Akismet spam-filter er for effektivt

Først og fremmest: undskyld til alle jer, der har kommenteret og hvis kommentarer ikke er blevet offentliggjort i tide! Jeg bruger et spam-filter til WordPress, som hedder Akismet, og det er åbenbart FOR effektivt.

Jeg har lige gennemgået de seneste 100 spam-kommentarer, og iblandt dem fandt jeg sgu 3 valide kommentarer, som Akismet IKKE burde have hapset. Fucking irriterende! Jeg forstår slet ikke, hvorfor Akismet har filtreret disse kommentarer fra, for der er ikke engang links eller skumle e-mail-adresser i kommentarerne. Øv, mand!

Og det er ikke første gang, det er sket.

På et tidspunkt, hvor jeg ikke havde slettet spam i 100 år, var der flere tusind kommentarer i Akismets spam-boks. Disse blev slettet, og nu tænker jeg, at der måske har været en håndfuld kommentarer, som burde være blevet offentliggjort. Pis :/

Endnu engang undskyld …

Tjek din spam-boks med jævne mellemrum.

12 tanker om “Akismet spam-filter er for effektivt”

 1. Nogle kommentarer havner i akismets filter, fordi forfatteren tidligere har spammet så meget, at siden/IP/hvad ved jeg er den udløsende faktor. Også selvom lige kommentaren på din blog er uskyldig og fri for spamord og overdrevne mængder links.

  Det har jeg da f.eks. oplevet med en dansk SEO-fyr på et par af mine blogs.

  Men hvis du ikke vil have Akismet på, må du have gang i et captcha-plugin i stedet. De mest effektive er vist nok dem med tal og regnestykker, så vidt jejg har læst mig til.

 2. Hey Frank 🙂

  Tak for info. Jeg vidste ikke, at Akismet også fungerer på denne måde. Det er jo rart nok at vide.

  Jeg vælger dog at beholde Akismet, for det er nu et lækkert spam-filter, og Captcha har jeg aldrig brudt mig om. Jeg synes selv, det er irriterende, og jeg har oplevet, at mange slet ikke gider at kommentere, fordi der netop er Captcha eller lignende anti-spam-anordning.

 3. For at være helt ærlig, er jeg mere fortaler af en captcha – hvis den er hurtig og nem. Nogle af dem er dog latterligt svære at se hvad det lige skal forestille på billedet.
  På min blog startede jeg med Akismet – og ja, det er effektivt, og okay, men det filtrere mange gange (ihvertfald i mit tilfælde) gyldige kommentarer fra.
  Og har du ikke 2 sekunder, til at indtaste et par tal fra et billede, er du ikke interesseret i at kommentere på min blog. For kan du ikke sætte de 2 sekunder af, bruger du alligevel ikke nok tid på at skrive kommentaren – det er ihvertfald min holdning. 😉

  Efter jeg har smidt captcha på, er der en eller to spam-kommentarer, igennem de sidste mange måneder, der er sluppet igennem. Hvilket jeg ikke har nogle problemer med at fjerne.

 4. Der kan være noget om snakken, Christian. Og ja – visse CAPTCHA’er er fulstændig åndssvagt svære at tyde. reCAPTCHA, som Google for nyligt købte, er dog rigtig nice.

 5. Jeg er heller ikke glad for CAPTCHA’s. Jeg bliver ofte nød til at refreshe siden fordi at jeg ikke kan se hvad dælen der står. Og hvis jeg er nødt til at bruge for lang tid på at få lov til at kommentere, kan jeg godt finde på bare helt at lade være.
  reCAPTCHA er dog en klar forbedring, men jeg foretrækker helt klart at være fri for det. En anden løsning (som jeg personligt foretrækker frem for CAPTCHA’s) er de der små regnestykke-billeder, hvor man skal løse et simpelt regnestykke for at få kunne skrive sin kommentar.

 6. Regnestykke-billeder er også helt okay.

  Jeg har i øvrigt aldrig haft problemer med reCAPTCHA – dvs. jeg har ikke altid kunnet se, hvad der står, men selvom, jeg (måske) har tastet forkert, så blev indtastning godtaget.

  Men ja – for at bevare en god kommenteringsdynamik (eller noget), så synes jeg, det er bedst, hvis der ikke er “forhindringer”.

 7. Jeg tager mig aldrig tid til at tjekke – der er simpelt hen for mange at gennemgå. jeg bruger også Akismet – så det er jeg ikke glad for at høre.

 8. Det er lidt problematisk, ja. En af de kommentarer, som blev anset for at være spam, er endda fra en, som har kommenteret mange gange her på bloggen …

 9. Benytter selv akismet, og det er så effektivt at jeg ikke ville overveje at droppe det.

  Men det er jo lidt surt, hvis den nupper realle indlægs, så må man lige hurtigt skimme dem igennem, inden man sletter dem.

 10. Hej Koluda 🙂

  Jep! Jeg er sidenhen begyndt at skimme spam-kommentarer igennem sådan ca. en gang om ugen.

 11. Præcisely 🙂 Og det minder mig om, at jeg hellere må tjekke kommentarer igennem lige nu, inden det bliver “for sent”.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *