grunden til at man ikke kan indsætte sidetal har højest sandsynlig noget at gøre med, at Google Docs normalt ikke viser sideskift, men bare tager det hele som én lang køre.

    Man kan dog godt få et sidetal på, når man printer ud. Bare vælg: Filer –> Indstillinger for udskrivning –> Medtag sidetal.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *