Mit site om tysk oversættelse er en succes, men ikke en AdSense-succes

Som jeg tidligere har fortalt i mit indlæg BonusNinja – nu som tysk oversætter? oprettede jeg tilbage i juli et site om tysk oversættelse, som er en del af mit BonusNinja Network. Og lige nu kommer der mange kunder til!

Kort genfortalt, så lavede jeg hjemmesiden med målet om, at det skulle tiltrække kunder med oversættelsesopgaver; ikke til mig, men til en anden. (Lige nu “råder” jeg over to oversættere.) Jeg lagde efterfølgende nogle AdSense-annoncer ind på siden, så jeg også kunne tjene lidt på dét. AdSense-indtjeningen er langt fra fantastisk, men det er da lidt oveni alt det andet.

Der er mange, som vil have dansk-tysk oversættelse

I starten kom der ikke mange henvendelser; det gør der så nu … eller, der kommer da ca. 1 om ugen. Det synes jeg, er rigtig stort, for nogle af opgaverne er altså ekstremt omfattende, dvs. der er mange penge at tjene …

Jeg har fået alt lige fra meget underlige henvendelser fra skoledrenge, som ville have oversat noget gratis (forget it, mand!) til henvendelser fra folk, som vil have oversættelse af en webshop, bøger, teaterstykker og jeg skal komme efter dig.

Det er bare fedt!

SEO er hammereffektiv markedsføring

Selvom jeg har snuset til SEO i nogle år nu, så er det nok først, da jeg oprettede BonusNinja Blog i september 2008, at jeg for alvor begyndte at lære de virkelig effektive tricks og tilgange. Og der er ingen snyd eller fusk involveret – blot hårdt arbejde, en portion fantasi og masser af tålmodighed.

Jeg ved ikke, om jeg har været “blind”, men det vist først nu, jeg rigtig fatter, at de ting, jeg gør, det er det altså rigtig mange penge i!

En kvinde, som jeg for nogle år siden lavede en “hurtig” hjemmeside for, gav mig lov til at lege lidt med SEO. Jeg har løbende optimeret hendes side, helt gratis, og hendes hjemmeside har den dag i dag en top 3-placering på ordet håndlæsning.

Du kan selv gætte dig til, hvilken værdi sådan en placering har for hendes forretning … Og der er altså flere af disse cases, hvor jeg gratis har hjulpet venner og bekendte til nogle fede placeringer.

Nye tider?

I disse dage tænker jeg meget over, hvad jeg vil med alt det her SEO. Der var engang, hvor jeg oprettede en hjemmeside, der blandt andet tilbød SEO. Det var ikke en succes 🙂 Det er lidt grinagtigt, for mine kompetencer var dengang primært vidensbaseret. Jo, jeg kunne da noget, men ikke i forhold til det, jeg kan i dag. Jeg får da også et smil på læben over såkaldte SEO-eksperter, som efter at have læst en SEO-bog, pludselig tilbyder effektiv Google-søgeoptimering og alt det der.

Der er ikke rigtig nogen pointe her, men jeg blogger bare lidt om mine refleksioner. Jeg vil gerne mere med SEO. Hvordan det bliver, ved jeg ikke lige nu.

… Og så ærger jeg mig lidt over, at jeg selv ikke kan oversætte fra dansk til tysk 🙂

7 tanker om “Mit site om tysk oversættelse er en succes, men ikke en AdSense-succes”

 1. Hey dude, det er jo super nice. I realiteten er det jo netop “Affiliate Marketing” du laver, med dit tysk site. Hvis du tjener en smule “referal”, når du videresender kunderne til tysk oversætteren, så er det jo også udemærket. Mini sites er vejen frem, og lyder som om det også kan betale sig på dansk?
  Lavede en smule keyword research, men synes potentialet er så stort.. Men med den mindre konkurrence taget i betragtning, er det jo nok en del nemmere at ranke på disse 2-ords keywords, frem for minimum 3-ords niche keywords man normalt ville tage på engelsk. 😉

 2. Fedt nok. Har altid set lidt med skeptiske øjne på det dersens SEO (især fordi jeg fatter hat af det), men efter at have læst dine beretninger, er jeg begyndt at få respekt for det – der er jo faktisk noget om sagerne, kan man se!

  Er det egentlig helt umuligt at trylle lidt med SEO-magi på en Blogger-blog? I øvrigt er jeg lidt i tvivl, om mit Adsense virker på http://wikzo.com, idet jeg kun tjener sølle 3 kr. om måneden, hvor jeg i den første måned fik nogle og 80 kr. Systemet er lidt bøvlet, og jeg har svært ved at se, om jeg egentlig har godkendt min hjemmeside ordentligt inde på Google Adsense-sitet :

 3. @Christian
  Takker 🙂 Og ja, det er jo egentlig affiliate marketing; det havde jeg faktisk ikke tænkt over før. Det kan helt klart betale sig med mini-sites på dansk. Hvor der er vilje er der vej 🙂

  @Wikzo
  Det er slet ikke umuligt at gøre en Blogger-blog SEO-venlig, men visse vigtige ting, så som at skrive unikke sidetitler og sidebeskrivelser til hvert indlæg er bare ikke en mulighed, og derfor skal man være lidt mere “kreativ”. Det er en længere forklaring. Men alt i alt: har du ikke den basale SEO-viden, så er det ligegyldigt, hvor optimeret dit CMS er. Og Blogger er i øvrigt på ingen måde et dårligt system!

  Mht. AdSense, så er det svært at sige, hvad den lave indtjening kan skyldes. Det vigtigste er placeringen af annoncerne … dine annoncer er mere eller mindre skjult. Og det er selvfølgelig forståeligt, for du vil ikke “genere” læserne. En god placering er lige under overskriften; ellers kunne en stor AdSense-blok øverst i menuen også være et godt sted, og det er også mindre generende end lige under overskriften.

  Jeg kan godt prøve at skrive et indlæg om Blogger SEO på et tidspunkt, hvis det har interesse?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *