Det perfekte blogindlæg

Hvordan ser det perfekte blogindlæg ud? Er det fyldt med en masse gode informationer? Er det kort, er det sindssygt langt, eller er det et sted midt imellem? Det er en masse heftige spørgsmål, jeg stiller her, synes jeg selv.

Jeg kan ikke give dig det endegyldige svar – for det findes ikke – men jeg kan give dig mit bud pĂĄ, hvad jeg selv synes er det perfekte blogindlæg.

Er din kort eller lang?

Jeg foretrækker korte indlæg, men hvis kvaliteten er lav eller middel, så er det crap. Jeg foretrækker korte indlæg, for så er det til at fordøje, men nogle gange har jeg ikke noget imod lange indlæg.

Er du forvirret?

Vil du helst bruge en masse tid på at læse en lang tekst, som du ikke får vildt meget ud af, eller vil du hellere bruge kort tid på at læse en kort tekst, som giver stof til eftertanke? Og hvis indlægget er langt og af virkelig høj kvalitet, ville du så stadig læse det?

Både korte og lange indlæg er gode!

Længden er ligegyldig. Det er kvaliteten, der tæller. Korte indlæg af høj kvalitet tager førstepladsen – for mit vedkommende – for jo kortere du kan formulere dig, desto mere fordøjeligt blive det for dine læsere; men sĂĄ skal kvaliteten altsĂĄ ogsĂĄ være i orden!

Til gengæld gĂĄr du en udfordring imøde, hvis du skal skrive et meget langt indlæg og hvor du satser pĂĄ høj kvalitet. Det kan bestemt lade sig gøre, men du skal virkelig gøre noget ud af indlægget og du skal ogsĂĄ gøre noget for, at indlægget bliver fordøjeligt. Jo længere indlægget er, jo mere skal du tænke pĂĄ at gøre indlægget interessant og – nu nævner jeg ordet igen – fordøjeligt for dine læsere.

Sådan laver du et fordøjeligt og langt blogindlæg

Del teksten op! Det her er altsĂĄ vigtigt. Del teksten op i afsnit, og lav underoverskrifter! Der er intet værre end at læse en tekst, der bare kører ud i Ă©n smøre. Jeg prøver at lave afsnit, nĂĄr jeg er nĂĄet fjerde linje … sĂĄdan cirka.

Drop det unødvendige

Med andre ord: det hele skal være “to the point”. Jo, du kan godt komme med nogle “sidekommentarer” – men nĂĄr du skriver et rigtig langt indlæg, sĂĄ skal du dæleme passe pĂĄ. PĂĄ den anden side, synes jeg personligt ikke, du helt skal undlade sidekommentarer eller “ligegyldigheder”, sĂĄfremt de kan give læseren et mere personligt billede af, hvem du er, eller hvis der er en form for comic relief.

Jeg har det selv med at med at lave indskudte kommentarer i mine indlæg, og de tegner vist et meget godt billede af, hvordan jeg er.

Slut, farvel

Nu gider jeg ikke at skrive mere. For hvis jeg selv skulle læse dette indlæg, så ville jeg nok stoppe her. Eller ville jeg?

Men sĂĄdan er jeg. Hvordan er du?

Foretrækker du korte eller lange blogindlæg?

10 tanker om “Det perfekte blogindlæg”

 1. Her er den perfekte kommentar til det perfekte indlæg… eller der det? Det perfekte indlæg – mht. længden mener jeg….

  Hvis det er det perfekte indlæg, kan kommentaren her være ved siden af. Men hvis det ikke er det perfekte indlæg, så er her den perfekte kommentar.

  Har jeg ret?

 2. Det perfekte blogindlæg er vel bare det, hvor man som læser ikke Ă©n eneste gang reflekterer over længden pĂĄ indlægget – men bare suger til sig?

  Eller det er det mĂĄske ikke? Skal det dissekeres – eller kan vi ikke bare sige, som vi sagde i de gode gamle dage med en bong i hĂĄnden og frit udsyn til fri sex: “Hver dag stĂĄr solen op i øst og gĂĄr ned i vest – uden at sige det til nogen”. UnderforstĂĄet: Det ER ikke alt der skal analyseres – nogle gange skal det bare gøres. Eller hvad?

 3. Hej Rosenstand, og velkommen til!

  Det er et rigtig godt bud pĂĄ det perfekte blogindlæg. Og det understøtter fint min ide om, at længden er irrelevant. Men opsætningen er bare ogsĂĄ en vigtig faktor – især hvis det drejer sig om et langt indlæg. En hver ville have svært ved at fordøje en bog uden kapitler og linjeskift – uanset kvaliteten af indholdet (overdrivelse fremmer forstĂĄelse).

  @Andreas
  Det fremgĂĄr da ret tydeligt, at det handler om hunde … eller?

 4. Hey BN

  Jeg har tænkt over det samme, og vil give dig fuldstændigt ret… Blogindlæg mĂĄ ikke være for lange, det er min egen blog et fint eksempel pĂĄ;-)

  Du har fundet en fin længde pĂĄ dine indlæg, det er endnu en grund til at jeg hænger pĂĄ…

  NĂĄ jeg er ude herfra… Chamonix bjerge kalder i morgen tidlig, og mit board trænger til en kærlig hĂĄnd efter mødet med klipperne pĂĄ off pisterne;-)

  Hold skruen i vandet BN!

  Cosmo

 5. Tak, Cosmolicious. Det kan godt være, dine indlæg er lange – men de er ogsĂĄ ekstremt underholdende 🙂

  Du mĂĄ ha’ en super bjergtur! Hils Mt. Everest fra mig, og sig, hun er en tøs.

 6. Når man har en blog som egentlig kun er lavet for juicens skyld, er det så en fordel at der kan kommenteres på indlæg?

 7. Tjaeh … Hvis du udelukkende driver en blog for juicens skyld, betyder det jo i grund og bund ogsĂĄ, at du er skideligeglad med dine læsere 🙂

  Ej. Der kan faktisk være flere skjulte fordele ved det. Hvis du eks. brugte bloggen til linkbaiting, sĂĄ kunne et kommentarfelt være behjælpeligt pĂĄ flere mĂĄder. Men hvis du bare skriver indlæg a la: “Trendy smykker er meget vigtige, sagde min oldemor i gĂĄr.”, sĂĄ er kommentarer fra læsere lidt lige meget.

  Der er også andre måder, hvorpå du kan udnytte et kommentarfelt til lidt mere skumle ting, men det vil jeg helst ikke gå i dybden med 🙂

Læg en kommentar NU!

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.