Blogger / Blogspot SEO – Dansk guide om søgemaskineoptimering af din Google-blog

Benytter du dig af Googles blogging-service Blogger, så læs med her. I denne SEO-guide vil jeg lære dig at optimere din blog, så den får de bedste vilkår for at opnå bedre placeringer på Google.

Disclaimer: Denne SEO-guide gælder udelukkende for Blogger-blogs, som er hostet på Blogger – altså for blogs, der hedder noget med minblog.blogspot.com (med mindre du har købt eget domæne).

Derfor bør du bruge denne SEO-guide

Hvad enten du bruger WordPress, Drupal eller Blogger, er der altid noget, der kan tweakes. Og da jeg ikke kender andre danske Blogger SEO-guides – eller Blogspot SEO-guides, om man vil – på dansk, er det på tide, at der bliver lavet en. Følg rådene, og få en SEO-tunet blog. Du vil da ikke gå glip af muligheden for at få bedre placeringer på Google, vel?

Sådan optimerer du din Blogger-blog

Denne guide er delt op i flere artikler, som du kan finde links til herunder. Nogle af artiklerne omhandler også generelle SEO-tips og tips, som gælder for alle blogging-platforme, for hvis du ikke kender til helt basal SEO, kan det være ligegyldigt, selvom din blog er superoptimeret.

Dette indlæg opdateres løbende med nye artikler …

Blogger URL (permalink)
Lær, hvordan du kan styre dine Blogger-URL’er, så de bliver korte og pæne.

Blogger title-tag
Optimer dine sidetitler – få flere besøg fra Google! Et sandt power-tip.

Jump Break – Bloggers “read more”-funktion
Er din blog ramt af duplicate content, så kan Jump Break-funktionen måske redde dig.

Læs også min artikel om blog-kommentarer.

5 tanker om “Blogger / Blogspot SEO – Dansk guide om søgemaskineoptimering af din Google-blog”

 1. Hejsa

  Jeg har en blog på blogger, hvor jeg er ved at være oppe på ca. 200 indlæg. Den sidste måned har jeg oplevet at antallet af kliks, pludselig er faldet markant, og dermed også indtjeningen.

  Antal besøgende er nogenlunde det samme, måske lidt mindre.

  Jeg har læst alle dine indlæg, som er meget informative. Ud fra dette er jeg kommet i tvivl om, hvorvidt man skal bruge .com eller .dk når man fx. laver linkbuilding, interne links på bloggen til andre indlæg osv.

  Har du nogen ide til hvilken webadresse man skal bruge til at linke til i blogger, og evt. hvorfor antallet at kliks og indtjeningen pludselig kan falde markant overnight?

 2. Hej Thomas

  Tak for dit spørgsmål 🙂

  Hvis du er konsekvent med dine links – interne såvel som eksterne – dvs. altid bruger enten .dk eller altid .com, kan du vist ikke gøre mere. Personligt ville jeg holde mig til .dk.

  Det er noget underligt noget Blogger har gjort med at de ændrer webadressen med udgangspunkt i hvilket land, man befinder sig i.

 3. Hej Bonusninja

  1000 tak for din guides vedr. seo og blogger. Jeg har en blog på Blogger og har haft den i 4 år og har næsten 500 indlæg, men står alligevel og er i tvivl om jeg skal skifte til WordPress.com som blog da jeg synes at deres apps til iPhone og iPad virker langt bedre, med langt flere muligheder. Det virker som om WordPress er meget mere oppe på mærkerne i forhold til nye muligheder og teknologi (eller tager jeg fejl). De udvikler mere på deres app virker det som om.

  Blogger er for mig at se gået helt i stå og der sker ikke nogen udvikling på deres site og/eller deres app (“Blogger”)

  Hvad er din holdning/kommentar i forhold til skift fra Blogger til WordPress når man tager de respektive apps med i betragtning (den vinkel synes jeg du mangler i din vurdering)?

  På forhånd tak
  Lars Kudsk
  http://www.jegerlober.dk
  Tlf.: 2095 8283
  larskudsk@gmail.com

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *