Øl

Sikke en lang overskrift! Har du et problem med det, hva’?????? Æniwæj. For nogle dage siden skrev jeg om mjød – som i øvrigt ikke er øl, men honningvin – og i dag er turen kommet til øl … når det er bedst! Verdens bedste øl ifølge Jan a.k.a. BonusNinja alias “ham der”.

Det kan godt være, at dette indlæg lugter lidt af “morfar” som i “nu sidder jeg i min fornemme ølstue og nyder en fremragende flaske kvalitetsøl fra 1982 med en udsøgt aroma med rund kant” (eller noget); men seriøst … der findes så meget mere end det der crap-kedelige Tuborg-urin und so weiter. Hvis du kan lide øl, hvorfor så ikke gå lidt mere op i det, der smager sindssygt godt?! Det gør jeg.

Sidespring: Øltendensen i Danmark

Danskerne drikker flere specialøl end nogensinde. Denne påstand er ikke baseret på markedsanalyser, overhovedet. Men se bare på de danske supermarkeder: de bliver jo bombarderet med specialøl, og de bliver vel drukket af nogen, ik-ke og-så? Nye mikrobryggerier kommer til hele tiden, og det giver også anledning til nye ølmærker, så som “Giraf Beer” og “Dildosovs” … Okay, sidstnævnte fandt jeg selv på.

Nå. Det var lige et sidespring.

Verdens bedste øl (jeg sværger)

Mit bud på verdens bedste øl … eller bare de bedste øl, jeg (indtil videre) har smagt:

Guinness Draught ølGuinness Draught – Den eneste øl, jeg kender, som ikke skummer – lige meget, hvordan du hælder den op. Du kan f*cking tyre den ned i et glas, uden at den skummer det mindste. Skummen er nærmest en del af øllen. Guinness Draughts konsistens får mig til at tænke på et askebæger fyldt med vand; den er grumset as hell. Det minder mig om, at jeg engang har smagt en røget øl. Den smagte af bæ!

Guinnes Draught er en øl, man enten hader eller elsker. Hvis du ikke allerede har gættet det, så er den meget mørk. Den er også billig (under 20 kr. pr. flaske), og fås kun på dåse (i supermarkederne). *Fnis*

Viking ØlMidgaards Øl – Hooooly crap (hellig afføring)! Hvis du er til mjød og øl, så er Midgaards Øl bare cremen. Den er for real syg. For real, ja. Den er meget sød, men den er ikke kun “ren honning” i smagen – den er også frugtig. Fruity og spændstig med en afrundet atmosfære og nordisk charme. Very nice!

9,4 % er den på. Drik den iskold med masser af friske ice cubes. Du finder den ikke i dit lokale supermarked, men helt sikkert hos vingutten … hvis det altså er en god vingut. Den koster ca. 60 bobs. Good stuff. Prøv den.

Leffe Brune ølLeffe Brune – En mørk (brun) øl, som smager godt. God beskrivelse, ya? Jeg har ikke så meget at sige om den. Den smager godt og den er mørk.

Den koster ca. 40-60 kr. og er på 6,5 procentus. Den skulle lige nævnes, for ellers ville min liste kun bestå af to øl … Men den er altså najs! Og så kan du sagtens finde den i et supermarked.

Nå! Det var da vist nok lige nok om det, nok. Go’ viikænt, og bæl noget Birthe (mit eget ord for “Beer” *skråstreg* øl).

Hej-hej?

9 tanker om “Øl”

 1. hvis du kan mene at Leffe Brune øl er godt, har du ALDRIG smagt rigtig belgisk øl !!

  Leffe Brune er noget af det værst øl du kan få fra Belgien, så være venligt op med at anmelde øl

  på forhånd tak

  kim hansen

 2. Hej Kim

  Det er vel subjektivt. Alle, jeg kender, som har smagt Leffe, synes rigtig godt om den.

  Hvad med at anbefale en god belgisk øl, i stedet for kun at brokke dig over, hvad jeg mener. Og nu er jeg ikke ligefrem en ølanmelder, men jeg skriver om det øl, jeg kan lide, og jeg skriver også, hvorfor jeg kan lide den enkelte øl. Sådan cirka.

  Kom med en nogenlunde intelligent kommentar, eller lad være med at kommentere …

  På forhånd tak
  Jan

 3. Uha, her er jeg på hjemmebane.. D Belgisk øl er en fast leverandør inden for kvali-øl. Nu når jeg har læst du er til honning (The), så vil jeg gerne præsentere dig for Corsendonk Blond. Bare navnet burde være nok til du vil stræbe efter den. 🙂 Det er en behagelig øl, med et hint af honningsmag. Der er også en anden øl som hedder Best Easter Wishes hvor honningen virkelig kommer frem og nærmest eksplodere i munden. Her til sidst vil jeg bare nævne et par stykker mere : St.Bernardus, Orval ,St Feuillien og husk med øl : Det skal være med højt skum og meeeget lidt tålmodighed !
  Ha´en god tappe dag 😉

 4. Hej Niels! Velkommen til, og tak for din liste over gode øl!

  Ja! Honning er fantastisk. Jeg har aldrig hørt om de honningøl, du nævner. Kender du et godt sted på nettet, hvor de kan købes?

  St. Feuillien kender jeg. Den er også fantastisk. Måske endnu bedre end Leffe, hvis jeg tænker over det.

  Jeg foretrækker øl uden skum. Jeg er ikke ølkender nok til at vide, om det er blasfemi i ølkredse 😛 Men det med tålmodigheden kan vi godt blive enige om!

 5. Huh. Nej der må jeg gi op 🙂 Jeg har et stenkast til en biks fra hvor jeg arbejder, når jeg og lillemor beslutter os for at sikre hyggen en fredag. . Må indrømme at jeg aldrig har overvejet at købe gennem internettet. . Det at komme hos de bryggere som ligger hen over det ganske land er i sig selv en oplevelse, efter min mening.
  Venligst.

 6. PS. det med højt skum og meget lidt tålmodighed kom sig af at min bror engang i et vandland i tyskland, og så mere på hende det skænkede op og da han sagde skål stank han fjæset ned i skummet. Et syn der desværre ikke har gentaget sig siden.. 😉

 7. Ja okay 🙂 Lækkert nok at have sådan en biks i nærheden. Jeg kunne selvfølgelig også selv tjekke den nærmeste (fysiske) forhandler. Han har en del sjove ting.

  God skum-historie. Det er jo, hvad der kan ske, når man bliver distraheret 😀

 8. Der er mange øl på marked kender du forskellen på smagen på de øl du smager? Jeg har prøvet at teste de øl jeg nu drikker, men kan ikke smage forskel, på min side kan du skrive om din viden med øl

 9. Hej Øl smag

  Kan du ikke smage forskel på øl? Det var da ærgeligt 🙁 Siden min smags- og lugtesans fungerer perfekt, har jeg ingen problemer ved at smage forskel på øl.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *