Drømmetydning – Og jeg savner at flyve!


Jeg fik ideen til et indlĂŚg om drømmetydning, idet jeg lagde mig til at sove i gĂĽr aftes. Jeg skrev ideen (overskriften) ned, for jeg ved, at jeg er god til at glemme ting – isĂŚr ved sengetid.

Jeg haft mange sindssygt underlige drømme i nogle mĂĽneder nu, og her de sidste par nĂŚtter har de vĂŚret lidt ud over “det sĂŚdvanlige”. De har i hvert fald fĂĽet mig til at vĂĽgne op efterfulgt af en stĂŚrk, underlig følelse.

Det er i øvrigt lidt pudsigt, at jeg netop i nat skulle have en underlig drøm, eftersom jeg fik ideen til dette indlÌg om drømme og drømmetydning lige inden, jeg faldt i søvn.

Jeg tror ikke pü drømmetydning som südan

Jeg skal hurtigt nĂŚvne, at jeg ikke rigtig tror pĂĽ symboler i drømme … og den slags. ForstĂĽet pĂĽ den mĂĽde, at hvis vi fx antager, at en blĂĽ giraf er et symbol for kĂŚrlighed, sĂĽ ville en drøm om en blĂĽ giraf ikke kunne tydes til at have noget med kĂŚrlighed at gøre; sĂĽ ville det i stedet have noget at gøre med de tanker og oplevelser, du har haft … mĂĽske har du bare vĂŚret i zoo for nylig, og i gĂĽr sĂĽ du en mand tĂŚnde en smøg med en stor, blĂĽ stikflamme.

Jeg har heller ikke meget til overs for sĂĽkaldte uddannede drømmetydere, der tager penge for at tyde drømme. Med det sagt, sĂĽ er jeg ikke helt respektløs over for “faget” (det er jeg sĂĽ mĂĽske alligevel, fordi jeg sĂŚtter faget i citationstegn). Alle skal have ret til at dyrke deres interesser.

Men ĂŚrlig talt … jeg tror ikke, at en kvinde, der fx har haft meget stĂŚrke mareridt dagligt i 3 mĂĽneder, fĂĽr meget ud af at opsøge en drømmetyder … Som jeg ser det, er det ikke i sig selv drømmene, der er det egentlige problem, men nok mere de bagvedliggende tankeprocesser fra det vĂĽgne liv. Og hvis der er en eller anden ubalance i sindet, sĂĽ tror jeg sgu ikke lige, at Drømmetyder Madam Helgalicious har kompetencerne til at hjĂŚlpe.

Hvad betyder drømme sü?

Du drømmer om det, der betager dine tanker mest

Har der vĂŚret tidspunkter i dit liv, hvor du har vĂŚret helt sikker pĂĽ, hvorfor du drømte som du gjorde? Der var fx en periode i mit liv, hvor jeg spillede videospil hver dag. Og nĂĽr jeg sĂĽ virkelig gik i dybden med et bestemt spil, kunne jeg sagtens drømme om det om natten … Jeg var sĂĽ ivrig efter at spille mere, at jeg spillede videre i mine drømme; jeg fandt nye hemmeligheder, skjulte baner m.m.

Jeg brugte ekstremt meget energi og tid pü det, og jeg havde et reelt ønske om at spille videre. Derfor drømte jeg ogsü om det.

Frygt, ønsker, oplevelser, tanker, osv.

Jeg tror med andre ord, at de ting, vi oplever og de ting, vi tÌnker pü og føler meget for, har en stor chance for at komme til udtryk i vores drømme. Samtidig tror jeg ogsü, at vi fantaserer meget i vores drømme, og nür vi sü blander oplevelser, frygt, ønsker osv. sammen med fantasi, kan drømmene virkelig vÌre f*cked up.

Men grundlÌgende tror jeg, at det, vi drømmer om, i en hvis grad er en afspejling af det, vi har sanset i den vügne verden.

Jeg har flere gange “knĂŚkket koden”, nĂĽr det kommer til bĂĽde mine og andres drømme. Engang fik jeg en lang drøm fortalt af en person, jeg kendte ret godt og havde spenderet meget tid. Jeg frasorterede først underlighederne (som kunne vĂŚre et produkt af en livlig fantasi), og sĂĽ “analyserede” jeg drømmens mest tydelige elementer. Jeg kunne meget hurtigt se, at disse elementer havde stĂŚrk relation til de ting, vedkommende havde talt meget om og tĂŚnkt meget pĂĽ.

Nu er jeg som jeg har antydet overhovedet ikke drømmetyder 😛 men jeg har altså ofte haft stor succes med at sidestille en drøm med de ting, drømmeren har sagt, tænkt og oplevet IRL.

Selvfølgelig er der ogsü MASSER af drømme, som overhovedet ikke har givet mening. Jeg har da ofte haft drømme, hvor jeg efterfølgende har tÌnkt: hvad fanden gik det lige ud pü???

En af mine underligste drømme

I slutningen af sidste ĂĽr havde jeg den mĂŚrkeligste drøm. Jeg lĂĽ og sov i en seng sammen med en anden – altsĂĽ i det virkelige liv – og sĂĽ drømte jeg, at jeg lĂĽ i selvsamme seng i vĂĽgen tilstand sammen med denne person. Jeg drømte, at hun rejste sig fra sengen. Hun gik hen for at tage lidt tøj pĂĽ, fordi det var ret køligt. Hun skulle lige pĂĽ wc.

Idet, hun übner døren til sovevÌrelset i drømmen, vügner jeg fra min drøm og ser, at hun netop har taget tøj pü, og skal lige til at übne døren til sovevÌrelset.

Den logiske forklaring kunne vÌre, at jeg egentlig ikke drømte, men i stedet bare var i en drømmetilstand, hvor jeg kunne høre og føle, hvad hun lavede. Det kan sikkert godt vÌre; men det var fandeme alligevel en spooky oplevelse.

NĂĽ … ikke mere om drømme og drømmetydning. Som jeg skriver i overskriften, savner jeg at flyve i mine drømme! Jeg elsker at flyve! Men det er flere ĂĽr siden sidst, jeg havde en flyve-drøm 🙁 When will it happen again?

Har du haft en underlig drøm, du vil dele?

11 tanker om “Drømmetydning – Og jeg savner at flyve!”

 1. Jeg har mange underlige drømme – har faktisk haft (tror jeg har haft den to eller tre gange) en flyvedrøm, hvor jeg var oppe at flyve i en gammel propelflyver. Pludselig styrter flyet. Yea, totalt nederen drøm.

  Drømmetydning er noget mÌrkeligt noget. Men det er en fed müde at se ind i vores egen bevidsthed.

 2. Kan ikke lide at du dizzer “fagudlĂŚrte drømmetydere”, for derefter at postulere at drømme er et biprodukt af ens hverdag…
  … Nu er jeg heller ikke ekspert i “faget”, men kunne man forstille sig at uddannelsen har en hvis mĂŚngde psykologi med i pensum? SĂĽledes de kan tyde ens drømme ogsĂĽ prøve at komme med løsningsforslag til de problemer de mĂĽtte finde?

  Anyways. Flyve drømme er awesome… Men sidst jeg fløj har jeg vĂŚret omkring 10-11 ĂĽr gammel. SĂĽ nu mĂĽ det da snart vĂŚre pĂĽ tide at fĂĽ en tur mere? 😛

 3. Jeg kan sagtens forstü din kritik. Jeg burde have sat mig meget mere ind i, hvad drømmetydere egentlig laver og hvad uddannelsen helt prÌcis byder pü.

  Inden, jeg skrev indlĂŚgget, tjekkede jeg dog en hjemmeside, der skitserer uddannelsen.

  “Uddannelsen vil bl.a. give dig:
  En dyb og grundig terapeutisk uddannelse i drømmenes forstĂĽelse, samt trĂŚning af dine clairvoyante og spirituelle evner, sĂĽ du seriøst og mĂĽlrettet kan arbejde professionelt som drømmetyder.”

  […]

  “Under uddannelsen vil du løbende modtage personlig clairvoyant rĂĽdgivning og supervision, bl.a. pĂĽ baggrund af dine drømme.”

  Kilde: http://www.mirza-molgaard.dk/uddannel.htm

  Jeg ved sĂĽ ikke, om dette er det “officielle” pensum, men nĂĽr et ord som clairvoyant indgĂĽr i teksten, kan jeg ikke tage det 100 % seriøst.

 4. Jeg vil sü indrømme at jeg heller ikke anede hvad uddannelsen gik ud pü xD

  … Men kan godt følge din tankegang.

 5. Jeg drømmer tit. Er igang med at søge efter drømme og hvordan man forstür dem. Jeg har haft en ubeskrivelig, underlig drøm i nat.

  – Men at flyve. Jeg husker at jeg engang for flere ĂĽr siden, sad pĂĽ en svane en sommerdag. Vi fløj over skolens sportsplads. Dejlig drøm.

 6. Velkommen til 🙂

  Det er da dejligt, at du drømmer tit (hvis altsü de fleste af drømmene er gode).

  Siden, jeg har skrevet dette indlĂŚg, har jeg faktisk ikke drømt noget … sĂĽ vidt jeg husker. MĂŚrkeligt 🙂

 7. drømte i nat jeg var gravid og vandet var gĂĽet men den ville ikke ud fik af hvide at der kunne gĂĽ op til 4 timer før barnet kom ogsĂĽ vvognet jeg hvad betyder dov det…

 8. Det kunne vÌre noget med, at du ønsker at blive gravid eller for nyligt har set eller hørt om noget, der har med graviditet at gøre.

 9. har tit drømt og drømmer stadi om at jeg møder drengene fra the dreams XD
  første gang gav trommeslageren mig et kram, og jeg sagde til ham at jeg elskede ham.
  men her de sidste par gange jeg har drømt om dem blev de mega sure pü mig,og nÌgtede at tale med mig ! og fik mig til at tude:( øøhh hvad betyder det

LĂŚg en kommentar NU!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.