Optimering af URL på Blogger.com

En URL bør være kort, pæn og forståelig for både søgemaskiner og mennesker. Lær, hvordan du optimerer din Blogger-URL i denne Blogger SEO-guide.

Kortere URL

URL’en bliver automatisk lavet ud fra dit indlægs overskrift. Hvis du laver overskriften “Vinderen af DM i skak 2009 er fundet”, kommer din URL til at hedde noget i retning af minblog.blogspot.com/2009/12/vinderen-af-dm-i-skak-2009-er-fundet.html. Det er en rimelig lang og grim URL, og jo længere din overskrift er, jo længere bliver URL’en. Der er dog en begrænsning på, hvor lang din URL kan være, så hvis du har en lang overskrift, kan URL’en blive cuttet af et uheldigt sted, og det kan måske se komme til at se lidt underligt ud.

Løsning: Lav først en kort version af din overskrift (med de nøgleord, du vil have til at indgå i URL’en) – i dette tilfælde kunne du lave overskriften “Vinder DM skak 2009” – udgiv derefter indlægget, og gå hurtigt ind og ændr overskriften til den længere udgave, fx “Vinderen af DM i skak 2009 er fundet”. På den måde får du en kortere og pænere URL, der ser sådan her ud: minblog.blogspot.com/2009/12/vinder-dk-skak-2009.html.

Æ, ø, å i URL

Blogger-URL’er kan ikke indeholde æ, ø eller å. Hvis du har fx overskriften “Æbler”, vil der i URL’en stå bler.html. Det er knap så smart.

Løsning: Hvis du har æ, ø eller å i din overskrift, kan du bruge ovennævnte trick, hvor du blot ændrer æ til ae, ø til enten o eller oe og å til aa. Så i dette tilfælde ville du først lave overskriften “Aebler”, og efterfølgende redigere den til “Æbler”. Så får du en pæn URL med endelsen – aebler.html – som er til at forstå for både søgemaskiner og mennesker.

Vigtigheden af pæne URL’er ift. SEO

At have dine nøgleord i URL’en er ikke en vigtig ranking-faktor, men det er en relativt vigtig faktor i forhold til at få klik ude i søgeresultaterne. Jeg har lavet en test, hvor jeg kunne få en webside til at ranke alene fordi, nøgleordet var i URL’en; men der gik jeg også efter et nøgleord, som der ikke var konkurrence på.

Lav pæne og forståelige URL’er for brugervenlighedens skyld. Grimme URL’er som minhjemmeside.dk/t/325-?d?12c-match.asp fremmer ikke ligefrem klikfrekvensen i søgeresultaterne. SEO handler ikke kun om at opnå topplaceringer, men også om at få mere trafik via søgeresultaterne.

Tilbage til Blogger SEO-guide »

5 tanker om “Optimering af URL på Blogger.com”

 1. Tak for tippet. Vidste ikke, at det var så vigtigt.

  Desuden er det også ret smart at gøre, som jeg har gjort på min egen Blogger-blog, nemlig at få indlæggets titel til at komme før hjemmesidens titel i fx søgeresultater og RSS feeds.

  Altså [Indlæggets titel] – [Bloggens titel].

 2. Takker 🙂

  Mht. sidetitel og indlægstitel, så er det noget af det vigtigste, man kan ændre på. Det er selvfølgelig også en del af min guide, og jeg har flere løsninger og tips ift. netop det 🙂

  Stay tuned, og god jul 🙂

 3. Nu har jeg kigget her og der på min Blogger-blogs indstillinger… Hvor pokker ændrer man det henne, det med bloggens navn og indlæggets navn?

 4. Dude … det er netop det, der er problemet 🙁 Du skal selv ændre det i koden. Du kan selvfølgelig google dig frem til en løsning. Men hvis du venter lidt, så skal jeg nok skrive et indlæg med de forskellige løsninger samt forklare, hvilke løsninger, jeg mener er bedst 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *